Olbia naar Genua Veerboot

De Olbia Genua veerdienst verbindt Sardinië met Italië en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Moby Lines veerdienst gaat tot 12 keer per week met een vaartijd van ongeveer 10 uur 30 minuten Terwijl de Tirrenia veerdienst loopt tot 5 keer per week met een duur van 9 uur 59 min.

Dus dat is een totaal van 17 overtochten per week op de Olbia Genua route tussen Sardinië en Italië. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Olbia naar Genua Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Sardinië naar Italië pagina.

Olbia - Genua Veerbootmaatschappij

  • Moby Lines
    • 12 Afvaarten / Week 10 uur 30 min
    • Prijsaanvraag
  • Tirrenia
    • 5 Afvaarten / Week 9 uur 59 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Olbia Genua tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Olbia Genua boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Olbia Gids

Olbia is een Italiaanse stad in het noordoosten van Sardinië, in de Gallura subregio. De stad heeft een lange geschiedenis, en hoewel het tegenwoordig veelal wordt gezien als een transit stad voor reizigers die aankomen in of vertrekken uit Sardinië, Olbia heeft genoeg charmes om wat aandacht te verdienen in zijn eigen recht. Olbia heeft een of twee belangrijke bezienswaardigheden in de stad, en zijn kleine historische centrum is een aangename plaats om te kuieren en in een restaurant of bar te zitten. De stad is niet duur, en is een goede uitvalsbasis voor een dag of twee - misschien langer, als je van plan bent om een boottocht te nemen, en om de stranden of nabijgelegen bezienswaardigheden te verkennen. De belangrijkste attractie van Olbia is de middeleeuwse Pisan-romaanse kerk, uitgehouwen Gallurisch graniet. In de apsis zijn twee 13e-eeuwse fresco's, de linker verbeeldt San Simplicio, de patroonheilige van Olbia. De Festa di San Simplicio, grootste festival van Olbia, wordt gevierd voor drie dagen in medio mei.

De haven van Olbia ligt op een eiland verbonden met de stad door een lange dijk. Auto veerboten verbinden Olbia met bestemmingen naar het Italiaanse vasteland waaronder Genua en Civitavecchia, nabij Rome. ASPO bus nummer 9 verbindt de haven met de stad. Extra bestemmingen zijn beschikbaar van Golfo Aranci, een haven in het noorden van Olbia.

Genua Gids

De Italiaanse havenstad Genua ligt in de regio Ligurië, aan de Middellandse Zee. Een van de grootste in Europa, het historische centrum van Genua afwikkelt in een ingewikkeld doolhof van steegjes (caruggi) die onverwacht uitkomen op pleintjes; de ziel van de stad leeft in de steegjes, waar de geuren, smaken en culturen hebben door de geschiedenis heen gecombineerd. In deze dichte stedelijke landschap, waar de ramen zijn zo dichtbij dat ze bijna aanraken, bouwstijlen zijn gelaagd over elkaar, met een middeleeuwse muur die als de basis van een 14e-eeuws gebouw en gotische loggia steeds trendy bars: dit is een plek waar het verleden vormt de basis van het heden.

Opnieuw ontworpen door Renzo Piano in 1992, heeft Genua oude havengebied nu uitgegroeid tot een mekka voor toeristen, die een bezoek om te genieten van een aperitivo, dineren, winkelen, maak een uitstapje naar de bioscoop, schaatsen, of ga voor een duik in het zwembad. Aan het einde van de pier, de thuisbasis van de Magazzini del Cotone, met de stad Lanterna (vuurtoren) oprijzen in de buurt, kunt u genieten van Genua en de Golf in al zijn schoonheid. De heuvels vormen een decor voor deze indrukwekkende panorama, felgekleurde overdag en 's nachts verlicht.

De veerhaven ligt in de Calata Chiappella, tussen Ponte Assereto en Ponte Colombo. Vanuit de haven, veerboten vertrekken vooral naar Sardinië, Sicilië, Corsica, Spanje, Tunesië en Marokko. De ferry terminal is op vele niveaus en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De terminal heeft wachtkamers en een groot winkelcentrum.