Hirtshals
Kristiansand
Veerboten naar Noorwegen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Hirtshals - Kristiansand is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Hirtshals - Kristiansand

Nieuwste aanbiedingen voor Hirtshals - Kristiansand

Veerboot Hirtshals - Kristiansand

De veerdienst Hirtshals - Kristiansand verbindt Denemarken met Noorwegen en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De veerdienst van Color Line gaat tot 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 15 minuten, terwijl de veerdienst van Fjord Line tot 14 keer per week vertrekt en 2 uur 15 minuten duurt.

Dat komt in totaal neer op 27 overtochten per week op de route Hirtshals - Kristiansand tussen Denemarken en Noorwegen. Vergelijk nu en vind de beste tarieven voor het moment waarop u wilt reizen.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • De reistijd per veerboot van Hirtshals naar Kristiansand is ongeveer 2h 44m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • De prijs van de ferry overtocht van Hirtshals naar Kristiansand kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Hirtshals naar Kristiansand is 217 €.
 • Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Hirtshals naar Kristiansand. Dit zijn
  • Color Line
  • Fjord Line
 • Boek overtochten van Hirtshals naar Kristiansand via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Ja, je kunt als voetpassagier van Hirtshals naar Kristiansand reizen met
  • Color Line
  • Fjord Line
  : Nee, je kunt niet als voetpassagier reizen, momenteel kun je alleen als je met een voertuig reist op de veerboot meereizen.
 • Ja, je kunt met een voertuig van Hirtshals naar Kristiansand reizen met
  • Color Line
  • Fjord Line
  : Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.
 • Ja, honden zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig om je hond mee te nemen aan boord. Lees vooraf alle overheidsvoorschriften en reisinformatie met huisdieren. Momenteel kun je honden meenemen op veerboten van
  • Color Line
  • Fjord Line
 • De afstand van Hirtshals naar Kristiansand is ongeveer 123 zeemijlen.

Hirtshals Kristiansand Veerboot klantenrecensies

 • "Prima overtocht, lekker vlot"

  Niets op aan te merken

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Comfortabel reizen met Color Line"

  In één week tweemaal gereisd met de ferry van Color line tussen Hirtshals en Kristiansand. Wij hebben dit als zeer relaxed ervaren en zouden het bij een volgende mogelijk zeker weer doen. Voor ons zou de catering wat meer gezondere voeding hun assortiment mogen opnemen.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Heerlijke overtocht "

  Prima overtocht alles keurig netjes fijn personeel en goede veiligheid regels met de campers

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prima overtocht"

  Prima overtocht. Vlot inchecken en op tijd vertrekken.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Gids voor Hirtshals

Het Deense havenstadje Hirtshals ligt aan de kust van Skagerrak, op het eiland Vendsyssel-Thy in het noorden van het schiereiland Jutland. Hirtshals staat bekend om haar vissershavens en veerhaven. De economie van Hirtshals draait vooral op de visserij en het toerisme. In de zomer zijn er volop vakantiehuizen te huur. Bovendien brengen de veerboten veel toeristen naar het stadje, waar de lokale winkels van profiteren. Hirtshals is met name erg populair onder de Noren die de plaats het hele jaar door bezoeken om te winkelen. In Hirtshals bevindt zich het Nordsoen Oceanarium, een van de grootste aquaria van Europa. Hier zijn maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen.

In de haven kunnen bezoekers meedoen aan tal van activiteiten of genieten van de authentieke sfeer. De omgeving van Hirtshals leent zich bovendien uitstekend voor het maken van wandeltochten.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.


Gids voor Kristiansand

De Noorse havenstad Kristiansand ligt aan de zeestraat Skagerrak. Voordat het Kieler Kanaal werd geopend tussen de Noordzee en de Baltische Zee, was Skagerrak een belangrijke militaire route. Hierdoor heeft Kristiansand altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de geschiedenis van Noorwegen. De stad was eerst de koninklijke residentie van Harald Fairhar, deed vervolgens dienst als Deens-Noors fort en werd later een garnizoensstad. Kristiansand is voor veel Noren een belangrijke toegangspoort tot de rest van Europa. Dagelijks vertrekken er tal van veerboten naar Denemarken. De stad vormt tevens het eindstation van een belangrijke treinverbinding langs het zuidelijkste puntje van Zuid-Noorwegen.

Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV die de stad in 1641 stichtte. Het woord 'sand' verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is een populaire toeristische bestemming, vooral in de zomer. Aan de oostkant van de stad bevindt zich Kristiansand Zoo.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Gothenburg in Zweden (vanuit de Britse stad Newcastle) en Hirtshals in Denmarken.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking