Ios
Heraklion
Veerboten naar Kreta
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Ios naar Heraklion Veerboot

Er zijn meestal 1 dagelijkse afvaarten en tot 8 wekelijkse tussen Ios en Kreta (Heraklion). 3 maatschappijen bevaren deze route Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Ios Kreta (Heraklion) veerboten.

Ios Kreta (Heraklion) Veerdienst Tijden

De vroegste Ios Kreta (Heraklion) afvaarten vertrekken meestal vanuit Ios rond 11:00. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 4u 11m en de snelste vaartijd is ongeveer 2u 40m.

Ios Kreta (Heraklion) Veerboot Prijzen

Ios Kreta (Heraklion) veerboot prijzen variëren tussen €90* en €240*. De gemiddelde prijs is €172*. De goedkoopste Ios Kreta (Heraklion) veerboot prijzen beginnen vanaf €80*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €168*. De gemiddelde prijs voor een auto is €269*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Ios naar Kreta (Heraklion)?

De afstand tussen Ios en Kreta (Heraklion) is ongeveer 86,7 mijl (139,6 km) of 75,4 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Ios Kreta (Heraklion) veerboot?

Ja, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets staan auto's aan boord toe op veerboten tussen Ios en Kreta (Heraklion). Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Ios en Kreta (Heraklion).

Kan ik te voet reizen van Ios naar Kreta (Heraklion)?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Cycladen Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets tussen Ios en Kreta (Heraklion).

Ios Kreta (Heraklion) Veerdienstregelingen

 • SeaJets - 6 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaart
 • Cycladen Fast Ferries - 2 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaart

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Cycladen naar Kreta.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Ios - Crete (Heraklion) Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 3
Bedieningspersoneel Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Gemiddelde prijs 200 €*
Gemiddelde dagelijkse afvaarten 1
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 8
Gemiddelde vaartijd 4h 14m
Snelste Zeiltijd 2h 40m
Eerste veerboot 11:00
Laatste veerboot 15:00
Afstand 75 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Ios naar Heraklion?

  De reistijd per veerboot van Ios naar Heraklion is ongeveer 2h 52m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Ios naar Heraklion?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Ios naar Heraklion. Dit zijn
  • SeaJets
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Ios naar Heraklion?

  Boek overtochten van Ios naar Heraklion via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Ios Gids

Ios is een Grieks eiland en behoort tot de Cycladen aan de Egeïsche Zee. Het eiland is vrij heuvelachtig met kliffen die naar de zee leidt op de meeste kanten van het eiland. Het eiland ligt ongeveer halverwege tussen de eilanden Naxos en Santorini. De haven van Ios ligt in het noordwesten van het eiland, op korte afstand van het dorp Chora. De reis van de haven naar het dorp kan worden gemaakt met de bus of te voet, ongeveer 15 minuten op een steile ezel pad. Het dorp wordt gekenmerkt door smalle paden en straten waarvan de meeste inmiddels overgenomen zijn door bars, restaurants, winkels en nachtclubs om tegemoet te komen voor toeristen.

Ios is bereikbaar per conventionele veerboten of high speed ferries vanuit de havens van Piraeus en Rafina, met een reistijd van tussen de 4½ en 8 uur, afhankelijk van het type ferry en van de bestemming. Ios is ook in zomerperiode per boot bereikbaar vanaf de andere Cycladen.


Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad op het Griekse eiland Kreta en is een van Griekenland grote stedelijke centra. Ontwikkeling van de stad begonnen in de 9e eeuw na Christus en in latere tijden, kwam het onder Arabische, Venetiaanse en Ottomaanse heerschappij; haar veroveraars in eerste instantie gaf het de naam Khandaq of Handak die werd verbasterd tot Candia. Tijdens de Olympische Spelen van 2004, de stad Heraklion op voorwaarde dat één van de locaties voor het voetbaltoernooi. Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Heraklion zijn de vesting muren die de "oude stad" af te bakenen. De eerste vestingwerken werden gebouwd door de Arabieren en werd later versterkt door de Venetianen in de 15e eeuw. Van de zeven bastions, alleen de Martinengo bastion overleeft aan deze dag; daar zullen de bezoekers het graf van de beroemde schrijver N. Kazantzakis vinden, met uitzicht op de stad.

In de oude (Venetiaanse) poort, naast de moderne haven, kunnen bezoekers de gewelfde tarsanades waar schepen werden gebouwd zien, terwijl de westelijke kant wordt gedomineerd door de 16e eeuw Koule vesting. Heraklion is een belangrijke haven voor veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten nemen vanuit Heraklion naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.