Portoferraio
Piombino
Veerboten naar Italië
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Portoferraio - Piombino is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor Portoferraio - Piombino

Portoferraio naar Piombino Veerboot

De Portoferraio Piombino veerdienst verbindt Elba met Italië en wordt momenteel aangeboden door 4 veermaatschappijen. Moby Lines varen tot maximaal 11 keer per dag, Corsica Ferries 3 keer per dag, Toremar 21 keer per dag & de veerdienst van Blu Navy vaart tot maximaal 8 keer per dag.

Er is een totaal van 43 overtochten per dag op de Portoferraio Piombino route tussen Elba en Italië en met 4 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Alternatieven voor Portoferraio - Piombino

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Elba naar Italië.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Portoferraio naar Piombino?

  De reistijd per veerboot van Portoferraio naar Piombino is ongeveer 51m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Portoferraio naar Piombino?

  De prijs van de ferry overtocht van Portoferraio naar Piombino kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Portoferraio naar Piombino is 112 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Portoferraio naar Piombino?

  Er zijn 4 populaire veerbootmaatschappijen voor Portoferraio naar Piombino. Dit zijn
  • Moby Lines
  • Corsica Ferries
  • Toremar
  • Blu Navy
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Portoferraio naar Piombino?

  Boek overtochten van Portoferraio naar Piombino via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Portoferraio naar Piombino?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Portoferraio naar Piombino reizen met
  • Moby Lines
  • Corsica Ferries
  • Toremar
  • Blu Navy
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Portoferraio naar Piombino?

  Ja, je kunt met een voertuig van Portoferraio naar Piombino reizen met
  • Moby Lines
  • Corsica Ferries
  • Toremar
  • Blu Navy
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Piombino naar Piombino?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Corsica Ferries
  • Blu Navy
 • Wat is de afstand tussen Portoferraio en Piombino?

  De afstand van Portoferraio naar Piombino is ongeveer 15 zeemijlen.

Portoferraio Piombino Veerboot klantenrecensies

 • "alles heel goed geregeld "

  Heel vriendelijk , prima georganiseerd 

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Stupid me"

  I booked a trip on the website from Portoferrio tot Pombino on the 20th of august through the website. 9:15 departure. Return 20:15 tot Pombino. But it turned out I booked the other ay around. So departure from Pombino 9:15... So 9:15 at the Harbour but no boat. With the help of an Italian very friendly guy I went to the desk and she, free of Charge, re-booked me for the trip of 10:45 and return 18:45. Thank you for being so kind. But People CHECK before you BOOK. Pombino is mainland. Portoferrio is on Elba. ELBA WAS MAGIC THOUGH!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Portoferraio Gids

Het Italiaanse stadje Portoferraio ligt in de provincie Livorno, aan de rand van de haven op het eiland Elba. De naam Portoferraio betekent in het Italiaans 'IJzeren Haven' en verwijst naar de ijzerindustrie die ervoor zorgde dat de stad in de negentiende eeuw de belangrijkste leverancier werd van ijzererts richting het vasteland. Portoferraio werd bovendien bekend als de plaats waar Napoleon verbleef toen hij in 1814 werd verbannen naar Elba.

Vanaf de zee gezien lijkt Portoferraio op een baai. De bastions beschermden de stad tegen eventuele aanvallen van piraten. Ze vormen, samen met de historische stadsmuur, de belangrijkste toeristische attracties van Portoferraio. In de buurt ligt bovendien de inham Le Grotte waar bezoekers de overblijfselen kunnen bewonderen van een Romeinse villa uit de keizertijd. Deze ruïne was tot 1960 bedekt door planten en struikgewas, maar is vandaag de dag in zijn volle glorie te bewonderen, inclusief de grote terrassen met uitzocht op zee en een zwembad met verwarming en watercirculatiesysteem.

Vanuit de haven van Portoferraio vertrekken dagelijks veerboten naar Plombino, Bastia en Cavo.


Piombino Gids

De Italiaanse stad Piombino heeft duidelijke Etruskische en Romeinse wortels en is tegenwoordig een populaire kustplaats die bekend staat om haar schitterende kustlijn. Het natuurlijke terras van het Piazza Bovio is een geweldige plek om uit te kijken over de oude haven en de zee. Het centrum van Piombino kenmerkt zich door oude straatjes die barsten van de restaurants en wijnbars waar u overheerlijke gerechten en wijnen kunt uitproberen. Een typisch streekgerecht is bijvoorbeeld Cacciucco, een visstoofpot met tomaat en verschillende zeedieren zoals inktvis, zeekat, zeeduivel, schelpdieren, kreeft of garnalen. In de wijk 'Piccola Parigi', de naam refereert aan het bewind van Elisa Bonaparte, vindt u verschillende historische gebouwen uit de Middeleeuwen en Renaissance. Hieronder bevinden zich het kasteel Rivellino, het Palazzo Nuovo en het kasteel dat in de zestiende eeuw door Cesare Borgia werd gebouwd om de stad te veredidigen.

Vanuit de haven van Piombino vertrekken rechtstreekse veerdiensten naar de Toscaanse eilanden (Elba ligt slechts 10 kilometer uit de kust), en Sardinië en Corsica.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.