Karpathos
Heraklion
Veerboten naar Kreta
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Karpathos naar Heraklion Veerboot

Er zijn ongeveer 1 wekelijkse afvaarten tussen Karpathos en Kreta (Heraklion). 2 maatschappijen bevaren deze route Anek Lines & Blue Star Ferries. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Karpathos Kreta (Heraklion) veerboten.

Karpathos Kreta (Heraklion) Veerboot Tijden

Karpathos Kreta (Heraklion) veerboot afvaarten vertrekken meestal vanuit Karpathos rond 15:10. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 6u 40m.

Karpathos Kreta (Heraklion) Veerboot Prijzen

Karpathos Kreta (Heraklion) veerboot prijzen variëren tussen €18* en €129*. De gemiddelde prijs is meestal €60*. De goedkoopste Karpathos Kreta (Heraklion) veerboot prijzen beginnen vanaf €18*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €42*. De gemiddelde prijs voor een auto is €221*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Karpathos naar Kreta (Heraklion)?

De afstand tussen Karpathos en Kreta (Heraklion) is ongeveer 143,5 mijl (231,0km) of 124,7 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Karpathos Kreta (Heraklion) ferry?

Ja, Anek Lines, Blue Star Ferries staan auto's aan boord toe op veerboten tussen Karpathos en Kreta (Heraklion). Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Karpathos en Kreta (Heraklion).

Kan ik te voet reizen van Karpathos naar Kreta (Heraklion)?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Lines, Blue Star Ferries tussen Karpathos en Kreta (Heraklion).

Karpathos Kreta (Heraklion) Veerdienst schema's

 • Blue Star Ferries - 1 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaarten

Alternatieven voor Karpathos - Heraklion

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Dodekanesos naar Kreta.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Karpathos - Crete (Heraklion) Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 2
Bedieningspersoneel Anek Lines & Blue Star Ferries
Gemiddelde prijs 64 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 1
Gemiddelde vaartijd 6h 40m
Eerste veerboot 15:10
Afstand 124 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Karpathos naar Heraklion?

  De reistijd per veerboot van Karpathos naar Heraklion is ongeveer 7h 22m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Karpathos naar Heraklion?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Karpathos naar Heraklion. Dit zijn
  • Blue Star Ferries
  • Anek Lines
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Karpathos naar Heraklion?

  Boek overtochten van Karpathos naar Heraklion via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Karpathos naar Heraklion?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Karpathos naar Heraklion reizen met
  • Anek Lines
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Karpathos naar Heraklion?

  Ja, je kunt met een voertuig van Karpathos naar Heraklion reizen met
  • Anek Lines
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Karpathos naar Heraklion?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Anek Lines

Karpathos Gids

Karpathos is een Grieks eiland en behoort tot de Dodekanesos groep eilanden in het zuiden van de oostelijke Egeïsche Zee. Karpathos is de tweede grootste van de Dodekanesos eilanden en de afgelegen ligging heeft geresulteerd in een eiland met behoud van alle gewoonten, traditionele klederdracht en dialect die heel erg op die van het Griekse eiland Kreta en Cyprus lijkt.

Het eiland wordt gekenmerkt door ruige bergen in het noorden, vruchtbare gebieden in het zuiden, en een overvloed aan wilde bloemen in de winter en het voorjaar. Prachtige stranden zonder drukte zijn een handtekening landschap gelegen tussen steile rotsen van het eiland. De stranden van Karpathos kunnen worden onderverdeeld in vier groepen: de stranden aan de oostkust zijn kleiner en grind, maar zonder wind; de stranden van het zuidelijke deel van het eiland, in de buurt van de luchthaven, het gebied met fijn witte zand; het zandstrand aan de westkust zijn het meest blootgesteld aan de Meltemi en ze zijn alleen beschikbaar in weinig wind; de stranden in het noorden van het eiland zijn alleen toegankelijk via de zee en per jeep.

Veerboten van Karpathos vertrekken naar de havens van Piraeus, Rhodos, Heraklion, Milos, Anafi, Sitia, Santorini, Chalki en Kasos.


Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad op het Griekse eiland Kreta en is een van Griekenland grote stedelijke centra. Ontwikkeling van de stad begonnen in de 9e eeuw na Christus en in latere tijden, kwam het onder Arabische, Venetiaanse en Ottomaanse heerschappij; haar veroveraars in eerste instantie gaf het de naam Khandaq of Handak die werd verbasterd tot Candia. Tijdens de Olympische Spelen van 2004, de stad Heraklion op voorwaarde dat één van de locaties voor het voetbaltoernooi. Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Heraklion zijn de vesting muren die de "oude stad" af te bakenen. De eerste vestingwerken werden gebouwd door de Arabieren en werd later versterkt door de Venetianen in de 15e eeuw. Van de zeven bastions, alleen de Martinengo bastion overleeft aan deze dag; daar zullen de bezoekers het graf van de beroemde schrijver N. Kazantzakis vinden, met uitzicht op de stad.

In de oude (Venetiaanse) poort, naast de moderne haven, kunnen bezoekers de gewelfde tarsanades waar schepen werden gebouwd zien, terwijl de westelijke kant wordt gedomineerd door de 16e eeuw Koule vesting. Heraklion is een belangrijke haven voor veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten nemen vanuit Heraklion naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.