Hirtshals naar Kristiansand Veerboot

De Hirtshals Kristiansand veerdienst verbindt Denemarken met Noorwegen en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Fjord Line veerdienst gaat tot 3 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 2 uur 15 minuten Terwijl de Color Line veerdienst loopt tot 14 keer per week met een duur van 3 uur 14 min.

Dus dat is een totaal van 35 overtochten per week op de Hirtshals Kristiansand route tussen Denemarken en Noorwegen. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Hirtshals naar Kristiansand Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Denemarken naar Noorwegen pagina.

Hirtshals - Kristiansand Veerbootmaatschappij

 • Fjord Line
  • 3 Afvaarten / Dag 2 uur 15 min
  • Prijsaanvraag
 • Color Line
  • 14 Afvaarten / Week 3 uur 14 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Hirtshals Kristiansand tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Hirtshals Kristiansand boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Hirtshals Kristiansand Veerboot klantenrecensies

 • " Nick canoy"

  Duidelijke incheckprocedure. Vaarschema stipt op tijd

  'Nick' reisde mee op de route Hirtshals Kristiansand met Color Line

  Lees meer Lees minder
 • "perfect"

  Perfecte reis, inchecken bijzonder vriendelijk, schoon en netjes aan boord. Duidelijke uitleg over reis.

  'Harrie' reisde mee op de route Hirtshals Kristiansand met Color Line

  Lees meer Lees minder
 • "Fjordline prima!"

  De heen- en terugvaart met Fjordline was goed geregeld ondanks de storm op de heenweg.

  'Arend' reisde mee op de route Hirtshals Kristiansand met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "Prettige reis"

  Voor het eerst met de veerboot. Online geboekt en een zeer goede reis gehad. Prima voorzieningen

  'Rienk' reisde mee op de route Hirtshals Kristiansand met Color Line

  Lees meer Lees minder

Hirtshals Gids

Hirtshals is een stad en haven gelegen aan de kust van het Skagerrak op het eiland Vendsyssel-Thy, aan de bovenkant van de Jutland schiereiland in het noorden van Denemarken. De stad is misschien het best bekend om zijn visserij en haven. Visserij speelt een grote rol voor de stad en haar bewoners, net als het toerisme en het verhuur van zomerhuisjes. Als gevolg van de veerverbindingen met Noorwegen, de winkels in Hirtshals gedijen op het grote aantal bezoekers, vooral Noren, die de winkels in de kleine stad het hele jaar door bezoeken. De Nordsoen Oceanarium is een van de grootste aquaria in Europa en is te vinden in de stad. Het aquarium heeft meer dan 70 verschillende soorten in de collectie.

De haven ligt vol activiteiten en de sfeer is authentiek. Bij een bezoek aan Hirtshals kunt u van de natuurlijke omgeving genieten die ideaal is voor vele outdoor-activiteiten.

U kunt vanuit de haven veerboten nemen naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.

Kristiansand Gids

Kristiansand in Noorwegen is strategisch gelegen aan het Skagerrak, aan de opening van het kanaal van Kiel tussen de Noordzee en de Oostzee was erg belangrijk militair en geopolitiek. Dit betekende dat al eeuwen diende het als een militair bolwerk, eerst als koninklijke residentie Harald Fairhair's, dan als een Deens-Noorse fort, en later als een garnizoensstad. Kristiansand is een toegangspoort naar en van het continent, met veerdienst naar Denemarken en een eindpunt van de spoorlijn langs de zuidelijke rand van Zuid-Noorwegen.

De stad ontleent haar naam aan koning Christian IV, die werd opgericht in 1641. Het tweede element, "zand", verwijst naar de zanderige landtong van de stad werd gebouwd op. Kristiansand is een zomer toeristische bestemming die veel bezoekers trekt, vooral om zijn dierentuin, Kristiansand Zoo en Amusement Park, gelegen net ten oosten van de stad. De dieren, waarvan de meeste zijn ondergebracht in de natuurlijke habitats, onder andere wolven, tijgers, leeuwen en de lynx.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Göteborg (beginnend en eindigend in Newcastle, UK) en naar Hirtshals in Denemarken.