Alicudi
Lipari
Veerboten naar Eolische Eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Alicudi - Lipari

Veerboot van Alicudi naar Lipari

Er zijn gewoonlijk 3 dagelijkse en 23 wekelijkse afvaarten tussen Alicudi en Lipari. 2 maatschappijen varen deze route Liberty Lines Fast Ferries & Siremar en dit het hele jaar door. Alicudi Lipari veerboten kosten tussen €18 en €91, afhankelijk van de ticketgegevens. Prijzen zijn exclusief servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Alicudi Lipari veerboten.

Alicudi Lipari Veerdienst Tijden

De vroegste Alicudi Lipari afvaarten vertrekken meestal vanuit Alicudi rond 06:20. De laatste ferry vertrekt meestal om 18:00.

Hoe lang is de veerboot van Alicudi naar Lipari?

Alicudi Lipari Afvaarten op deze veerboot route kan ongeveer 1u 42m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 1u 25m. Vaartijden kunnen variëren, de duur verschilt vaak tussen de veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door de weersomstandigheden.

Alicudi Lipari Vaartijden

Er zijn gemiddeld 3 dagelijkse afvaarten en tot 23 wekelijkse veerdiensten van Alicudi naar Lipari. Deze afvaarten worden verzorgd door Liberty Lines Fast Ferries & Siremar. Houdt u er rekening mee dat de dienstregelingen tijdens het hoogseizoen vaak toenemen.

Alicudi Lipari Veerboot Prijzen

Alicudi Lipari veerboot prijzen variëren tussen €18* en €91*. De gemiddelde prijs is meestal €44*. De goedkoopste Alicudi Lipari veerboot prijzen beginnen vanaf €16*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €44*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Alicudi naar Lipari?

De afstand tussen Alicudi en Lipari is ongeveer 41,4 mijl (66,6 km) of 36,0 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Alicudi Lipari veerboot?

Nee, veerbootmaatschappijen staan momenteel geen auto's toe op de overtochten tussen Alicudi en Lipari.

Kan ik te voet reizen van Alicudi naar Lipari?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Liberty Lines Fast Ferries, Siremar tussen Alicudi en Lipari.

Kan ik mijn huisdier meenemen op de veerboot van Alicudi naar Lipari?

Huisdieren zijn toegestaan op de veerboten van Alicudi naar Lipari met Liberty Lines Fast Ferries. Houd er rekening mee dat uw huisdier tijdens de reis in het voertuig moet blijven, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Alicudi - Lipari Route-overzicht
Land van vertrek Italië
Land van bestemming Italië
Aantal operators 2
Bedieningspersoneel Liberty Lines Fast Ferries & Siremar
Gemiddelde prijs 56 €*
Gemiddelde dagelijkse afvaarten 3
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 23
Gemiddelde vaartijd 1h 42m
Snelste Zeiltijd 1h 25m
Eerste veerboot 06:20
Laatste veerboot 18:00
Afstand 36 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-07-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Alicudi naar Lipari?

De reistijd per veerboot van Alicudi naar Lipari is ongeveer 2h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Alicudi naar Lipari?

De prijs van de ferry overtocht van Alicudi naar Lipari kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Alicudi naar Lipari is 51 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Alicudi naar Lipari?

Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Alicudi naar Lipari. Dit zijn
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Alicudi naar Lipari?

Boek overtochten van Alicudi naar Lipari via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Alicudi naar Lipari?

Ja, je kunt als voetpassagier van Alicudi naar Lipari reizen met
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Alicudi naar Lipari?

Ja, je kunt met een voertuig van Alicudi naar Lipari reizen met
  • Siremar

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Alicudi naar Lipari?

Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Liberty Lines Fast Ferries

Wat is de afstand tussen Alicudi en Lipari?

De afstand van Alicudi naar Lipari is ongeveer 36 zeemijlen.

Alicudi Gids

Alicudi is het meest westelijke gelegen van de acht eilanden die deel uitmaken van de Eolische archipel, een vulkanische eilandengroep ten noorden van Sicilië. Het eiland ligt ongeveer 40 km ten westen van Lipari en heeft een totale oppervlakte van 5,2 km2. Tegenwoordig zijn er ongeveer 120 inwoners die voornamelijk leven van de visserij, of de kleine hoeveelheid landbouw die plaatsvindt op het eiland. Er is slechts een restaurant op het eiland en het menu is sterk afhankelijk van welke vis de lokale vissers hebben gevangen, of wat voedsel door de draagvleugelboot wordt afgeleverd.

Het is mogelijk om het eiland per draagvleugelboot te bereiken, of per veerboot vanaf Palermo, Milazzo, Messina, Reggio Calabria en Napoli. De primaire vertrekhaven voor de Eolische eilanden, en dus ook voor Alicudi, is Milazzo, gelegen in de provincie Messina op Sicilië. Veerboten en draagvleugelboten vertrekken dagelijks, het hele jaar door, als het weer het toelaat. Alicudi is de meest afgelegen Eolische eiland vanaf Milazzo (ongeveer 53 mijl) met een vaartijd van ongeveer 3 uur met de draagvleugelboot, met tussenstops op de dichter eilanden Vulcano, Lipari, Salina, en Filicudi.


Lipari Gids

Het Italiaanse eiland Lipari is het grootste en meest bevolkte van de Eolische eilanden (Isole Eolie of Isole Lipari in het Italiaans), een vulkanische archipel voor de kust van Sicilië. Het eiland heeft de grootste stad van de archipel, ook wel Lipari dat is een levendige plaats met pittoreske straatjes, een mooie haven en een historisch kasteel-citadel. Net als zijn eiland buren, Lipari heeft vulkanische oorsprong. De laatste uitbarsting op het eiland vond plaats rond 1400 jaar geleden, maar er zijn geen tekenen van vulkanische activiteit anders dan thermale bronnen en fumarolen. Lipari is de meest praktische uitvalsbasis voor een bezoek aan de andere Eolische eilanden. Snelle veerverbindingen uit Sicilië alle stoppen daar en er zijn tal van boten en draagvleugelboten naar de andere eilanden. Buiten de belangrijkste Italiaanse toeristische seizoen van eind juli-augustus, Lipari stad is groot genoeg om niet overweldigd door het toerisme te voelen. De stad heeft mooie straten en lanen ideaal om rond te lopen. Er zijn een aantal elegante historische herenhuizen, evenals tal van meer bescheiden eiland-woningen, met balkons versierd met bloemen, wassen, uien en paprika. Griekse graven liggen open naar de hemel in een park, maar de meest indrukwekkende historische site in Lipari is het kasteel. Dit versterkte landtong is meer dan een kasteel; het is een citadel en het hart van de stad werd eenmaal daar gevestigd. De traditionele entree route is via een defensieve gateway, maar er is ook een extra directe toegang via de vestingmuren.


Alicudi naar Lipari Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 22/07/2024 en 28-07-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Liberty Lines Fast Ferries 07:05 08:35 1 uur 30 minuten di, vr, zo
Liberty Lines Fast Ferries 11:30 13:10 1 uur 40 minuten Alledaags
Siremar 13:16 16:15 2 uur 59 minuten zo
Siremar 13:30 17:00 3 uur 30 minuten di
Siremar 13:45 16:45 3 uur Ma, do, vr
Liberty Lines Fast Ferries 15:35 17:15 1 uur 40 minuten Ma, di, wo, do, vr, za
Liberty Lines Fast Ferries 18:00 19:30 1 uur 30 minuten Alledaags
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.