Hirtshals
Kristiansand
Veerboten naar Noorwegen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Hirtshals - Kristiansand is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Hirtshals - Kristiansand

Nieuwste aanbiedingen voor Hirtshals - Kristiansand

Veerboot Hirtshals - Kristiansand

De veerdienst Hirtshals - Kristiansand verbindt Denemarken met Noorwegen en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De veerdienst van Color Line gaat tot 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 15 minuten, terwijl de veerdienst van Fjord Line tot 14 keer per week vertrekt en 2 uur 15 minuten duurt.

Dat komt in totaal neer op 27 overtochten per week op de route Hirtshals - Kristiansand tussen Denemarken en Noorwegen. Vergelijk nu en vind de beste tarieven voor het moment waarop u wilt reizen.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Hirtshals Kristiansand Veerboot klantenrecensies

 • "Super"

  Mooie overtocht met de supersnelle catamaran van fjordline

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Smooth trip, good service"

  Boarding was smooth and well organised. We only had to show passports, no tickets or confirmation. Ship is very well maintained and clean. We had booked for the buffet restautant, which offers great food and a comfortortable quiet place to sit. Our dog had to stay in the car and the car deck was locked during the trip, so we could not look after the dig during the trip. No problem, but just that you know.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Horeca onwijs duur en klein assortiment "

  Een broodje hamburger met een handje chips voor 16 euro is belachelijk duur. Daarnaast is de keuze erg matig.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "dirrectferries fails to inform about delays"

  easy booking through direct ferries (as colorline website was not functioning well at the time of booking). however, the ferry was delayed 24 hours due to extremely bad weather. Colorline had informed there passengers and agenecies including Direct Ferries. , as we were told. Direct Feries did not inform us (had our email ofcourse) so we found out only few hours before. Bad service. Recommended to book directly with ferry company

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Gids voor Hirtshals

Het Deense havenstadje Hirtshals ligt aan de kust van Skagerrak, op het eiland Vendsyssel-Thy in het noorden van het schiereiland Jutland. Hirtshals staat bekend om haar vissershavens en veerhaven. De economie van Hirtshals draait vooral op de visserij en het toerisme. In de zomer zijn er volop vakantiehuizen te huur. Bovendien brengen de veerboten veel toeristen naar het stadje, waar de lokale winkels van profiteren. Hirtshals is met name erg populair onder de Noren die de plaats het hele jaar door bezoeken om te winkelen. In Hirtshals bevindt zich het Nordsoen Oceanarium, een van de grootste aquaria van Europa. Hier zijn maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen.

In de haven kunnen bezoekers meedoen aan tal van activiteiten of genieten van de authentieke sfeer. De omgeving van Hirtshals leent zich bovendien uitstekend voor het maken van wandeltochten.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.


Gids voor Kristiansand

De Noorse havenstad Kristiansand ligt aan de zeestraat Skagerrak. Voordat het Kieler Kanaal werd geopend tussen de Noordzee en de Baltische Zee, was Skagerrak een belangrijke militaire route. Hierdoor heeft Kristiansand altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de geschiedenis van Noorwegen. De stad was eerst de koninklijke residentie van Harald Fairhar, deed vervolgens dienst als Deens-Noors fort en werd later een garnizoensstad. Kristiansand is voor veel Noren een belangrijke toegangspoort tot de rest van Europa. Dagelijks vertrekken er tal van veerboten naar Denemarken. De stad vormt tevens het eindstation van een belangrijke treinverbinding langs het zuidelijkste puntje van Zuid-Noorwegen.

Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV die de stad in 1641 stichtte. Het woord 'sand' verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is een populaire toeristische bestemming, vooral in de zomer. Aan de oostkant van de stad bevindt zich Kristiansand Zoo.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Gothenburg in Zweden (vanuit de Britse stad Newcastle) en Hirtshals in Denmarken.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking