Genua naar Olbia Veerboot

De Genua Olbia veerdienst verbindt Italië met Sardinië en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Moby Lines veerdienst gaat tot 12 keer per week met een vaartijd van ongeveer 10 uur 30 minuten Terwijl de veerdienst van Tirrenia vertrekt tot 5 keer per week en duurt 9 uur 59 min.

Dus dat is een totaal van 17 overtochten per week op de Genua Olbia route tussen Italië en Sardinië. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Genua - Olbia Veerbootmaatschappij

 • Moby Lines
  • 12 Afvaarten / Week 10 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
 • Tirrenia
  • 5 Afvaarten / Week 9 uur 59 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Genua Olbia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Genua Olbia boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Genua Olbia Veerboot klantenrecensies

 • "Great trip"

  Thanks a lot moby for bringing us safe overseas to Sardinia and back. It was a great experience traveling by car and on a ferrie.

  'Ramon' reisde mee op de route Genua Olbia met Moby Lines

  Lees meer Lees minder
 • "omreilen reservatie"

  de omruiling van de reservatie in een shopping center in Genova was niet praktisch je moet al enkele uren op voorhand er zijn om je reservering te valideren ook sprak op de boot bijna niemand Engels praktisch uitsluitend Italiaans

  'Anonieme' reisde mee op de route Genua Olbia met Tirrenia

  Lees meer Lees minder
 • "MET MOBY NAAR OLBIA EN VAN OLBIA NAAR LIVORNO"

  Prachtige ervaring met deze maatschappij. Alles perfekt geregeld zowel het inschepenen, de toewijzing van de slaapcabine, de maaltijden in het restaurant en de timing. Proficiat aan alle medewerkers en zeker tot een volgende keer ! Grazie mille a tutti !

  'Anonieme' reisde mee op de route Genua Olbia met Moby Lines

  Lees meer Lees minder
 • "inchecken chaorisch"

  Wij hebben via internet geboekt en kregen daarvan per mail een bevestiging. Er stond bij dat de tickets ter plaatse opgehaald moesten worden, maar verder hadden wij geen informatie. Bij aankomst in de haven was niet duidelijk wat er van ons verwacht werd. Bij het incheckhokje bleek dat we naar het kantoor moesten (ergens in een winkelcentrum) om de tickets te halen. De auto moesten we even aan de kant zetten. Het Engels van de man in het hokje was net zo belabberd als ons Italiaans, dus erg onduidelijk. Toen wij de tickets hadden opgehaald moesten we langs de auto's terug lopen naar de meneer in het hokje en voordringen?) om alsnog in te kunnen checken. Heel omslachtig en onhandig. We waren zeker niet de enigen die dit zo moesten doen. Meer informatie vooraf of gewoon de tickets opsturen per mail zou handiger zijn. Verder alles prima.

  'Anonieme' reisde mee op de route Genua Olbia met Tirrenia aan boord de Bithia

  Lees meer Lees minder

Genua Gids

Genua is een Italiaanse havenstad en de hoofdstad van de regio Ligurië, gelegen aan de Middellandse Zee. De stad werd in 2006 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en kent een rijke geschiedenis op het gebied van kunst, muziek, architectuur en gastronomie. In 2004 werd Genua uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De stad is bovendien ook de geboorteplaats van Christopher Columbus en Niccolo Paganini.

Het historische centrum van Genua is een doolhof van pleintjes en smalle caruggi (typische Genuese steegjes). De stad doet middeleeuws aan, maar kent ook veel zestiende-eeuwse en barokke invloeden. Nabij de drukbezochte Cattedrale di San Lorenzo zijn de overblijfselen van de zeventiende-eeuwse stadsmuur nog steeds te bezichtigen.

De haven van Genua behoort tot de drukste commerciële en industriële havens van het Middellandse Zeegebied. De terminal bevindt zich in Calata Chiappella, tussen Ponte Assereto en Ponte Colombo. Passagiers kunnen gebruikmaken van moderne voorzieningen zoals wachtkamers en een groot winkelcentrum. De terminal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanuit de haven vertrekken veerboten voornamelijk naar Sardinië, Sicilië, Corsica, Spanje, Tunesië en Marokko.

Olbia Gids

De Italiaanse stad Olbia ligt in het noorden van Sardinië. Olbia staat bekend als toegangspoort tot de Costa Smeralde en biedt voorzieningen voor toeristen. In het oude centrum bevinden zich verschillende historische bezienswaardigheden zoals een Romeins badhuis en een indrukwekkende granieten kerk, de Basilica di San Simplicio. Deze Middeleeuwse kerk is zeer populair onder toeristen en beschikt over twee schitterende fresco's. Op het fresco aan de linkerzijde staat San Simplicio afgebeeld, de patroonheilige van de stad Olbia. In mei van elk jaar vormt Olbia het toneel voor het Festa di San Simplicio, het grootste festival van de stad.

De haven van Olbia ligt op een eiland dat via een lange dijkweg is verbonden met de stad. Vanuit de haven vertrekken dagelijks veerboten naar bestemmingen op het Italiaanse vasteland zoals Genua en Civitavecchia, in de buurt van Rome. Daarnaast vertrekken veerboten naar andere bestemmingen vanuit Golfo Aranci, een haven ten noorden van Olbia.