Trapani
Pantelleria
Veerboten naar Pantelleria eiland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Trapani - Pantelleria is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Trapani - Pantelleria

Nieuwste aanbiedingen voor Trapani - Pantelleria

Trapani naar Pantelleria Veerboot

De Trapani Pantelleria veerdienst verbindt Sicilië met Pantelleria eiland en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Liberty Lines Fast Ferries veerdienst gaat tot 6 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 10 minuten Terwijl de veerdienst van Siremar vertrekt tot 7 keer per week en duurt 7 uur 30 minuten.

Dus dat is een totaal van 13 overtochten per week op de Trapani Pantelleria route tussen Sicilië en Pantelleria eiland. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Sicilië naar Pantelleria eiland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Trapani Gids

De Italiaanse stad Trapani ligt op het eiland Sicilië en is de hoofdstad van de provincie Trapani. Geschiedenis van de stad gaat terug tot de Elymians en is een belangrijke vissershaven en de poort naar de Egadische eilanden. Populaire bezienswaardigheden in de stad zijn onder meer de kerken in het algemeen en haar gerestaureerde kathedraal in het bijzonder. De Kathedraal van San Lorenzo werd gebouwd in de 14e eeuw en onderging een latere Byzantijnse facelift. Ook populair in de stad is de Chiesa del Purgatorio waarin de beelden die tijdens zijn beroemde Pasen optocht worden uitgevoerd door de stad bevat. Op Goede Vrijdag deze twintig houten beelden, die bekend staat als de Misteri, worden gedragen door de straten door gekleed burgers.

Ver van het centrum van de stad zijn de middeleeuwse ommuurde heuvel stadje Erice, Marsala die beroemd is om zijn wijn en de oude Griekse stad van Selinunte. Een andere populaire excursie wanneer in Trapani is naar de nabijgelegen Egadische eilanden, die in ongeveer 30 minuten te bereiken bezoeken. Ze zijn de perfecte plek om te ontspannen, zwemmen, duiken of gewoon om te knutselen.

Vanuit de haven van Trapani vertrekken veerboten naar Pantelleria evenals Napels, Cagliari op Sardinië en Tunesië.


Pantelleria Gids

In het zuiden van het meest westelijke punt van het Italiaanse eiland Sicilië, en dichter bij Afrika dan bij Europa, ligt de "zwarte parel van de Middellandse Zee", het vulkanische eiland Pantelleria. De grootste van alle Siciliaanse eilanden was het de eerste opstap voor de Arabische invasie van Sicilië in de 8e eeuw na Christus en zijn naam is afgeleid van het Arabische "Bint-al Rion" - Dochter van de Wind. Pantelleria is één van de meest karakteristieke kleinere eilanden Sicilië en is geen onderdeel van een archipel, zoals de Egadis of Aeolians. Haar rotsachtige kustlijn, soms dramatisch, soms zacht, strekt zich voor iets meer dan 31 mijl. Het interieur van het eiland wordt gekenmerkt door lava stenen muren, diverse vulkanische toppen en verspreide Dammusi. Deze huizen, gebouwd in lokale lavasteen, hebben koepelvormige daken, die dankzij hun vorm, ook functioneren als een middel van het verzamelen van regenwater. De dikke muren houden het interieur koel in de zomer en zorgen voor isolatie in de winter. Typisch, rond de belangrijkste woonvertrekken waren stallen, een binnenplaats en een houtoven. Het zijn slechts een verdieping, en dankzij hun kleur, de Dammusi opgaan in het omliggende platteland, vrijwel zonder wijziging van de algemene inrichting van het land.

Veerboten vervoeren auto's en passagiers vanuit de haven naar Trapani (Sicilië) en draagvleugelboten hebben diensten voor voetpassagiers, naar Trapani en Mazara del Vallo.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking