Boek uw overtocht naar Larne

De veerhaven van Larne in Noord Ierland verbindt u met Cairnryan in Schotland met een keuze uit 42 ferry overtochten per week. De duur van de Larne naar Cairnryan overtocht uit 2 uur en het kruispunt wordt bediend door P&O Irish Sea.

Larne Havenkaart

Klik voor Kaart

Larne Veerboot Alternatieven

Larne Veerdiensten

 • P&O Irish Sea
  • 6 afvaarten / dag 2 uur
  • Prijsaanvraag

Larne Gids

De naam van de stad wordt verondersteld afgeleid van de Ierse prins te zijn, Lathar in de oudheid de eigenaar van het land in de buurt van Larne. Het gebied werd bekend als Lathar-na , en werd uiteindelijk ingekort naar Larne. Zowel fossielen en prehistorische menselijke artefacten werden gevonden in de kliffen. Larne was een van de eerste Viking nederzettingen van Ierland, die ook wel het "Ulfreksfjord" noemde (de naam van de huidige townland, "Olderfleet", is afgeleid van deze Viking naam). Viking begraafplaatsen warden ook ontdekt in de omgeving. Norse piraten gebruikte Larne Lough als hun thuisbasis in de tiende en elfde eeuw. Edward Bruce, de broer van Robert, landde hier in 1315 met een kracht van zesduizend man en heeft de Ieren aangedrongen om de Engels omver te werpen. De Ulster Volunteer Force werd in 1913 opgezet en de unionistische leiding besloot om een voorlopige regering in Ulster te vormen indien er een vorm van Home Rule zou komen.

Larne is tegenwoordig een drukke stad.

Hoe kom je in Larne Veerboot Haven

 • Larne Haven Adres

  Larne Harbour, Larne, County Antrim, BT40 1AW

 • Larne Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Larne vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Larne Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!