Athene

Hoe u overtochten vanuit Athene naar Kreta kunt boeken

Er zijn 4 veerboot routes tussen Athene en Kreta, met een gecombineerde 45 afvaarten per week. Minoan Lines biedt 2 routes, Piraeus naar Heraklion gaat 14 keer per week & Piraeus naar Chania ongeveer 7 keer wekelijks. Anek Lines biedt 2 routes, Piraeus naar Heraklion gaat 1 keer per week & Piraeus naar Sitia ongeveer 1 keer per week. Cyclades Fast Ferries biedt 1 Route, Piraeus naar Heraklion die 3 keer wekelijks gaat. SeaJets biedt 1 Route, Piraeus naar Kissamos die 2 keer wekelijks gaat. Anek Superfast biedt 2 routes, Piraeus naar Heraklion gaat 7 keer per week & Piraeus naar Chania ongeveer 10 keer wekelijks.

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten vanaf Athene naar Kreta.

Athene Kreta Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Athene naar Kreta

Over Kreta:

Kreta is het grootste en meest bevolkte eiland van Griekenland, gelegen aan de Middellandse Zee, iets ten zuidoosten van het vasteland

Bekend om zijn gevarieerde landschappen bestaande uit vruchtbare valleien, prachtige stranden en de beroemde White Mountains vinden naast idyllische havens en slaperige dorpjes, Kreta heeft prachtige decors om elke hoek.

Tal van aloude tradities blijven van fundamenteel belang voor de Kretenzische cultuur, met inbegrip van Pasen feesten, het spelen van snaarinstrumenten genaamd 'lyra' en het uitvoeren van spectaculaire lokale dansen. Sommige Grieken zelfs zeggen Kreta kon zijn eigen land als gevolg van de diverse terrein en de unieke manier van leven.

Er zijn vele binnenlandse ferry routes af te wijken van het vasteland en de omliggende eilandengroepen in de Egeïsche Zee, die bij de vijf Kretenzer havens aan de noordkust, met inbegrip van de hoofdstad Heraklion. Deze afvaarten hebben variërende reistijden en worden gerund door meerdere veerbootmaatschappijen, dus er is ruime keuze als het om reizen per boot gaat.