Hoek van Holland
Harwich
Veerboten naar Engeland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Hoek van Holland - Harwich is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Hoek van Holland - Harwich

Nieuwste aanbiedingen voor Hoek van Holland - Harwich

Veerboot Hoek van Holland - Harwich

De veerdienst Hoek van Holland-Harwich verbindt Nederland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Stena Line. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 30 minuten.

De vaartijd en frequentie van de overtocht Hoek van Holland-Harwich kan afhankelijk van het seizoen variëren. Daarom raden we u aan steeds de meest actuele informatie op te zoeken.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Hoek van Holland Harwich Veerboot klantenrecensies

 • "Super !!"

  Alles was naar wens

  'Stena Britannica' travelled on Stena Britannica

  Lees meer Lees minder
 • "Relaxte crossing"

  Alles was goed geregeld. Het personeel was zeer vriendelijk en het eten was goed. Er was wel een technische storing zodat je niet kon pinnen, dus , tip: Neem altijd cash mee!

  'Stena Britannica' travelled on Stena Britannica

  Lees meer Lees minder
 • "Fijne tocht in beide richtingen"

  Ik had op beide vaarten een cabin gereserveerd. De heenreis cabin (HvH-Harwich) was fantastisch maar op de terugreis kreeg ik een cabin (invaliden cabine op 10) die verschrikkelijk stonk (in de toilet, echter, iedere keer als ik gebruik maakte van het toilet dan drong de stank ook het slaapgedeelte binnen)). Ik heb dit gemeld en kreeg te horen dat dit een ontwerp fout was en dat er niets aan gedaan kon worden. Heel jammer! Ik heb daarom geen gebruik gemaakt van de douche 's ochtends voor aankomst daar het echt niet te harden was. Ik hoop dat er toch iets aan gedaan kan worden!!

  'Stena Britannica' travelled on Stena Britannica

  Lees meer Lees minder
 • "Stena Hollandica; bijna cruise-ship waardig!"

  De Stena Hollandica is een prachtige ferry en wat betreft voorzieningen doet het niet heel veel onder voor een cruise-ship.

  'Stena Britannica' travelled on Stena Britannica

  Lees meer Lees minder

Gids voor Hoek van Holland

Hoek van Holland is een kustplaats in het westen van Nederland. Deze voormalige deelgemeente van Rotterdam heeft haar naam te danken aan de geografische ligging in de zuidwestelijke hoek van het land. Hoek van Holland ligt aan de monding van de Nieuwe Waterweg, een kanaal dat uitmondt in de Noordzee.

Een populaire toeristische attractie is het Fort aan den Hoek van Holland, ook wel Fort 1881 genoemd. Dit pantserfort werd gebouwd om de Nieuwe Waterweg te beschermen tegen een vijandelijke vloot en het strand tegen een invasie. Nadat Nederland in mei 1940 werd bezet door Duitsland, vluchtte koningin Wilhelmina vanuit het fort naar Engeland waar ze de rest van de Tweede Wereldoorlog zou doorbrengen.

Vanuit de moderne terminal van Hoek van Holland vertrekt de populaire veerdienst naar de Engelse plaats Harwich. Deze veerdienst wordt verzorgd door Stena Line. Aan boord van de kwalitatief hoogwaardige veerboten vindt u winkels, cafetaria's, wisselkantoren en zelfs een casino.


Gids voor Harwich

De Engelse stad Harwich ligt in het graafschap Essex. Het is de thuisbasis van de op een na drukste passagiershaven van het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Harwich verzorgt Stena Line een populaire veerdienst naar Hoek van Holland in Nederland.

De veerterminal van Harwich is recentelijk gemoderniseerd en beschikt over uitstekende voorzieningen zoals wachtlounges, een wisselkantoor, cafés en restaurants. Daarnaast is er een gestroomlijnd inchecksysteem waardoor de wachttijden aanzienlijk zijn verminderd.

Naast de passagiershaven is er veel te zien en te doen in Harwich. Zo worden er 's zomers vanuit het Ha'Penny Pier Visitor Centre op de kade wandeltochten verzorgd langs bezienswaardigheden als de Electric Palace Cinema, Redoubt Fort en een aantal musea en vuurtorens.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking