Duinkerken naar Dover Veerboot

De Duinkerken Dover veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 2 uur.

Duinkerken Dover vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Duinkerken - Dover Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Duinkerken Dover tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Duinkerken Dover boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Duinkerken Dover Veerboot klantenrecensies

 • "Reisje naar londen"

  Ontvangst was super... Enkel identiteitskaarten afgeven en het inchecken was al gebeurd... Oprijden geen probleem...de vaart was super leuk ....een aanrader

  'Anonieme' reisde mee op de route Duinkerken Dover met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder
 • "Plezierige overtocht"

  We zijn 3 oktober van Duinkerken naar Dover gevaren en 9 oktober weer terug. Alles verliep soepel en gemoedelijk ondanks de verscherpte controles. Kwa prijs is dit denk ik de beste optie om met e auto naar Zuid Engeland te gaan

  'Hans' reisde mee op de route Duinkerken Dover met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder
 • "tevreden"

  Fijn dat ik bij een vroege aankomst bij de ferry al een eerdere mocht nemen

  'Anonieme' reisde mee op de route Duinkerken Dover met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder
 • "Begripvol"

  Het is altijd weer een vraag of je op tijd Antwerpen kunt passere. Vanuit Tilburg moet je dus vroeg vertrekken om zeker niet te laat in Duinkerke te zijn. Daardoor waren we véél te vroeg in de haven, maar we werden probleemloos een boot vroeger overgezet! Complimenten en dank. W. Franken

  'Wilhelmus' reisde mee op de route Duinkerken Dover met DFDS Seaways aan boord de D Class

  Lees meer Lees minder

Duinkerken Gids

Duinkerken ligt in het Noord-Franse departement Nord, op ongeveer 10 kilometer van de Belgische grens. Duinkerken is als industriestad sterk afhankelijk van staal, voedselverwerking, olieraffinage, scheepsbouw en de chemische industrie. De haven is de op twee na grootste haven van Frankrijk, na Le Havre en Marseille. Bezienswaardigheden in Duinkerken zijn onder andere het Musée Portuaire, met exposities over de geschiedenis van de haven, en het Musée des Beaux-Arts dat beschikt over een grote verzameling van Vlaamse, Italiaanse en Franse schilderijen en sculpturen. Daarnaast wordt carnaval jaarlijks groot gevierd in Duinkerken.

Duinkerken is een kustplaats dus zeevruchten staan vaak op het menu. Gezien de korte afstand tot de Belgische grens zijn mosselen en frites ook zeer populair, evenals andere Vlaamse gerechten. Rondom de Place Jean Bar vindt u leuke winkeltjes. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het winkelcentrum Centre Marine voor de nieuwste Franse mode. Rondom Duinkerken bevinden zich bovendien verschillende grote hypermarkten.

Dagelijks vinden er 11 overtochten plaats tussen Duinkerken en de Engelse kustplaats Dover.

Dover Gids

De havenstad Dover is te vinden aan de zuidoostkust van Engeland, in het graafschap Kent. De stad ligt aan het smalste gedeelte van het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. De haven van Dover wordt jaarlijks bezocht door maar liefst 16 miljoen passagiers, 2 miljoen vrachtwagens, bijna 3 miljoen auto's en motors en 86.000 bussen. Dover staat bekend om haar schitterende krijtrotsen die u op indrukwekkende wijze ziet opdoemen als u de stad per veerboot nadert.

Een populaire toeristische trekpleister is Dover Castle. Dit twaalfde-eeuwse kasteel staat bekend als de 'Sleutel tot Engeland' en heeft in de loop van de eeuwen een essentiële rol gespeeld bij de verdediging van het land. Dover Castle is het oudste kasteel van Engeland. Het kasteel zelf, de geheime tunnels en het land hieromheen worden beheerd door English Heritage.