Rotterdam
Hull
Veerboten naar Engeland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Rotterdam - Hull is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Rotterdam - Hull

Nieuwste aanbiedingen voor Rotterdam - Hull

Veerboot Rotterdam - Hull

De veerdienst Rotterdam-Hull verbindt Nederland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, P&O Ferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 11 uur 30 minuten.

De vaartijd en frequentie van de overtocht Rotterdam-Hull kan afhankelijk van het seizoen variëren. Daarom raden we u aan steeds de meest actuele informatie op te zoeken.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Rotterdam Hull Veerboot klantenrecensies

 • "Informatie kan beter"

  Op onze terugreis kregen we op het kantoor van P&O te horen dat de aankomst in NL was vertraagd van 08:00 naar 17:00 ivm de storm. Die info had eerder per e-mail kunnen worden verstrekt. Wij moesten vanuit Hull van alles regelen omdat we 9 uur later zouden arriveren. Verder complimenten voor P&O voor het prettige verblijf aan boord.

  'Pride of Rotterdam' travelled on Pride of Rotterdam

  Lees meer Lees minder
 • "Trip to England"

  Travelled to Hull on the night crossing in a Premier cabin. Great crossing, nice cabin, good bed good facilities.

  'Pride of Rotterdam' travelled on Pride of Rotterdam

  Lees meer Lees minder
 • "Rotterdam - Hull"

  Kamer zeer proper , vriendelijke crew , stiptheid boot was ok. P&O was een aanrader

  'Pride of Rotterdam' travelled on Pride of Rotterdam

  Lees meer Lees minder
 • "Perfect geregeld. "

  Zoals we gewend zijn worden we bij P&O zeer professioneel en vriendelijk ontvangen, zowel voor als tijdens het inschepen. Zeer goed personeel met verstand van zaken. Werken erg efficiënt. Ook de hut weer op en top in orde. Perfect schoon gemaakt. Dit werkt veel beter dan een vliegreis. We zijn (weer) zeer tevreden.

  'Pride of Hull' travelled on Pride of Hull

  Lees meer Lees minder

Gids voor Rotterdam

Rotterdam is de tweede stad van Nederland en een van de grootste havens ter wereld. De stad ligt in de provincie Zuid-Holland, in het westen van het land. Rotterdam werd gesticht in de dertiende eeuw en heeft altijd een belangrijke internationale handelsfunctie gehad. Hierbij speelt de haven, strategisch gelegen in de Rijn-Maas-Scheldedelta aan de Noordzee, een grote rol. Rotterdam wordt vaak beschouwd als de 'Poort van Europa' en is uitstekend bereikbaar per auto, vliegtuig en trein.

In Rotterdam komen cultuurliefhebbers zeker aan hun trekken. Zo heeft het Rotterdams Philharmonisch Orkest haar thuisbasis in De Doelen, een groot congres- en concertgebouw. Het evenementencentrum Rotterdam Ahoy is een geweldige locatie voor popconcerten, tentoonstellingen, congressen en grote sportevenementen. Rotterdam was in 2001 de Culturele Hoofdstad van Europa.

De haven van Rotterdam is vooral een vrachthaven, maar vormt tevens het vertrekpunt van de veerdienst die passagiers in 11 uur naar de Engelse stad Hull brengt. De haven is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over restaurants, cafés en wisselkantoren.


Gids voor Hull

Kingston-upon-Hull, kortweg Hull genoemd, is een havenstad aan de rivier de Hull, bij de monding van de Humber. Hull is al sinds de Romeinse tijd een belangrijke toegangspoort tot het hart van Engeland. De stad werd gesticht door de monniken van Meaux Abbey. Zij hadden een haven nodig voor het vervoeren van de wol die werd geproduceerd op het landgoed van het klooster. Een eeuw later kocht koning Edward I (1272-1307) de stad over van Meaux Abbey. Hij gebruikte de haven om zijn troepen te voorzien van voedsel en wapens tijdens de oorlog met Schotland.

Hull is een moderne stad met veel winkels en voorzieningen. Het centrum kent verschillende verkeersluwe straten zodat bezoekers rustig door de stad kunnen wandelen en 's zomers kunnen genieten van openlucht entertainment. Het winkelcentrum Princes Quay heeft glazen muren en stijgt als het ware op uit het water bij Prince's Dock. Hierdoor kunt u prettig winkelen met prachtig uitzicht over het havengebied.

Vanuit de haven van Hull vertrekken veerboten naar Rotterdam in Nederland, Zeebrugge in België en Hamina in Finland.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking