Pianosa
Piombino
Veerboten naar Italië
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Pianosa - Piombino is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Pianosa - Piombino

Nieuwste aanbiedingen voor Pianosa - Piombino

Pianosa naar Piombino Veerboot

De Pianosa Piombino veerdienst verbindt Pianosa Eiland met Italië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Toremar. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 5 minuten.

Pianosa Piombino vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Pianosa Eiland naar Italië.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Pianosa Gids

Pianosa is een klein eiland dat deel van de Italiaanse Toscaanse Archipel vormt en ligt 13 km ten zuidwesten van het eiland Elba, beroemd door Napoleon. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 10 vierkante kilometer en ligt 22 m boven de zeespiegel op het hoogste punt. Het eiland is onderdeel van de Arcipelago Toscano National Park, en is een Marine Protected Area, waar het niet mogelijk is om te vissen, duiken, of verankering zonder speciale vergunning. Pianosa kan niet worden beschouwd als een eiland als de anderen in het gebied, omdat het geen winkels of andere gemeenschappelijke toeristische attracties te bieden heeft. Bezoekers vinden dit een unieke en rustige sfeer. Wat Pianosa echt bijzonder maakt is de lucht en de emoties en sfeer op het eiland.

De enige manier om het eiland te bezoeken is door contact op te nemen met een speciale tourmaatschappij om uw reis te organiseren. Het maximum aantal bezoekers per dag is 400 personen. Een speciale vergunning is vereist om het eiland te kunnen bezoeken. Er zijn twee veerboten die genomen kunnen worden door toeristen die het eiland willen bezoeken: een vanaf Piombino en de andere vanaf het eiland Elba.


Piombino Gids

De Italiaanse stad Piombino heeft duidelijke Etruskische en Romeinse wortels en is tegenwoordig een populaire kustplaats die bekend staat om haar schitterende kustlijn. Het natuurlijke terras van het Piazza Bovio is een geweldige plek om uit te kijken over de oude haven en de zee. Het centrum van Piombino kenmerkt zich door oude straatjes die barsten van de restaurants en wijnbars waar u overheerlijke gerechten en wijnen kunt uitproberen. Een typisch streekgerecht is bijvoorbeeld Cacciucco, een visstoofpot met tomaat en verschillende zeedieren zoals inktvis, zeekat, zeeduivel, schelpdieren, kreeft of garnalen. In de wijk 'Piccola Parigi', de naam refereert aan het bewind van Elisa Bonaparte, vindt u verschillende historische gebouwen uit de Middeleeuwen en Renaissance. Hieronder bevinden zich het kasteel Rivellino, het Palazzo Nuovo en het kasteel dat in de zestiende eeuw door Cesare Borgia werd gebouwd om de stad te veredidigen.

Vanuit de haven van Piombino vertrekken rechtstreekse veerdiensten naar de Toscaanse eilanden (Elba ligt slechts 10 kilometer uit de kust), en Sardinië en Corsica.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking