Santorini (Thira)
Heraklion
Veerboten naar Kreta
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Santorini (Thira) - Heraklion

Veerboot van Santorini (Thira) naar Kreta (Heraklion)

Er zijn gewoonlijk 2 dagelijkse en 14 wekelijkse afvaarten tussen Santorini (Thira) en Kreta (Heraklion). 5 maatschappijen varen op deze route Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets en dit het hele jaar door. Santorini (Thira) Kreta (Heraklion) veerboten kosten tussen €27 en €317, afhankelijk van ticket details. Prijzen zijn exclusief servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Santorini (Thira) Kreta (Heraklion) veerboten.

Santorini (Thira) Kreta (Heraklion) Veerboot Tijden

De vroegste Santorini (Thira) Kreta (Heraklion) afvaarten vertrekken meestal vanuit Santorini (Thira) rond 00:50. De laatste ferry vertrekt meestal om 16:15.

Hoe lang is de veerboot van Santorini (Thira) naar Kreta (Heraklion)?

Santorini (Thira) Kreta (Heraklion) Vaartijden op deze veerboot route kan ongeveer 2u 1m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 1u 40m. Vaartijden kunnen variëren, de duur verschilt vaak tussen de veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door weersomstandigheden.

Santorini (Thira) Kreta (Heraklion) Vaarschema's

Er zijn gemiddeld 2 dagelijkse afvaarten en tot 14 wekelijkse veerdiensten van Santorini (Thira) naar Kreta (Heraklion). Deze afvaarten worden verzorgd door Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Houd er rekening mee dat de dienstregelingen tijdens het hoogseizoen vaak langer worden.

Santorini (Thira) Kreta (Heraklion) Veerboot Prijzen

Santorini (Thira) Kreta (Heraklion) veerboot prijzen variëren tussen €27* en €317*. De gemiddelde prijs is €154*. De goedkoopste Santorini (Thira) Kreta (Heraklion) veerboot prijzen beginnen vanaf €14*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €150*. De gemiddelde prijs voor een auto is €264*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Santorini (Thira) naar Kreta (Heraklion)?

De afstand tussen Santorini (Thira) en Kreta (Heraklion) is ongeveer 68,0 mijl (109,5 km) of 59,1 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Santorini (Thira) Kreta (Heraklion) veerboot?

Ja, Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets laten auto's toe aan boord van de veerboten tussen Santorini (Thira) en Kreta (Heraklion). Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Santorini (Thira) en Kreta (Heraklion).

Kan ik te voet reizen van Santorini (Thira) naar Kreta (Heraklion)?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets tussen Santorini (Thira) en Kreta (Heraklion).

Mag ik mijn huisdier meenemen op de veerboot van Santorini (Thira) naar Kreta (Heraklion)?

Huisdieren zijn toegestaan op de veerboten van Santorini (Thira) naar Kreta (Heraklion) met Anek Lines, SeaJets. Houd er rekening mee dat uw huisdier tijdens de reis in het voertuig moet blijven, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Alternatieven voor Santorini (Thira) - Heraklion

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Cycladen naar Kreta.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Santorini (Thira) - Crete (Heraklion) Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 5
Bedieningspersoneel Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Gemiddelde prijs 196 €*
Gemiddelde dagelijkse afvaarten 2
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 14
Gemiddelde vaartijd 2h 1m
Snelste Zeiltijd 1h 40m
Eerste veerboot 00:50
Laatste veerboot 16:15
Afstand 59 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-04-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Thira naar Heraklion?

De reistijd per veerboot van Thira naar Heraklion is ongeveer 3h 17m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Thira naar Heraklion?

De prijs van de ferry overtocht van Thira naar Heraklion kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Thira naar Heraklion is 181 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Thira naar Heraklion?

Er zijn 4 populaire veerbootmaatschappijen voor Thira naar Heraklion. Dit zijn
 • Blue Star Ferries
 • Anek Lines
 • SeaJets
 • Cyclades Fast Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Thira naar Heraklion?

Boek overtochten van Thira naar Heraklion via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Thira naar Heraklion?

