Hoek van Holland naar Harwich Veerboot

De Hoek van Holland Harwich veerdienst verbindt Nederland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Stena Line. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 30 minuten.

Hoek van Holland Harwich vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Hoek van Holland naar Harwich Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Nederland naar Engeland pagina.

Hoek van Holland - Harwich Veerbootmaatschappij

 • Stena Line
  • 14 Afvaarten / Week 6 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Hoek van Holland Harwich tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Hoek van Holland Harwich boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Hoek van Holland Harwich Veerboot klantenrecensies

 • "Prima"

  Zeer goed en makelijk gegaan

  'Hussein' reisde mee op de route Hoek van Holland Harwich met Stena Line aan boord de Stena Hollandica

  Lees meer Lees minder
 • "Brexit"

  Op de heenreis was het personeel socialer en meer gemotiveerd als op de terugreis! Hopelijk verlamd de Brexit ze niet helemaal!

  'Klaas' reisde mee op de route Hoek van Holland Harwich met Stena Line aan boord de Stena Hollandica

  Lees meer Lees minder
 • "Hoek van Holland - Harwich"

  Het was een mooi begin van onze vakantie. Hartelijk ontvangen prima diner gehad en een prachtige sunset onderweg. Hele gezellige sfeer aan boord mooie hut met uitstekende bedden. Heerlijk geslapen en 's morgens lekker ontbeten. Kortom een dikke plus.

  'Anonieme' reisde mee op de route Hoek van Holland Harwich met Stena Line aan boord de Stena Britannica

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht"

  We hadden deze overtocht geboekt met een oldtimer. Wat we erg fijn vonden was dat we met de oldtimer een apart plekje op een laag dek kregen bij een paar andere oldtimers. Zo hoefden we geen spannende manouvres te maken om op een hoger dek uit te komen. We konden zo aan boord rijden en parkeren.

  'Jan' reisde mee op de route Hoek van Holland Harwich met Stena Line aan boord de Stena Britannica

  Lees meer Lees minder

Hoek van Holland Gids

Hoek van Holland, ook wel bekend als Het Hoek, is een stad gelegen in het westen van de Nederland. De naam verwijst naar de geografische ligging in de zuidwestelijke hoek van Holland aan de monding van de Nieuwe Waterweg schipkanaal die naar de Noordzee gaat. De stad ligt in de buurt van Monster, 's-Gravenzande, Naaldwijk en Delft die in het noordoosten ligt en Maassluis die in het zuidoosten ligt. Hoek van Holland biedt een wandeltocht langs historische gebouwen. De tocht begint bij een informatiepaneel over de Blinkplein en wordt bewegwijzerd de het einde van de tocht. Er is genoeg te zien waaronder de 19e-eeuwse vuurtoren, de 16e-eeuwse molen en de 18e eeuwse boerderij. Een van de musea in de stad is de Coastal Defence Museum in Fort aan den Hoek van Holland. Het werd gebouwd in 1889 om de nieuw gegraven Nieuwe Waterweg tegen overzeese aanval te verdedigen.

De ferry terminal in de stad wordt beheerd door Stena Line, die veerdiensten biedt naar Harwich in Essex. De faciliteiten in de terminal zijn onder andere een supermarkt en een café/bar. Alle schepen beschikken over een winkel, een wisselkantoor, een informatiebalie, video lounge en een casino.

Harwich Gids

De stad Harwich, in Essex, is de thuisbasis van de Britse tweede drukste passagier veerhaven. De stad ligt aan de Noordzee kust en op de monding van de rivier de Orwell en Stour. Afgezien van de haven, de stad heeft veel dingen voor bezoekers te zien en te doen. Van Ha'Penny Pier Visitor Centre op de kade zijn er begeleide wandelingen in de zomer en de attracties zijn de Electric Cinema Palace, Redoubt Fort, samen met tal van musea en vuurtorens. Even ten zuiden van Harwich ligt de oudere stad Dovercourt, die is bewoond sinds de prehistorie. Bijzondere kenmerken van de stad zijn de ijzeren vuurtorens of 'kopstukken' die zitten langs het pittoreske strand met blauwe vlag.

Veerdiensten vanuit de haven van Harwich vertrekken naar Esbjerg in Denemarken en naar Hoek van Holland. De terminal faciliteiten zijn onlangs gerenoveerd en bieden reizigers ruime lounges, winkels, een wisselkantoor en cafés en restaurants in de omgeving van airconditioning. Er is ook een efficiënte en gestroomlijnde check-in systeem, om wachttijden te verminderen.