Piraeus naar Heraklion Veerboot

De Piraeus Heraklion veerdienst verbindt Athene met Kreta en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Minoan Lines veerdienst gaat tot 11 keer per week met een vaartijd van ongeveer 7 uur Terwijl de Anek Superfast veerdienst loopt tot 10 keer per week met een duur van 8 uur 45 min.

Dus dat is een totaal van 21 overtochten per week op de Piraeus Heraklion route tussen Athene en Kreta. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Piraeus naar Heraklion Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Athene naar Kreta pagina.

Piraeus - Heraklion Veerbootmaatschappij

  • Minoan Lines
    • 11 Afvaarten / Week 7 uur
    • Prijsaanvraag
  • Anek Superfast
    • 10 Afvaarten / Week 8 uur 45 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Piraeus Heraklion tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Piraeus Heraklion boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Piraeus Gids

Piraeus is een havenstad in Griekenland. De stad ligt aan de Golf van Egina in de regio Attica, Griekenland en maakt deel uit van het Athene stedelijk gebied. Het centrum van Athene ligt ongeveer 12 km van Piraeus. Centraal Piraeus is niet een plek waar bezoekers rond kunnen hangen, want het is overvol met verkeer. Buiten haar scheepvaart kantoren, banken en openbare gebouwen, vindt u een wirwar van voetgangersgebieden, winkelstraten strips en nogal vervallen gebieden. De meest aantrekkelijke wijk ligt in het oosten rond Zea Marina en toeristisch Mikrolimano haven, en is bekleed met cafes, restaurants en bars.

De haven van Piraeus is de belangrijkste haven van Griekenland, het grootste passagiersschiphaven van Europa en de derde grootste ter wereld, en het centrum van de maritieme handel van Griekenland en de basis voor de grote koopvaardij. De faciliteiten in de haven zijn onlangs gerenoveerd en de kwaliteit van de voorzieningen is aanzienlijk verbeterd. Deze omvatten geldautomaten, een wisselkantoor, restaurants, bars, taxi's en een breed scala aan reisbureaus die ferry tickets verkopen. De haven heeft veerdiensten naar Kreta, de Cycladen, de Dodekanesos, het oostelijk deel van Griekenland en een groot deel van de noordelijke en oostelijke Egeïsche Zee.

Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad op het Griekse eiland Kreta en is een van Griekenland grote stedelijke centra. Ontwikkeling van de stad begonnen in de 9e eeuw na Christus en in latere tijden, kwam het onder Arabische, Venetiaanse en Ottomaanse heerschappij; haar veroveraars in eerste instantie gaf het de naam Khandaq of Handak die werd verbasterd tot Candia. Tijdens de Olympische Spelen van 2004, de stad Heraklion op voorwaarde dat één van de locaties voor het voetbaltoernooi. Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Heraklion zijn de vesting muren die de "oude stad" af te bakenen. De eerste vestingwerken werden gebouwd door de Arabieren en werd later versterkt door de Venetianen in de 15e eeuw. Van de zeven bastions, alleen de Martinengo bastion overleeft aan deze dag; daar zullen de bezoekers het graf van de beroemde schrijver N. Kazantzakis vinden, met uitzicht op de stad.

In de oude (Venetiaanse) poort, naast de moderne haven, kunnen bezoekers de gewelfde tarsanades waar schepen werden gebouwd zien, terwijl de westelijke kant wordt gedomineerd door de 16e eeuw Koule vesting. Heraklion is een belangrijke haven voor veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten nemen vanuit Heraklion naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.