COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Kroatië

Kroatië ligt in Zuidoost-Europa. Het land wordt omringd door Slovenië en Hongarije in het noorden, Servië in het oosten, en Bosnië en Herzegovina en Servië in zuiden. Ten westen van Kroatië ligt de Adriatische Zee. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb.

Wat is er te doen in Kroatië?

Sinds het einde van de verwoestende onafhankelijkheidsoorlog van de jaren negentig is Kroatië uitgegroeid tot een van de populairste toeristische bestemmingen van Europa. Het landschap van Kroatië is zeer gevarieerd. In het noorden is er voornamelijk laagland, Istrië is heuvelachtig en groen en Dalmatië is met zijn bergen veel ruiger. U kunt genieten van de adembenemend mooie Plitvicemeren en de uitgestrekte stranden aan de Adriatische Zee. De hoofdstad Zagreb is een levendige metropool met zowel historische als moderne bezienswaardigheden. In het Etnografisch Museum bevinden zich bijvoorbeeld ongeveer 80.000 voorwerpen zoals kledingdracht, muziekinstrumenten en sieraden. Zo krijgt u een goed beeld van de Kroatische volksgeschiedenis. In het nationale theater Hrvatsko Narodno Kazalište kunt u theater- opera en balletvoorstellingen met beroemde artiesten bezoeken. Dubrovnik, gelegen aan de voet van de berg Srđ, is een schitterende kustplaats. In Dubrovnik kunt u de azuurblauwe wateren bewonderen en wandelingen maken langs de dertiende-eeuwse stadsmuren. Dubrovnik staat ook bekend om het fascinerende Rectorpaleis met zowel gotische als renaissancistische elementen. Kroatië is tevens een fijne bestemming voor liefhebbers van lekker eten. Typisch Kroatische gerechten zijn onder andere witte en zwarte truffels uit Istrië, brudet (een stoofpotje van zeevruchten) en pannenkoeken met crème en wijnsaus.

Vervoer

Kroatië beschikt over een modern weggennet en kan uitstekend worden verkend per auto. De bus is de belangrijkste vorm van openbaar vervoer in Kroatië. In de steden Zagreb en Osijek rijden trams.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Vanuit verschillende havensteden in Kroatië vertrekken veerboten naar verschillende bestemmingen op het vasteland van Italië. Het is te adviseren om uw overtocht per veerboot zo vroeg mogelijk te boeken. Op die manier profiteert u van de laagste prijzen. De meeste toeristen bezoeken Kroatië in de zomermaanden juli en augustus vanwege de lange dagen en heerlijke temperaturen. In de maanden mei en september schijnt de zon nog steeds en is het zeewater nog warm genoeg om te zwemmen.

Populaire veerbootmaatschappijen

  • 4 Afvaarten / Week 7 uur
  • Prijsaanvraag
  • 4 Afvaarten / Week 11 uur
  • Prijsaanvraag
  • 4 Afvaarten / Week 1 uur 10 min
  • Prijsaanvraag
  • 2 Afvaarten / Week 2 uur 45 min
  • Prijsaanvraag

Kroatië klantenrecensies

 • "Overzet van Bari nar Dubrovnik."

  Na een week Toscane maakten wij de overzet met onze minibus naar Kroatië. Dit is een aanrader. Het boeken van de overzet ging niet zo vlot. Vandaar boekten wij in eerste instantie enkel dekpassage. Ter plaatse konden wij nog slaapcabines nemen. De overzet verliep vlot en is een ontspannen manier van reizen. Ook in Kroatië maakten wij regelmatig gebruik van een overzet van Jadrolinija. Deze verliepen allemaal even vlot !!!

  Lees meer Lees minder
 • "Ferry overtocht Dubrovnik - Bari"

  Op zondag 14 september de overtocht van Dubrovnik naar Bari gemaakt met de dagboot van Jadrolinija. De ticket via de site van direct ferries geboekt, conform de boeking in de ochtend bij het kantoor van Jadrolinija afgehaald. De overtocht verliep prima, afvaart gebeurde op tijd en ook de aankomst was volgens het tijdschema. Op de boot zijn restaurants voor betaalbare maaltijden en een bar voor koffie en frisdranken.

  Lees meer Lees minder
 • "Doortocht Kroatië en Italië "

  Wij hadden alles online geregeld en het is supper makkelijk met deze maatschappij te varen , ga dat in de toekomst zeker nog meer doen !!

  Lees meer Lees minder
 • "reactie op bootvervoer Split- Ancona"

  goede informatie, goede reacties op vragen. Prima hut

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Kroatië