Duinkerken
Dover
Veerboten naar Engeland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Duinkerken - Dover is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Duinkerken - Dover

Nieuwste aanbiedingen voor Duinkerken - Dover

Veerboot Duinkerken - Dover

De Duinkerken Dover veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 2 uur.

De vaartijd en frequentie van de overtocht Duinkerken-Dover kan afhankelijk van het seizoen variëren. Daarom raden we u aan steeds de meest actuele informatie op te zoeken.

Alternatieven voor Duinkerken - Dover

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Frankrijk naar Engeland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • De reistijd per veerboot van Duinkerken naar Dover is ongeveer 2h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • De prijs van de ferry overtocht van Duinkerken naar Dover kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Duinkerken naar Dover is 189 €.
 • Er is 1 ferrymaatschappij voor Duinkerken naar Dover en dat is
  • DFDS Seaways
 • Boek overtochten van Duinkerken naar Dover via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Nee, je kunt niet als voetpassagier reizen, momenteel kun je alleen als je met een voertuig reist op de veerboot meereizen.
 • Ja, je kunt met een voertuig van Duinkerken naar Dover reizen met
  • DFDS Seaways
 • Ja, honden zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig om je hond mee te nemen aan boord. Lees vooraf alle overheidsvoorschriften en reisinformatie met huisdieren. Momenteel kun je honden meenemen op veerboten van
  • DFDS Seaways
 • De afstand van Duinkerken naar Dover is ongeveer 52 zeemijlen.

Duinkerken Dover Veerboot klantenrecensies

 • "snelle overtocht"

  heel tevreden met alle voorzieningen en vooral met het aanbod van een eerdere oversteek

  'D Class' travelled on D Class

  Lees meer Lees minder
 • "Goed als altijd"

  We gaan al jaren met DFDS van Duinkerken naar Dover. De schepen vertrekken altijd op tijd. Het inchecken is altijd een fluitje van een cent. Blijkbaar heeft de Delft Seaways een renovatie ondergaan want het mooie lichte uiterlijk en moderne meubels ect maken de overtocht nog gerieflijker. 

  'D Class' travelled on D Class

  Lees meer Lees minder
 • "Fijne overtocht. "

  Wij genieten van elke overtocht. Mede door de goede voorzieningen. Kunnen we na de overtocht onze reis fris en monter voort zetten.

  'D Class' travelled on D Class

  Lees meer Lees minder
 • "Goede service"

  Wij zullen zeker nog eens gebruik van jullie diensten !

  'D Class' travelled on D Class

  Lees meer Lees minder

Gids voor Duinkerken

Duinkerken ligt in het Noord-Franse departement Nord, op ongeveer 10 kilometer van de Belgische grens. Duinkerken is als industriestad sterk afhankelijk van staal, voedselverwerking, olieraffinage, scheepsbouw en de chemische industrie. De haven is de op twee na grootste haven van Frankrijk, na Le Havre en Marseille. Bezienswaardigheden in Duinkerken zijn onder andere het Musée Portuaire, met exposities over de geschiedenis van de haven, en het Musée des Beaux-Arts dat beschikt over een grote verzameling van Vlaamse, Italiaanse en Franse schilderijen en sculpturen. Daarnaast wordt carnaval jaarlijks groot gevierd in Duinkerken.

Duinkerken is een kustplaats dus zeevruchten staan vaak op het menu. Gezien de korte afstand tot de Belgische grens zijn mosselen en frites ook zeer populair, evenals andere Vlaamse gerechten. Rondom de Place Jean Bar vindt u leuke winkeltjes. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het winkelcentrum Centre Marine voor de nieuwste Franse mode. Rondom Duinkerken bevinden zich bovendien verschillende grote hypermarkten.

Dagelijks vinden er 11 overtochten plaats tussen Duinkerken en de Engelse kustplaats Dover.


Gids voor Dover

De havenstad Dover is te vinden aan de zuidoostkust van Engeland, in het graafschap Kent. De stad ligt aan het smalste gedeelte van het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. De haven van Dover wordt jaarlijks bezocht door maar liefst 16 miljoen passagiers, 2 miljoen vrachtwagens, bijna 3 miljoen auto's en motors en 86.000 bussen. Dover staat bekend om haar schitterende krijtrotsen die u op indrukwekkende wijze ziet opdoemen als u de stad per veerboot nadert.

Een populaire toeristische trekpleister is Dover Castle. Dit twaalfde-eeuwse kasteel staat bekend als de 'Sleutel tot Engeland' en heeft in de loop van de eeuwen een essentiële rol gespeeld bij de verdediging van het land. Dover Castle is het oudste kasteel van Engeland. Het kasteel zelf, de geheime tunnels en het land hieromheen worden beheerd door English Heritage.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking