Sitia
Heraklion
Veerboten naar Kreta
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Veerboot van Sitia naar Kreta (Heraklion)

Er zijn ongeveer 1 wekelijkse afvaarten tussen Sitia en Kreta (Heraklion). 2 maatschappijen bevaren deze route Anek Lines & Blue Star Ferries. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Sitia Kreta (Heraklion) veerboten.

Sitia Kreta (Heraklion) Veerboot Tijden

Sitia Kreta (Heraklion) vertrekt meestal vanuit Sitia rond 19:20. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 2u30m.

Sitia Kreta (Heraklion) Veerboot Prijzen

Sitia Kreta (Heraklion) veerboot prijzen variëren tussen €15* en €61*. De gemiddelde prijs is €39*. De goedkoopste Sitia Kreta (Heraklion) veerboot prijzen beginnen vanaf €15*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €28*. De gemiddelde prijs voor een auto is €135*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Sitia naar Kreta (Heraklion)?

De afstand tussen Sitia en Kreta (Heraklion) is ongeveer 67,4 mijl (108,5 km) of 58,6 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Sitia Kreta (Heraklion) ferry?

Ja, Anek Lines, Blue Star Ferries staan auto's aan boord toe op veerboten tussen Sitia en Kreta (Heraklion). Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Sitia en Kreta (Heraklion).

Kan ik te voet reizen van Sitia naar Kreta (Heraklion)?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Lines, Blue Star Ferries tussen Sitia en Kreta (Heraklion).

Sitia Kreta (Heraklion) Veerdienst schema's

 • Blue Star Ferries - 1 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaarten

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Sitia - Crete (Heraklion) Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 2
Bedieningspersoneel Anek Lines & Blue Star Ferries
Gemiddelde prijs 54 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 1
Gemiddelde vaartijd 2h 30m
Eerste veerboot 19:20
Afstand 58 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Sitia naar Heraklion?

  De reistijd per veerboot van Sitia naar Heraklion is ongeveer 2h 50m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Sitia naar Heraklion?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Sitia naar Heraklion. Dit zijn
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Sitia naar Heraklion?

  Boek overtochten van Sitia naar Heraklion via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Sitia Gids

De havenstad Sita is gelegen op het Griekse eiland Kreta, aan de Egeïsche Zee. Sita ligt ten oosten van Agios Nikolaos en ten noordoosten van Lerapetra. De stad is over het algemeen niet veel bezocht door toeristen en is niet bijzonder goed ontwikkeld en kunnen traceren zijn geschiedenis terug naar Minoïsche tijden. Opgravingen zijn opgegraven in de naburige plaats van Petras die dateert uit het einde van de Neolithische periode dateren, 3000 BC tot en met de bronstijd, 3000 - 1050 v.Chr. Ter ondersteuning van het Petras bevindingen, opgravingen in andere archeologische sites op het eiland, zoals Itanos en Mochlos, hebben kunstvoorwerpen uit de Minoïsche tijd gevonden. Petras heeft, over zijn geschiedenis, ook onder de controle van de Venetianen die het gebruikten als uitvalsbasis voor hun oostelijke Middellandse operaties. De site werd verwoest door een aardbeving in 1508, en opnieuw door piraten in 1538 en door de Venetianen in 1651.

De haven van Sitia verbindt Sitia en Oost-Kreta met een aantal andere Griekse eilanden, alsook met de haven van Piraeus op het Griekse vasteland. De stad heeft ook een jachthaven die kleinere vissersboten en jachten herbergt.


Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad op het Griekse eiland Kreta en is een van Griekenland grote stedelijke centra. Ontwikkeling van de stad begonnen in de 9e eeuw na Christus en in latere tijden, kwam het onder Arabische, Venetiaanse en Ottomaanse heerschappij; haar veroveraars in eerste instantie gaf het de naam Khandaq of Handak die werd verbasterd tot Candia. Tijdens de Olympische Spelen van 2004, de stad Heraklion op voorwaarde dat één van de locaties voor het voetbaltoernooi. Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Heraklion zijn de vesting muren die de "oude stad" af te bakenen. De eerste vestingwerken werden gebouwd door de Arabieren en werd later versterkt door de Venetianen in de 15e eeuw. Van de zeven bastions, alleen de Martinengo bastion overleeft aan deze dag; daar zullen de bezoekers het graf van de beroemde schrijver N. Kazantzakis vinden, met uitzicht op de stad.

In de oude (Venetiaanse) poort, naast de moderne haven, kunnen bezoekers de gewelfde tarsanades waar schepen werden gebouwd zien, terwijl de westelijke kant wordt gedomineerd door de 16e eeuw Koule vesting. Heraklion is een belangrijke haven voor veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten nemen vanuit Heraklion naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.


Sitia naar Heraklion Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 19/02/2024 en 25-02-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Blue Star Ferries 02:00 04:15 2 uur 15 minuten za

Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.