Veerboten naar Ionische Eilanden
Veerboten via 30 routes en 23 havens
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Tips & informatie voor Ionische Eilanden

Nieuwste aanbiedingen voor Ionische Eilanden

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Ionische Eilanden

De Ionische Eilanden is een Griekse eilandengroep. De voornaamste eilanden binnen de archipel zijn Corfu, Lefkas, Ithaka, Kefalonia, Paxi, Zakynthos en Kyhira. De Ionische Eilanden liggen in de Ionische zee, voor de ingang van de Adriatische Zee. De hoofdstad van de Ionische Eilanden is Corfu-stad.

Wat is er te doen op Ionische Eilanden?

De Ionische Eilanden zijn minder dichtbevolkt dan de andere Griekse Eilanden en kennen een authentieke, gezellige sfeer. Ze bieden een unieke mix van prachtige stranden, turquoise wateren, wandelpaden, dromerige dorpjes en interessante steden. Sommige eilanden, zoals Corfu, zijn al decennialang populair onder de toeristen, terwijl eilanden als Meganissi, Antipaxos en Kastos nog relatief onontdekt zijn. De geschiedenis van de Ionische Eilanden gaat terug tot het paleolithische tijdperk en deze rijke geschiedenis is overal voelbaar. De vroegere Venetiaanse, Britse en Franse machthebbers hebben hun stempel gedrukt op de architectuur van de eilanden. Corfu-stad beschikt bijvoorbeeld over twee historische forten: de Oude Vesting in het oude centrum van de stad en de Nieuwe Vesting op de heuvel van Sint Marcus. Het Spianada-plein, eveneens in het oude centrum van Corfu-stad, is het grootste plein van Griekeland. Op de terrasjes en pleinen kunt u heerlijk uitrusten na uw ontdekkingstochten over het eiland. De Ionische Eilanden vormen ook een fantastische vakantiebestemming voor sportievelingen. U kunt er wandelen, fietsen, duiken, snorkelen, golfen en zeilen.

Vervoer

Op de vliegvelden van Corfu, Kefalonia en Zakynthos landen het hele jaar binnenlandse vluchten vanuit de steden Athene en Thessaloniki op het Griekse vasteland. In de zomer komen daar internationale vluchten bij. De eilanden zijn goed te verkennen per auto of scooter. Daarnaast rijden er bussen en lenen de eilanden zich uitstekend voor het maken van mooie fietstochten.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Er zijn verschillende veerbootmaatschappijen actief op de Ionische Eilanden waardoor u gemakkelijk tussen de verschillende eilanden kunt hoppen. Daarnaast kunt u per veerboot reizen tussen de Ionische Eilanden en bestemmingen op het vasteland van Griekenland, Italië en Albanië. Om verzekerd te zijn van de laagste prijzen is het aan te raden om uw vlucht zo vroeg mogelijk te boeken. De beste tijd om de Ionische Eilanden te bezoeken is in de maanden april en mei, en van september tot en met november. De temperaturen op de Ionische Eilanden zijn het hele jaar door zeer aangenaam, maar in het voor- en naseizoen zijn er veel hotelkamers beschikbaar en kunt u de eilanden in alle rust ontdekken.

Ionische Eilanden klantenrecensies

 • "Prima service"

  alles was goed geregeld. Zeer goede service

  Lees meer Lees minder
 • " Pleasant crossing"

  Pleasant crossing with good facilities. Pleasant surprise, well done !

  Lees meer Lees minder
 • "Vakantie gevoel aan boord"

  Zeer goed geregelde overtocht. Luxe en mooi onderhouden ferry boot. Maakt van je reis een vakantiedag.

  Lees meer Lees minder
 • "Vertrek"

  Bij vertek iets meer info waar je moet gaan staan voor welke boot.

  Lees meer Lees minder

Routes en Havens in Ionische Eilanden

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking