Ustica Eiland

Hoe u overtochten vanuit Ustica Eiland naar Sicilië kunt boeken

Er zijn 2 veerboot routes tussen Ustica Eiland en Sicilië, met een gecombineerde 36 afvaarten per week. Liberty Lines Fast Ferries biedt 2 routes, Ustica naar Palermo gaat 5 keer per dag & Ustica naar Trapani ongeveer 1 keer per week.

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten vanaf Ustica Eiland naar Sicilië.

Ustica Eiland Sicilië Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Ustica Eiland naar Sicilië

Over Ustica Eiland:

Het piepkleine vulkanische eiland Ustica, ongeveer 10 kilometer breed, is het oudste van van de eilandengroep bij Sicilië en is lang voor de Eolische Eilanden ontstaan.

Zowel de ontstaanswijze als zwartheid van de lava zijn reden voor de naamgeving van het eiland. Het is namelijk afgeleid van het Latijnse Ustum, dat 'verbrandt' betekent.

De gekartelde kustlijn van Ustica huisvest een reeks prachtige grotten en baaien. Het eiland is met name bij duikers populair vanwege de mogelijkheid relatief diepe duiken te kunnen maken, dit is kenmerkend voor de vulkanische geologie.

Over Sicilië:

Sicilië is het grootste eiland in het hart van de Middellandse Zee, gelegen bij het zuidelijkste punt van Italië en is tevens een regio van Italië.

Gelegen op de plek waar Oost, West, Afrika en Europa bij elkaar komen. Sicilië is het kruispunt van Mediterraanse culturen. Het verleden onder buitenlands bewind heeft een fascinerende combinatie van Griekse tempels, Normandische kerken en Barok paleizen achtergelaten. Samen met de wonderlijke natuur en lange warme seizoenen maakt dit bijna het hele jaar door een zeer aantrekkelijke bestemming van Sicilië.