Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3634 routes vanuit 781 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Speciale aanbiedingen naar Corsica

Veerboten naar Corsica

Corsica is het grootste eiland van Frankrijk. Het eiland ligt in de Middellandse Zee, ten zuiden van het Franse vasteland en ten westen van Italië. Corsica bestaat uit twee departementen: Haute-Corse en Course-du-Sud.

Wat is er te doen op Corsica?

Corsica is een bergachtig eiland met adembenemend mooie stranden en baaien. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de besneeuwde bergtoppen en helderblauwe wateren. De kustlijn van het eiland leent zich uitstekend voor watersporten als surfen, zeilen, kanoën en zwemmen. Corsica hoort weliswaar bij Frankrijk, maar heeft een heel eigen karakter. De echte Corsicanen spreken onderling Corsicaans, een mengeling van Frans, Italiaans en Latijn. Typisch lokale gerechten zijn Soupe Corse (een soep van witte bonen, ui, kool en andere groenten) en Fiadone (gebakken kaastaart). Populaire toeristische trekpleisters zijn het Scandola-natuurreservaat en de Calanches van Piana. Daarnaast bevinden zich op Corsica talloze Genuese torentjes en bruggetjes. De Corsicaanse hoofdstad Ajaccio is een geweldige bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. In Ajaccio kunt u onder andere een bezoek brengen aan de citadel, de kathedraal en het geboortehuis van Napoleon Bonaparte.

Vervoer

Corsica is het makkelijkst te verkennen per auto. Daarnaast kunt u gebruikmaken van het efficiënte openbaar vervoerssysteem met trein- en busverbindingen.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Als u verzekerd wilt zijn van de laagste prijzen en beste beschikbaarheid is het verstandig om uw overtocht ruim van tevoren te boeken. De meeste toeristen bezoeken Corsica tijdens de zomermaanden (juli en augustus), maar het warme weer nodigt dan niet altijd uit tot het maken van lange wandelingen. In september is het rustiger op het eiland en zijn de temperaturen iets comfortabeler.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Corsica Ferries
  • Prijsaanvraag
 • Moby Lines
  • Prijsaanvraag
 • Corsica Linea
  • Prijsaanvraag
 • La Meridionale
  • Prijsaanvraag
Bekijk alle veerboot maatschappijen

Corsica klantenrecensies

 • "Goede reis, goede prijs last minute "

  Wij hebben 3 uur van te voren de boottocht geboekt. We waren weliswaar flexibel in plek van overvaren en bestemming, maar dit leek goedkoper dan een paar weken geleden. Je hoeft, in tegenstelling tot wat er op je ticket staat, je ticket niet te printen. Van Genua naar Bastia. Van 21.00-7.00. Hij ging echter pas om 22.00 weg, en we gingen pas om 9.00 van de boot af. Als je een hut boekt, kun je ook best een matje op de grond erbij leggen. Iedereen legt overigens matjes neer op het dek, dan is het sws gratis. Kamers zijn erg koud door de airco, dus wel iets extra’s meenemen om aan te doen. Zijn wel netjes, lekkere warme douche. Wij hebben niks uit het restaurant genuttigd, dus kan daar geen uitspraken over doen.

  Lees meer Lees minder
 • "Goede overtocht"

  Op aanraden van kennissen een nachtboot genomen. Is ons prima bevallen. De buitenhut overtrof onze verwachtingen.

  Lees meer Lees minder
 • "Super-de-Puper leuke overtocht (gezegd door de kinderen)"

  We hadden zeer op tijd gereserveerd waardoor we een nette prijs hadden om op Corsica te kunnen komen met ons gezin (kinderen 5, 3 en 1 jaar oud). De bewegwijzering in Genua kon beter ;) maar de overtocht voor ons en onze kinderen was super! We hadden een hut (beide keren zonder raam gekozen), heel relaxed voor overdag, zodat de jongste en een van de ouders toch heerlijk hebben geslapen. Leuke ballenbak, ze hebben zich super vermaakt!

  Lees meer Lees minder
 • "Vertrekpunt in Genua"

  Over de overtocht met Moby kunnen we alleen maar positief zijn. Waar we absoluut niet tevreden mee zijn is de zeer beperkte informatie die we van direct ferries kregen over waar we mochten inschepen. We vragen ons nog steeds af hoe we het uiteindelijk gevonden hebben, wellicht per toeval. Mvg, Willem

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Corsica