Boek uw overtocht naar Duinkerken

De veerhaven van Duinkerken in Frankrijk verbindt u met Dover in Engeland met een keuze uit 12 ferry overtochten per dag. De duur van de Duinkerken naar Dover overtocht uit 2 uur en het kruispunt wordt bediend door DFDS Seaways.

Duinkerken Havenkaart

Klik voor Kaart

Duinkerken Veerboot Alternatieven

Duinkerken Veerdiensten

 • DFDS Seaways
  • 12 afvaarten / dag 2 uur
  • Prijsaanvraag

Duinkerken Gids

Duinkerken is een stad in Noord-Frankrijk. De havenstad ligt in het departement Nord aan het Kanaal, de zeestraat tussen Frankrijk en Engeland. Vanuit Duinkerken vertrekken veerboten naar het Engelse Dover. De overtocht duurt ongeveer 2 uur.

Wat is er te doen in Duinkerken?

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vormde Duinkerken het toneel voor Operation Dynamo. Dit was een grootscheepse militaire operatie waarbij de geallieerde soldaten vanaf de stranden van Duinkerken werden geëvacueerd naar Engeland.

Wanneer u meer wilt weten over wat er zich in mei en juni 1940 precies afspeelde in Duinkerken, is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan het Musée Dunkerque 1940 en de Dunkirk Memorial. In het Musée Portuaire wordt de maritieme geschiedenis van Duinkerken verteld.

De uitgestrekte stranden van Duinkerken zijn een geweldige plek om uit te waaien. Als u honger heeft gekregen vindt u in de stad een aantal uitstekende restaurants waar u plaatselijke specialiteiten zoals Duinkerker mosselen kunt proeven. Kenmerkend voor de streek zijn de zogenaamde Estaminets. Dit zijn gezellige cafés met een nostalgische sfeer. Soms is er zelfs een sjoelbak aanwezig!

Vervoer

Duinkerken is een kleine stad die zich bij uitstek leent voor het maken van wandeltochten. Daarnaast kent de stad een efficiënt bussysteem.

Hoe kom je in Duinkerken Veerboot Haven

 • Duinkerken Haven Adres

  DFDS Terminal Car ferry, Route du petit, Denna, Port 5625, 59279 Loon plage

 • Duinkerken Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Duinkerken vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Duinkerken Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!