Boek uw overtocht naar Split

De veerhaven van Split in Kroatië verbindt u met Ancona in Italië met een keuze uit 6 ferry overtochten per week. De duur van de Split naar Ancona overtocht uit 9 uur en het kruispunt wordt bediend door SNAV & Jadrolinija.

Split Havenkaart

Klik voor Kaart

Split Veerboot Alternatieven

Split Veerdiensten

  • SNAV
    • 3 afvaarten / week 9 uur 30 min
    • Prijsaanvraag
  • Jadrolinija
    • 3 afvaarten / week 9 uur
    • Prijsaanvraag

Split Gids

Split is de tweede grootste stad van Kroatië. De stad ligt aan de Kroatische zuidwestkust, aan de Adriatische Zee. De haven wordt vaak gebruikt als toegangspoort tot Italië, met veerdiensten naar Ancona aan de Italiaanse oostkust. De overtochten duren gemiddeld tussen de 8 en 9 uur.

Wat te doen in Split?

Kroatië is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming. Split is een van de mooiste steden van het land. In het hart van de stad ligt het Paleis van Diocletianus uit de vierde eeuw. Dit prachtige gebouw vormt een unieke combinatie van Romeinse en Middeleeuwse architectuur en is voor veel toeristen op zichzelf al een reden om Split te bezoeken.

Split is uitgegroeid tot een bruisende en moderne stad met geweldige winkels, restaurants, bars en clubs. De stad is populair onder jongeren die afkomen op de goedkope alcohol en spannende dance scene. Toch heeft de stad ook veel van haar historische erfgoed weten te bewaren. Bezoek Oud Split en laat u verrassen door de vele historische gebouwen. In het Marjan Park kunt u tot rust komen en de prachtige exotische bloemen en planten bewonderen.

Vervoer

Alle bezienswaardigheden in het centrum van Split liggen op loopafstand van elkaar. Om wat meer te zien van de rest van de stad en de omgeving kunt u het beste een auto of fiets huren. De meeste delen van de stad zijn ook per bus bereikbaar.