Waarom kiezen voor
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 2674 routes vanuit 690 havens.

Gewaardeerd door meer dan 2.5 miljoen klanten.

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Albanië

Albanië is gelegen in het zuidoosten van Europa, met een kustlijn aan de Ionische en de Adriatische Zee. Het land heeft landgrenzen met Macedonië, Kosovo en Montenegro en Griekenland, en op het smalste punt van de Ionische Zee, de westkust van Italië ligt op minder dan 50 mijl uit Oost-Albanië.

In vergelijking tot een turbulente geschiedenis, de moderne Albanië is onlangs snel uitgegroeid als het om het toerisme en buitenlandse investeringen gaat, en is nu algemeen aanbevolen als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de regio.

Albanië heeft twee belangrijke ferry havens, Durres in het noorden van het land, en Vlora in het zuiden. Het hele jaar door worden frequente veerdiensten verzorgd vanuit een groot aantal havens langs de Italiaanse kust met verbindingen vanaf het noorden, midden en zuiden van het land. De meerderheid van de overtochten is op de route Bari Durres.

In de afgelopen jaren, het wegennet van Albanië heeft significante verbetering ondergegaan, en alle grote steden en veerhavens zijn nu gekoppeld met nieuw gebouwd of goed onderhouden wegen. Sommige landelijke locaties zijn echter nog steeds niet bediend door de verharde wegen.

Albanië is de thuisbasis van een schat aan archeologisch erfgoed verspreid over de Illyrische, Griekse, Romeinse en Ottomaanse tijdperken. Populaire sites zijn de Rozafa fort, en de Romeinse en Griekse ruïnes van Butrint, in de buurt van Saranda. Butrint is een van de drie UNESCO World Heritage Sites in Albanië (naast Gjirokastra en Berat), geclassificeerd als wereldwijd cultureel belang.

De hoofdstad Tirana ligt ongeveer 16 mijl ten oosten van de haven in Durres, en beschikt over een bruisend nachtleven van de clubs, bars en restaurants, waaronder de Sky Tower Rotating Bar. Er is genoeg te doen tijdens de dag. De stad is de thuisbasis van Nationaal Historisch Museum van het land, Nationaal Archeologisch Museum en de National Art Gallery, samen met tal van andere culturele en historische bezienswaardigheden.

Albanië is ook geliefd om zijn prachtige, ongerepte stranden en de fantastisch panoramisch uitzichten. In het bijzonder, de Albanese Riviera biedt prachtige zandstranden, adembenemende zonsondergangen en authentieke traditionele visgerechten. Elders, ruige bergen van het land en spectaculaire meren bieden wandeltochten, en in het noorden van het land ligt het Nationaal Park en de prachtige Valbona River.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Ventouris Ferries
  • Prijsaanvraag
 • Grandi Navi Veloci
  • Prijsaanvraag
 • Adria Ferries
  • Prijsaanvraag
 • European Ferries
  • Prijsaanvraag
Bekijk alle veerboot maatschappijen

Routes en Havens in Albanië