Waarom kiezen voor
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 2658 routes vanuit 691 havens.

Gewaardeerd door meer dan 2.5 miljoen klanten.

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Kreta

Het prachtige eiland Kreta is het vijfde grootste eiland van de Middellandse Zee en het grootste van de Griekse eilanden met een bevolking van ongeveer een half miljoen mensen.

Ondanks de duizend kilometer lange kustlijn, Kreta is niet alleen zon, zee en strand. Deze aparte eiland is vol vitaliteit, rijk aan cultuur en met warme, gastvrije mensen.

Hoewel bekend om zijn zeeën en stranden, Kreta heeft een zeer contrasterende landschap. Het eiland gaat van vruchtbare kustvlakten tot ruige bergen en van de drukke grote steden tot zeer rustige, heuvelachtige woningen.

Als een populaire vakantiebestemming, Kreta beschikt over tal van soorten vakantie accommodatie variërend van luxe hotels tot appartementen en campings.

Het krijgen van een veerboot naar Kreta is snel en eenvoudig met een groot aantal havens van vertrek en kruisingen gerund door vele verschillende ferrymaatschappijen vanaf het vasteland, alsmede van de eilanden van de Dodekanesos en de Cycladen.

Veerboten van het vasteland haven van Piraeus (Athene) naar de 3 poorten aan de noordkant van het eiland het hele jaar door. De kortste en meest regelmatige overtocht is naar de haven van Heraklion in het centrale deel van de noordkust van Kreta.

Als u reist naar Kreta uit de regio Cycladen, ten noorden van Kreta, kunt u een reis van maximaal 6 eilanden waaronder Mykonos en Santorini. Vanuit de Dodekanesos groep, ten noordoosten van Kreta, zijn er wekelijks veerverbindingen van maximaal 5 eilanden, met inbegrip van Rhodes.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Anek Superfast
  • Prijsaanvraag
 • Minoan Lines
  • Prijsaanvraag
 • Hellenic Seaways
  • Prijsaanvraag
 • Sea Jets
  • Prijsaanvraag
Bekijk alle veerboot maatschappijen

Routes en Havens in Kreta