Ios
Heraklion
Veerboten naar Kreta
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Ios - Heraklion

Veerboot van Ios naar Kreta (Heraklion)

Er zijn gemiddeld 5 wekelijkse afvaarten tussen Ios en Kreta (Heraklion). 3 maatschappijen bevaren deze route Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets en loopt het hele jaar door. Ios Kreta (Heraklion) veerboten kosten tussen €64 en €258, afhankelijk van ticket details. Prijzen zijn exclusief servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Ios Kreta (Heraklion) veerboten.

Ios Kreta (Heraklion) Veerdienst Tijden

De eerste Ios Kreta (Heraklion) ferry vertrekt meestal vanuit Ios rond 11:00. De laatste ferry vertrekt meestal om 15:10.

Hoe lang is de veerboot van Ios naar Kreta (Heraklion)?

Ios Kreta (Heraklion) Vaartijden op deze route kunnen ongeveer 2u54m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 2u 35m. Vaartijden kunnen variëren, duur verschilt vaak tussen veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door weersomstandigheden.

Ios Kreta (Heraklion) Vaarschema's

Gemiddeld zijn er ongeveer 5 wekelijkse veerdiensten van Ios naar Kreta (Heraklion). Deze afvaarten worden verzorgd door Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Houd er rekening mee dat dienstregelingen per seizoen kunnen verschillen.

Ios Kreta (Heraklion) Veerboot Prijzen

Ios Kreta (Heraklion) veerboot prijzen variëren tussen €64* en €258*. De gemiddelde prijs is €155*. De goedkoopste Ios Kreta (Heraklion) veerboot prijzen beginnen vanaf €63*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €153*. De gemiddelde prijs voor een auto is €306*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Ios naar Kreta (Heraklion)?

De afstand tussen Ios en Kreta (Heraklion) is ongeveer 86,7 mijl (139,6 km) of 75,4 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Ios Kreta (Heraklion) veerboot?

Ja, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets staan auto's toe aan boord van de veerboten tussen Ios en Kreta (Heraklion). Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Ios en Kreta (Heraklion).

Kan ik te voet reizen van Ios naar Kreta (Heraklion)?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Cycladen Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets tussen Ios en Kreta (Heraklion).

Mag ik mijn huisdier meenemen op de veerboot van Ios naar Kreta (Heraklion)?

Huisdieren zijn toegestaan op veerboten die reizen van Ios naar Kreta (Heraklion) met SeaJets. Houd er rekening mee dat uw huisdier tijdens de reis in het voertuig moet blijven, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Cycladen naar Kreta.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Ios - Crete (Heraklion) Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 3
Bedieningspersoneel Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Gemiddelde prijs 197 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 5
Gemiddelde vaartijd 2h 54m
Snelste Zeiltijd 2h 35m
Eerste veerboot 11:00
Laatste veerboot 15:10
Afstand 75 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-04-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Ios naar Heraklion?

De reistijd per veerboot van Ios naar Heraklion is ongeveer 2h 52m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Ios naar Heraklion?

De prijs van de ferry overtocht van Ios naar Heraklion kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Ios naar Heraklion is 182 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Ios naar Heraklion?

Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Ios naar Heraklion. Dit zijn
  • SeaJets
  • Cyclades Fast Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Ios naar Heraklion?

Boek overtochten van Ios naar Heraklion via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Ios naar Heraklion?

Ja, je kunt als voetpassagier van Ios naar Heraklion reizen met
  • SeaJets
  • Cyclades Fast Ferries

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Ios naar Heraklion?

Ja, je kunt met een voertuig van Ios naar Heraklion reizen met
  • SeaJets
  • Cyclades Fast Ferries

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Ios naar Heraklion?

Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • SeaJets

Wat is de afstand tussen Ios en Heraklion?

De afstand van Ios naar Heraklion is ongeveer 75 zeemijlen.

Ios Gids

Ios is een Grieks eiland en behoort tot de Cycladen aan de Egeïsche Zee. Het eiland is vrij heuvelachtig met kliffen die naar de zee leidt op de meeste kanten van het eiland. Het eiland ligt ongeveer halverwege tussen de eilanden Naxos en Santorini. De haven van Ios ligt in het noordwesten van het eiland, op korte afstand van het dorp Chora. De reis van de haven naar het dorp kan worden gemaakt met de bus of te voet, ongeveer 15 minuten op een steile ezel pad. Het dorp wordt gekenmerkt door smalle paden en straten waarvan de meeste inmiddels overgenomen zijn door bars, restaurants, winkels en nachtclubs om tegemoet te komen voor toeristen.

Ios is bereikbaar per conventionele veerboten of high speed ferries vanuit de havens van Piraeus en Rafina, met een reistijd van tussen de 4½ en 8 uur, afhankelijk van het type ferry en van de bestemming. Ios is ook in zomerperiode per boot bereikbaar vanaf de andere Cycladen.


Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad op het Griekse eiland Kreta en is een van Griekenland grote stedelijke centra. Ontwikkeling van de stad begonnen in de 9e eeuw na Christus en in latere tijden, kwam het onder Arabische, Venetiaanse en Ottomaanse heerschappij; haar veroveraars in eerste instantie gaf het de naam Khandaq of Handak die werd verbasterd tot Candia. Tijdens de Olympische Spelen van 2004, de stad Heraklion op voorwaarde dat één van de locaties voor het voetbaltoernooi. Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Heraklion zijn de vesting muren die de "oude stad" af te bakenen. De eerste vestingwerken werden gebouwd door de Arabieren en werd later versterkt door de Venetianen in de 15e eeuw. Van de zeven bastions, alleen de Martinengo bastion overleeft aan deze dag; daar zullen de bezoekers het graf van de beroemde schrijver N. Kazantzakis vinden, met uitzicht op de stad.

In de oude (Venetiaanse) poort, naast de moderne haven, kunnen bezoekers de gewelfde tarsanades waar schepen werden gebouwd zien, terwijl de westelijke kant wordt gedomineerd door de 16e eeuw Koule vesting. Heraklion is een belangrijke haven voor veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten nemen vanuit Heraklion naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.


Ios naar Heraklion Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 20/05/2024 en 26-05-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
SeaJets 11:15 17:45 6 uur 30 minuten Ma
SeaJets 11:55 17:45 5 uur 50 minuten za
Cyclades Fast Ferries 14:55 18:05 3 uur 10 minuten Ma, wo, za
SeaJets 15:10 17:45 2 uur 35 minuten Ma, za

Onboard the ferries

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.