Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 2826 routes vanuit 667 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Italië

Italië is een land in Zuid-Europa. Het noorden van Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. Naast het vasteland van Italië bestaat het land ook uit de eilanden Sicilië, Sardinië en Elba, en een aantal kleinere eilanden.

Wat is er te doen in Italië?

Er zijn maar weinig landen zo veelzijdig als Italië. Het land kent een rijke geschiedenis. Steden als Rome, Florence, Sienna, Venetië, Pisa en Verona spreken tot de verbeelding. De Italiaanse steden zijn bruisend en bevatten vele historische bezienswaardigheden. Sportievelingen kunnen skiën in de Alpen en prachtige fietstochten maken. Zonaanbidders komen naar Italië vanwege de prachtige stranden en schitterende meren.

Italië is altijd een voorloper geweest als het gaat om de laatste mode en in Milaan zijn talloze modemerken gevestigd als Gucci, Prada, Versace, Dolce & Gabbana en Armani.

De Italiaanse keuken is bij velen geliefd. In Napels worden de beste pizza's ter wereld gebakken. De Italianen zijn erg gastvrij en delen graag hun traditionele recepten.

Vervoer

Italië beschikt over een uitgebreid wegennet en een efficiënt openbaar vervoerssysteem. Vanuit verschillende havens in Italië vertrekken veerboten naar Frankrijk, Spanje, Griekenland, Kroatië, Albanië en Algerije.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Om zeker te zijn van beschikbaarheid en de laagste prijzen is het aan te raden om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken. De beste tijd van het jaar om Italië te bezoeken is van april tot juni en van midden-september tot oktober. De temperaturen zijn dan erg comfortabel en de wachtrijen bij de bezienswaardigheden korter dan tijdens de drukke zomermaanden.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Anek Superfast
  • Prijsaanvraag
 • Grimaldi Lines
  • Prijsaanvraag
 • Grandi Navi Veloci
  • Prijsaanvraag
 • Minoan Lines
  • Prijsaanvraag
Bekijk alle veerboot maatschappijen

Routes en Havens in Italië