Boek uw overtocht naar Newhaven

De veerhaven van Newhaven in Engeland verbindt u met Dieppe in Frankrijk met een keuze uit 21 ferry overtochten per week. De duur van de Newhaven naar Dieppe overtocht uit 4 uur en het kruispunt wordt bediend door DFDS Seaways.

Newhaven Havenkaart

Klik voor Kaart

Newhaven Veerboot Alternatieven

Newhaven Veerdiensten

 • DFDS Seaways
  • 3 afvaarten / dag 4 uur
  • Prijsaanvraag

Newhaven Gids

Newhaven werd tot de 16e eeuw Meeching genoemd, als gevolg van een grote storm die de loop van de Sussex Ouse om heeft geleid, dus de vorming van een Newhaven.
Wealden eiken, wijn en gedistilleerde dranken uit het continent en plak ijs van de Oostzee werden verscheept via de haven. De stad bloeide met scheepswerven en brouwerijen. De spoorlijn bereikte Newhaven in 1840 en de eerste veerdienst volgde kort daarna. Het is de kortste land-zee verbinding tussen Londen en Parijs. Zowel de veerdienst als de Dieppe treinverbinding hebben sterke banden tussen Newhaven en Dieppe. Elk jaar wordt de burgemeester van Dieppe en zijn entourage worden verwelkomt in Newhaven voor een herdenkingsdienst voor de 1000 Canadese en geallieerde militairen die uit Newhaven zijn vertrokken maar stierf op de stranden van Dieppe. Zij worden herdacht en gevierd met een indrukwekkende granieten sokkel in een tuin van herinnering in de haven.

Hoe kom je in Newhaven Veerboot Haven

 • Newhaven Haven Adres

  Railway Approach, Newhaven, East Sussex BN9 0DF

 • Newhaven Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Newhaven vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Newhaven Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!