Hoek van Holland naar Harwich Veerboot

De Hoek van Holland Harwich veerdienst verbindt Nederland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Stena Line. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 30 minuten.

Hoek van Holland Harwich vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Hoek van Holland - Harwich Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Hoek van Holland Harwich tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Hoek van Holland Harwich boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Hoek van Holland Harwich Veerboot klantenrecensies

 • "Heerlijke overtocht"

  Gereisd met Stenaline Britannica, overtocht Harwich - Hoek van Holland, Lekker gegeten, prima geslapen, vriendelijk, gedienstig personeel. Zeker voor herhaling vatbaar

  'Anton' reisde mee op de route Hoek van Holland Harwich met Stena Line aan boord de Stena Hollandica

  Lees meer Lees minder
 • "Nice boat ride"

  Nice boat ride

  'Hans' reisde mee op de route Hoek van Holland Harwich met Stena Line aan boord de Stena Hollandica

  Lees meer Lees minder
 • "Heel tevreden"

  Heel tevreden!

  'Petra' reisde mee op de route Hoek van Holland Harwich met Stena Line aan boord de Stena Britannica

  Lees meer Lees minder
 • "Relaxte overtocht"

  Relaxte overtocht gehad. Aan boord is van alles te doen, je hoeft je niet te vervelen. Personeel is vriendelijk en behulpzaam en er wordt van alles gedaan om het naar je zin te maken. Eten is prima en betaalbaar. De 6,5 uur overtocht naar Harwich en terug waren zo om.

  'Jozef' reisde mee op de route Hoek van Holland Harwich met Stena Line aan boord de Stena Britannica

  Lees meer Lees minder

Hoek van Holland Gids

Hoek van Holland is een kustplaats in het westen van Nederland. Deze voormalige deelgemeente van Rotterdam heeft haar naam te danken aan de geografische ligging in de zuidwestelijke hoek van het land. Hoek van Holland ligt aan de monding van de Nieuwe Waterweg, een kanaal dat uitmondt in de Noordzee.

Een populaire toeristische attractie is het Fort aan den Hoek van Holland, ook wel Fort 1881 genoemd. Dit pantserfort werd gebouwd om de Nieuwe Waterweg te beschermen tegen een vijandelijke vloot en het strand tegen een invasie. Nadat Nederland in mei 1940 werd bezet door Duitsland, vluchtte koningin Wilhelmina vanuit het fort naar Engeland waar ze de rest van de Tweede Wereldoorlog zou doorbrengen.

Vanuit de moderne terminal van Hoek van Holland vertrekt de populaire veerdienst naar de Engelse plaats Harwich. Deze veerdienst wordt verzorgd door Stena Line. Aan boord van de kwalitatief hoogwaardige veerboten vindt u winkels, cafetaria's, wisselkantoren en zelfs een casino.

Harwich Gids

De Engelse stad Harwich ligt in het graafschap Essex. Het is de thuisbasis van de op een na drukste passagiershaven van het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Harwich verzorgt Stena Line een populaire veerdienst naar Hoek van Holland in Nederland.

De veerterminal van Harwich is recentelijk gemoderniseerd en beschikt over uitstekende voorzieningen zoals wachtlounges, een wisselkantoor, cafés en restaurants. Daarnaast is er een gestroomlijnd inchecksysteem waardoor de wachttijden aanzienlijk zijn verminderd.

Naast de passagiershaven is er veel te zien en te doen in Harwich. Zo worden er 's zomers vanuit het Ha'Penny Pier Visitor Centre op de kade wandeltochten verzorgd langs bezienswaardigheden als de Electric Palace Cinema, Redoubt Fort en een aantal musea en vuurtorens.