Calais
Dover
Veerboten naar Engeland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Calais - Dover is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Calais - Dover

Nieuwste aanbiedingen voor Calais - Dover

Veerboot Calais-Dover

De Calais Dover veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. P&O Ferries vaart tot maximaal 18 keer per dag, DFDS Seaways 14 keer per dag & de veerdienst van Irish Ferries vaart tot maximaal 4 keer per dag.

Er zijn in totaal 36 overtochten per dag op de route Calais-Dover tussen Frankrijk en Engeland en omdat er 3 veermaatschappijen actief zijn, is het raadzaam om alle opties te vergelijken zodat u het beste tarief krijgt voor het moment waarop u wilt reizen.

Alternatieven voor Calais - Dover

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Frankrijk naar Engeland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Calais Dover Veerboot klantenrecensies

 • "3-daagse reis naar Engeland"

  Alles verliep heel vlot behalve aan de douane vd VK in Calais. Verschrikkelijk traag en bijna mijn boot gemist, terwijl ik een uur en een kaart voor het vertrek aankwam.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "3-daagse reis naar Engeland"

  Alles prima behalve de Britse Douane te Calais - ik was een uur en een kwart op voorhand in Calais en heb bijna de juiste boot gemist. Andere wel vermoed ik, want er was veel getooter van de wagens achter mij.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Mooie rustige boottocht "

  Mooie rustige overtocht gehad, inchecken goed geregeld en snel van de boot af.

  'C Class' travelled on C Class

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht"

  peter

  'C Class' travelled on C Class

  Lees meer Lees minder

Gids voor Calais

Calais is een stad en een grote haven in het noorden van Frankrijk. De stad ligt aan het Kanaal, op ongeveer 33,8 kilometer van de Engelse kustplaats Dover. Bij helder weer is het mogelijk om vanuit Calais de beroemde krijtrotsen van Dover te zien. Het oude gedeelte van Calais, Calais-Nord, ligt op een kunstmatig eiland en wordt omringd door grachten en havens. Het nieuwe gedeelte van Calais, beter bekend als St-Pierre, ligt ten zuiden van de oude stad.

Tijdens uw bezoek aan Calais is het zeker de moeite waard om de dertiende-eeuwse Tour du Guet te bekijken op de Place d'Armes in het oude centrum. Dit is een voormalige watertoren die vervolgens tot 1848 dienst deed als vuurtoren.

Calais beschikt over de vierde grootste haven van Frankrijk en trekt veel bezoekers uit met name het Verenigd Koninkrijk. De stad is gemakkelijk te bereiken via de snelweg en ligt op slechts 3 uur rijden van Parijs, Brussel en Londen.

Iedere 30 minuten vertrekt er een veerboot vanuit Calais. Er zijn dagelijks 50 veerdiensten naar Dover en de oversteek duurt ongeveer 75 minuten.


Gids voor Dover

De havenstad Dover is te vinden aan de zuidoostkust van Engeland, in het graafschap Kent. De stad ligt aan het smalste gedeelte van het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. De haven van Dover wordt jaarlijks bezocht door maar liefst 16 miljoen passagiers, 2 miljoen vrachtwagens, bijna 3 miljoen auto's en motors en 86.000 bussen. Dover staat bekend om haar schitterende krijtrotsen die u op indrukwekkende wijze ziet opdoemen als u de stad per veerboot nadert.

Een populaire toeristische trekpleister is Dover Castle. Dit twaalfde-eeuwse kasteel staat bekend als de 'Sleutel tot Engeland' en heeft in de loop van de eeuwen een essentiële rol gespeeld bij de verdediging van het land. Dover Castle is het oudste kasteel van Engeland. Het kasteel zelf, de geheime tunnels en het land hieromheen worden beheerd door English Heritage.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking