Milos
Chania
Veerboten naar Kreta
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Milos - Chania

Milos naar Chania Veerboot

De Milos Chania veerdienst verbindt Cycladen met Kreta. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, SeaJets. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 20 minuten.

Milos Chania vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Cycladen naar Kreta.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Milos naar Chania?

De reistijd per veerboot van Milos naar Chania is ongeveer 2h 20m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Welke ferry maatschappijen varen van Milos naar Chania?

Er is 1 ferrymaatschappij voor Milos naar Chania en dat is
  • SeaJets

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Milos naar Chania?

Boek overtochten van Milos naar Chania via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Milos Gids

Milos is een Grieks eiland aan de Egeïsche Zee, iets ten noorden van de Zee van Kreta en is onderdeel van de Cycladen eilandengroep. Het eiland staat bekend om het standbeeld van Aphrodite (de "Venus van Milo", nu in het Louvre Gallery, Parijs), en ook voor de beelden van de Griekse god Asclepius (nu in het British Museum, Londen) en de Poseidon en een archaïsche Apollo in Athene. Er zijn veel kleine winkeltjes rondom het eiland maar meestal verzamelden zich rond de haven van Adamas. De meeste winkels verkopen souvenirs, handgemaakte geschenken en sieraden evenals lokale weven, borduren en voedingsproducten. Lokale producten en delicatessen en souvenirwinkels zijn ook te vinden in de meeste dorpen van het eiland.

Milos is verbonden met de haven van Piraeus in Athene, met diensten naar alle Cycladische eilanden, de Dodekanesos en Kreta, verzorgd met veerboten en snelle catamarans. Tijdens het hoogseizoen zijn er dagelijks afvaarten naar en van het eiland. Er zijn twee havens in Milos, de belangrijkste haven van Adamas en een andere haven in Apollonia die het eiland van Milos verbindt met de eilanden Kimolos en Glaronissia.


Chania Gids

Chania (ook gespeld als: Hania) is de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta. Het is een stad waar verschillende beschavingen door de eeuwen heen hebben gebloeid. Slenterend door de oude binnenstad doolhofachtige steegjes met prachtige Venetiaanse herenhuizen, fonteinen en uitgebreide kerken, zullen de bezoekers ontdek de vele historische monumenten. De stad is gebouwd op het gebied van de Minoïsche Kidonia, aan het einde van de Homonym Golf tussen de Akrotiri en Onicha schiereilanden en was de voormalige hoofdstad van Kreta tussen 1847 en 1972. Vandaag is het de tweede grootste stad op Kreta na Heraklion en is de hoofdstad van de prefectuur Homonym.

De oude stad is gebouwd rond de Venetiaanse haven en het is ook een gebied waar Venetiaanse gebouwen en later Turkse gebouwen combineren tot een unieke architecturale stijl te vormen. Op het oosten van Palea Poli is Splantzia (of Plaza) wijk gebouwd op de plaats van de voormalige Turkse wijk. Hier vindt u Aghii Anargiri kerk, de enige orthodoxe kerk die toestemming om te werken tijdens de periode van de Venetiaanse en Turkse beroepen had zien. U ziet ook de Sintrivani plein. Neoria (of Chiones) wijk aan de noordoostelijke kant ligt in de buurt van de stad de voormalige haven en Venetiaanse scheepswerven van de 14e en 16e eeuw van waaruit het duurde ook zijn naam.

Vanuit de haven, veerboten verbinden Chania met de haven van Piraeus, de Cycladische eilanden en de eilandengroep Dodekanesos.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.