Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Hoe kom je in Calais Veerboot Haven

  • Calais Accommodatie

    Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Calais vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Calais Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!

Calais Veerdiensten

Calais Gids

Wat is er te doen in Calais?

De meeste passagiers bezoeken Calais op doorreis naar andere bestemmingen, maar de stad heeft meer te bieden dan alleen haar haven. Het oude centrum wordt gedomineerd door het stadhuis met een prachtig belfort, gebouwd in 1922. Op het Place d’Armes staat bovendien een prachtige wachttoren uit de dertiende eeuw, de Tour du Guet. Deze wachttoren werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt als observatiepost en wachtpost. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Musée des Beaux-Arts met een permanente tentoonstelling van beeldhouwwerken van Auguste Rodin. Het oude gedeelte van Calais wordt door grachten gescheiden van het nieuwe gedeelte. In het nieuwe gedeelte van de stad vindt u kledingwinkels en grote supermarkten. De invloed van het nabijgelegen buurland België is zeker merkbaar in Calais. In de omgeving van de stad bevinden zich talrijke ‘frietkotten’. Daarnaast serveren de restaurants in Calais overheerlijke visgerechten. Calais beschikt bovendien over mooie zandstranden waar het prettig uitwaaien is. Bij helder weer kunt u in de verte de krijtrotsen van het Engelse Dover zien. Dichter in de buurt zijn de krijtrotsen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez zeker een bezoek waard. In het hele gebied rondom Cap Gris-Nez bevinden zich fossielen uit het Krijttijdperk.

Vervoer

Calais is prima wandelend of met de auto te verkennen. Daarnaast heeft de stad een efficiënt bussysteem.

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.