Terracina
Ponza
Veerboten naar Pontine Eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Veerboot van Terracina naar Ponza

Er zijn gewoonlijk 1 dagelijkse afvaarten en tot 10 wekelijkse tussen Terracina en Ponza. 2 operators varen deze route Laziomar & NLG. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Terracina Ponza veerboten.

Terracina Ponza Veerboot Tijden

De vroegste Terracina Ponza veerboot vertrekt meestal vanuit Terracina rond 08:40. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 1u 15m en de snelste vaartijd is ongeveer 1u 15m.

Terracina Ponza Veerboot Prijzen

Terracina Ponza veerboot prijzen variëren tussen €73* en €274*. De gemiddelde prijs is €159*. De goedkoopste Terracina Ponza veerboot prijzen beginnen vanaf €31*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €159*. De gemiddelde prijs voor een auto is €276*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers voertuig type route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Terracina naar Ponza?

De afstand tussen Terracina en Ponza is ongeveer 49,7 km of 26,8 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Terracina Ponza veerboot?

Nee, de veerbootmaatschappijen staan momenteel auto's toe aan boord tussen Terracina en Ponza.

Kan ik te voet reizen van Terracina naar Ponza?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Laziomar, NLG tussen Terracina en Ponza.

Terracina Ponza Vaarschema's

 • NLG - 9 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaart

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Italië naar Pontine Eilanden.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Terracina - Ponza Route-overzicht
Land van vertrek Italië
Land van bestemming Italië
Aantal operators 2
Bedieningspersoneel Laziomar & NLG
Gemiddelde prijs 172 €*
Gemiddelde dagelijkse afvaarten 1
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 9
Gemiddelde vaartijd 1h 15m
Eerste veerboot 08:40
Laatste veerboot 17:15
Afstand 26 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Terracina naar Ponza?

  De reistijd per veerboot van Terracina naar Ponza is ongeveer 1h 15m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Terracina naar Ponza?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Terracina naar Ponza en dat is
  • NLG
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Terracina naar Ponza?

  Boek overtochten van Terracina naar Ponza via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Terracina naar Ponza?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Terracina naar Ponza reizen met
  • NLG
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Terracina naar Ponza?

  Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Terracina naar Ponza?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • NLG

Terracina Gids

De Italiaanse stad Terracina ligt in de provincie Latina en ongeveer 55 km ten zuidoosten van Rome. Gelegen in de stad, en goed bewaard gebleven, is de oude Romeinse Forum en de Romeinse bestrating opgebouwd uit platen van travertijn, en met de inscriptie A. Aemilius AF in brieven die ooit werden ingevuld met brons. Een andere populaire attractie in de stad is de tempel van Jupiter Anxur. Anxur was de oude Volskense naam voor de stad en Jupiter wordt algemeen aangenomen dat de godheid aan wie het heiligdom was gewijd aan zijn geweest. Hoofdstructuur van de tempel niet meer blijft echter de gewelfde basis is toegankelijk voor mijlen en is een must see attractie. Ligging op de heuvel van de site biedt ook een prachtig uitzicht op de omgeving. Aan de oostkant van de stad, onder de tempel op de heuvel, is een monument van de Romeinse engineering en vastberadenheid. Om de route van de Via Appia Trajanus verbeteren had de klif te snijden om plaats te maken voor de weg. Verkeer loopt nog steeds langs deze 36m-diepe snee in de rots, de Pisco Montano; ax-merken en Romeinse cijfers geven de voortgang van de arbeiders.

Veerboten vanuit de haven van de stad verbinden Terracina met het eiland Ponza.


Ponza Gids

Ponza is de grootste van de Pontijnse Eilanden, een aantrekkelijke archipel voor de Italiaanse kust tussen Rome en Napels. Met blauwe wateren en een opvallend heuvelachtig landschap, is het eiland geliefd bij regelmatige bezoekers die proberen haar charmes geheim te houden. Het eiland is beroemd om zijn blauwe grotten, die zijn gemaakt door de Etrusken. Onder hen zijn Serpents Grotto en de Romeinse Gallery, een Romeinse tunnel die de stad Ponza verbindt met de (nu gesloten) groot zandstrand genaamd Chiaia di Luna aan de westzijde. Het eiland heeft vele archeologische ruïnes zichtbaar, waaronder de Egyptische, Kanaänieten, Griekse en Fenicische Necropolen ruïnes in het midden van het eiland. Er zijn Etruskische ruïnes op delen van het eiland door elkaar gegooid met Romeinse ruïnes. Een groot standbeeld genaamd Il Mamozio ("The Mummy") of Il Mitreo, wat betekent mijter of hoed priester, is een 3000 jaar oude marmeren standbeeld en werd gevonden in de haven. Beeltenis van een lokale Etrurian consul, wordt deze nu weergegeven in een museum in Napels achter beschermend plastic, waar hij werd herenigd met zijn kop. Het is het oudste bekende Etruskische standbeeld in zijn soort en uiterst zeldzaam.

Veerboten vanuit Ponza vertrekken naar Napels, Terracina, Formia en Anzio; er zijn ook draagvleugelboten (aliscafo) naar Anzio en Formia, met een reistijd van ongeveer 75 minuten hebben.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.