Messina
Lipari
Veerboten naar Eolische Eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Messina - Lipari

Veerboot van Messina naar Lipari

Er zijn meestal 3 dagelijkse en 24 wekelijkse afvaarten tussen Messina en Lipari. Deze route wordt aangeboden door Liberty Lines Fast Ferries. Messina Lipari veerboten kosten tussen €47 en €180, afhankelijk van de ticketgegevens. Prijzen zijn exclusief eventuele servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Messina Lipari veerboten.

Messina Lipari Veerboot Tijden

De vroegste Messina Lipari veerdienst vertrekt meestal vanuit Messina rond 06:45. De laatste ferry vertrekt meestal om 18:30.

Hoe lang is de veerboot van Messina naar Lipari?

Messina Lipari Afvaarten op deze veerboot route kunnen ongeveer 2u 46m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 2u 25m. Vaartijden kunnen variëren, duur verschilt vaak tussen de veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door weersomstandigheden.

Messina Lipari Vaartijden

Er zijn gemiddeld 3 dagelijkse afvaarten en tot 24 wekelijkse veerdiensten van Messina naar Lipari. Deze afvaarten worden verzorgd door Liberty Lines Fast Ferries. Houd er rekening mee dat de dienstregeling tijdens het hoogseizoen vaak toeneemt.

Messina Lipari Veerboot Prijzen

Messina Lipari veerboot prijzen variëren tussen €47* en €180*. De gemiddelde prijs is meestal €99*. De goedkoopste Messina Lipari veerboot prijzen beginnen vanaf €24*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €99*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Messina naar Lipari?

De afstand tussen Messina en Lipari is ongeveer 45,9 mijl (73,9 km) of 39,9 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Messina Lipari ferry?

Nee, veerbootmaatschappijen staan momenteel geen auto's toe op overtochten tussen Messina en Lipari.

Kan ik te voet reizen van Messina naar Lipari?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Liberty Lines Veerboten tussen Messina en Lipari.

Kan ik mijn huisdier meenemen op de veerboot van Messina naar Lipari?

Huisdieren zijn toegestaan op de veerboten van Messina naar Lipari met Liberty Lines Fast Ferries. Houd er rekening mee dat je huisdier tijdens de reis in het voertuig moet blijven, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Sicilië naar Eolische Eilanden.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Messina - Lipari Route-overzicht
Land van vertrek Italië
Land van bestemming Italië
Aantal operators 1
Bedieningspersoneel Liberty Lines Fast Ferries
Gemiddelde prijs 126 €*
Gemiddelde dagelijkse afvaarten 3
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 24
Gemiddelde vaartijd 2h 46m
Snelste Zeiltijd 2h 25m
Eerste veerboot 06:45
Laatste veerboot 18:30
Afstand 39 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-04-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Messina naar Lipari?

De reistijd per veerboot van Messina naar Lipari is ongeveer 2h 25m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Messina naar Lipari?

De prijs van de ferry overtocht van Messina naar Lipari kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Messina naar Lipari is 117 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Messina naar Lipari?

Er is 1 ferrymaatschappij voor Messina naar Lipari en dat is
  • Liberty Lines Fast Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Messina naar Lipari?

Boek overtochten van Messina naar Lipari via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Messina naar Lipari?

Ja, je kunt als voetpassagier van Messina naar Lipari reizen met
  • Liberty Lines Fast Ferries

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Messina naar Lipari?

Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Messina naar Lipari?

Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Liberty Lines Fast Ferries

Wat is de afstand tussen Messina en Lipari?

De afstand van Messina naar Lipari is ongeveer 39 zeemijlen.

Messina Gids

Messina is een Italiaanse stad en de hoofdstad van de provincie Messina, en de 3e grootste stad op het eiland Sicilië. De stad ligt ten noordoosten van Sicilië, aan de Straat van Messina, tegenover Villa San Giovanni op het Italiaanse vasteland. De haven speelt een belangrijke rol in de economie als het ondersteunt het cruisetoerisme en commerciële en militaire scheepswerven. De stad is ook een centrum voor de teelt van citroenen, sinaasappels en olijven. De stad is een rooms-katholieke aartsbisdom en Archimandrite zetel sinds 1548 en is de thuisbasis van een lokaal belangrijke internationale beurs. De stad is ook de thuisbasis van de Universiteit van Messina, opgericht in 1548 door Ignatius van Loyola.

Messina is te bereiken per snelboot over de Straat van Messina vanuit een van de twee havens in Calabrië (Villa San Giovanni en Reggio Calabria), of met een langzame veerboot vanuit Salerno, net ten zuiden van Napels. De meeste veerboten komen aan in de haven, in het centrum van de stad, of in Messina Marittima/Bluvia, aan het oostelijke einde van de Via Luigi Rizzo (de zuidelijke voortzetting van de Via Vittorio Emanuele II), of ten noorden van de "Molo Norimberga" op de Via San Ranieri (Zona Falcata). Sommige passagiersveerboten komen aan in de 'Rada San Francesco di Paola I, aan de noordelijke rand van de stad.


Lipari Gids

Het Italiaanse eiland Lipari is het grootste en meest bevolkte van de Eolische eilanden (Isole Eolie of Isole Lipari in het Italiaans), een vulkanische archipel voor de kust van Sicilië. Het eiland heeft de grootste stad van de archipel, ook wel Lipari dat is een levendige plaats met pittoreske straatjes, een mooie haven en een historisch kasteel-citadel. Net als zijn eiland buren, Lipari heeft vulkanische oorsprong. De laatste uitbarsting op het eiland vond plaats rond 1400 jaar geleden, maar er zijn geen tekenen van vulkanische activiteit anders dan thermale bronnen en fumarolen. Lipari is de meest praktische uitvalsbasis voor een bezoek aan de andere Eolische eilanden. Snelle veerverbindingen uit Sicilië alle stoppen daar en er zijn tal van boten en draagvleugelboten naar de andere eilanden. Buiten de belangrijkste Italiaanse toeristische seizoen van eind juli-augustus, Lipari stad is groot genoeg om niet overweldigd door het toerisme te voelen. De stad heeft mooie straten en lanen ideaal om rond te lopen. Er zijn een aantal elegante historische herenhuizen, evenals tal van meer bescheiden eiland-woningen, met balkons versierd met bloemen, wassen, uien en paprika. Griekse graven liggen open naar de hemel in een park, maar de meest indrukwekkende historische site in Lipari is het kasteel. Dit versterkte landtong is meer dan een kasteel; het is een citadel en het hart van de stad werd eenmaal daar gevestigd. De traditionele entree route is via een defensieve gateway, maar er is ook een extra directe toegang via de vestingmuren.


Messina naar Lipari Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 10/06/2024 en 16-06-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Liberty Lines Fast Ferries 06:45 10:35 3 uur 50 minuten Alledaags
Liberty Lines Fast Ferries 08:05 10:30 2 uur 25 minuten Alledaags
Liberty Lines Fast Ferries 12:15 14:40 2 uur 25 minuten Ma, wo, do, vr, za, zo
Liberty Lines Fast Ferries 15:00 18:05 3 uur 5 minuten Alledaags
Liberty Lines Fast Ferries 18:30 20:55 2 uur 25 minuten Alledaags
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.