Ja, je kunt als voetpassagier van Thira naar Heraklion reizen met
 • Blue Star Ferries
 • SeaJets
 • Cyclades Fast Ferries

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Thira naar Heraklion?

Ja, je kunt met een voertuig van Thira naar Heraklion reizen met
 • Blue Star Ferries
 • SeaJets
 • Cyclades Fast Ferries

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Thira naar Heraklion?

Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
 • SeaJets

Wat is de afstand tussen Thira en Heraklion?

De afstand van Thira naar Heraklion is ongeveer 59 zeemijlen.

Santorini (Thira) Heraklion Veerboot klantenrecensies

 • "Top !!"

  Alsof we met Doeksen rederij naar een van de Waddeneilanden gingen. Maar dan 2 keer meer service en een grotere glimlach van het personeel.

  'Superjet' travelled on Superjet

  Lees meer Lees minder

Santorini (Thira) Gids

Het Griekse eiland Santorini ligt aan de zuidelijke deel van de Egeïsche Zee en ongeveer 200 km ten zuidoosten van het Griekse vasteland. Het eiland maakt deel uit van de Cycladische eilandengroep en is de enige locatie in Europa met een hete woestijn klimaat. Een populair tijdverdrijf voor bezoekers van Santorini is een kruik tot drie eilandjes van het eiland, die zijn gemaakt in de oudheid te nemen tijdens een vulkaanuitbarsting. De eilandjes worden genoemd Nea Kammeni, Palea Kammeni en Thirassia en bieden een uitstekende uitvalsbasis voor bezoekers van de vulkaan te zien, is gelegen aan de westkant van het eiland. Hoofdstad van het eiland is Fira en is vol typisch Cycladische huizen met witgekalkte muren, kerken met blauwe koepels en stapte straten vol met winkels, cafés, restaurants en bars.

Het eiland Santorini heeft twee havens. De belangrijkste haven is Athinios, waar alle veerboot en commerciële boten aankomen. Er is ook de oude haven, die meestal wordt gebruikt voor cruiseschepen. Vanuit de belangrijkste haven kunnen veerboten worden genomen naar Piraeus, Rafina en naar de andere eilanden in de Cycladen. Zowel conventionele als high speed ferries verzorgen diensten op deze routes.


Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad op het Griekse eiland Kreta en is een van Griekenland grote stedelijke centra. Ontwikkeling van de stad begonnen in de 9e eeuw na Christus en in latere tijden, kwam het onder Arabische, Venetiaanse en Ottomaanse heerschappij; haar veroveraars in eerste instantie gaf het de naam Khandaq of Handak die werd verbasterd tot Candia. Tijdens de Olympische Spelen van 2004, de stad Heraklion op voorwaarde dat één van de locaties voor het voetbaltoernooi. Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Heraklion zijn de vesting muren die de "oude stad" af te bakenen. De eerste vestingwerken werden gebouwd door de Arabieren en werd later versterkt door de Venetianen in de 15e eeuw. Van de zeven bastions, alleen de Martinengo bastion overleeft aan deze dag; daar zullen de bezoekers het graf van de beroemde schrijver N. Kazantzakis vinden, met uitzicht op de stad.

In de oude (Venetiaanse) poort, naast de moderne haven, kunnen bezoekers de gewelfde tarsanades waar schepen werden gebouwd zien, terwijl de westelijke kant wordt gedomineerd door de 16e eeuw Koule vesting. Heraklion is een belangrijke haven voor veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten nemen vanuit Heraklion naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.


Thira naar Heraklion Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 10/06/2024 en 16-06-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
SeaJets 16:00 17:45 1 uur 45 minuten za
SeaJets 16:05 17:55 1 uur 50 minuten Ma, vr, za, zo
Cyclades Fast Ferries 16:15 18:05 1 uur 50 minuten Ma, wo, za
SeaJets 16:45 18:30 1 uur 45 minuten Ma
Blue Star Ferries 23:45 03:00 3 uur 15 minuten do
Blue Star Ferries 23:45 04:15 4 uur 30 minuten za
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.