Syros
Heraklion
Veerboten naar Kreta
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Syros - Heraklion

Syros naar Heraklion Veerboot

Er zijn ongeveer 3 wekelijkse afvaarten tussen Syros en Kreta (Heraklion). 3 maatschappijen bevaren deze route Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Syros Kreta (Heraklion) veerboten.

Syros Kreta (Heraklion) Veerdienst Tijden

Syros Kreta (Heraklion) vertrekt meestal rond 11:50 vanuit Syros. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 6u 19m.

Syros Kreta (Heraklion) Veerboot Prijzen

Syros Kreta (Heraklion) veerboot prijzen variëren tussen €80* en €264*. De gemiddelde prijs is €161*. De goedkoopste Syros Kreta (Heraklion) veerboot prijzen beginnen vanaf €63*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €154*. De gemiddelde prijs voor een auto is €225*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Syros naar Kreta (Heraklion)?

De afstand tussen Syros en Kreta (Heraklion) is ongeveer 132,1 mijl (212,6 km) of 114,8 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Syros Kreta (Heraklion) veerboot?

Ja, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets staan auto's aan boord toe op veerboten tussen Syros en Kreta (Heraklion). Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Syros en Kreta (Heraklion).

Kan ik te voet reizen van Syros naar Kreta (Heraklion)?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Cycladen Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets tussen Syros en Kreta (Heraklion).

Syros Kreta (Heraklion) Veerdienst schema's

 • Minoan Lines - 1 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaarten
 • Cyclades Fast Ferries - 2 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaarten

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Cycladen naar Kreta.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Syros - Crete (Heraklion) Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 3
Bedieningspersoneel Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Gemiddelde prijs 139 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 3
Gemiddelde vaartijd 6h 19m
Snelste Zeiltijd 6h 10m
Eerste veerboot 11:50
Laatste veerboot 12:00
Afstand 114 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Syros naar Heraklion?

  De reistijd per veerboot van Syros naar Heraklion is ongeveer 6h 30m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Syros naar Heraklion?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Syros naar Heraklion. Dit zijn
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Syros naar Heraklion?

  Boek overtochten van Syros naar Heraklion via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Syros Gids

Het Griekse eiland Syros is een van de Cycladen en ligt aan de Egeïsche Zee, ongeveer 145 km ten zuidoosten van Athene, de Griekse hoofdstad. De geschiedenis van het eiland gaat terug tot rond de 3e millennium voor Christus, aan het bewind van Halandriani en Kastri. Artefacten opgegraven op het eiland laten zien dat er een metaalwerk laboratorium op het eiland, die wordt gedacht had een commerciële relatie met Klein-Azië moet zijn geweest. Tijdens de 6e eeuw voor Christus werd het eiland bezet door de bewoners van Samos, toen veel van de inwoners van het eiland verplaatst naar het eiland. De belangrijke arts en filosoof, Pherecydis werd geboren op het eiland tijdens deze periode en ging later naar Samos en werd leraar van Pythagoras.

In aanvulling op de schoonheid van het eiland, Syros heeft een bloeiende culturele scene en een liefde voor de kunsten. Toeristen moeten de tijd nemen om de musea en galeries van het eiland te bezoeken in aanvulling op een wandeling door mooie straten van het dorp of luieren op het strand.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Rafina en Piraeus, verzorgd met zowel conventionele als high speed ferry’s. Syros is ook verbonden met alle van de Cycladen, de Dodekanesos, Kreta, Thessaloniki en Skiathos.


Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad op het Griekse eiland Kreta en is een van Griekenland grote stedelijke centra. Ontwikkeling van de stad begonnen in de 9e eeuw na Christus en in latere tijden, kwam het onder Arabische, Venetiaanse en Ottomaanse heerschappij; haar veroveraars in eerste instantie gaf het de naam Khandaq of Handak die werd verbasterd tot Candia. Tijdens de Olympische Spelen van 2004, de stad Heraklion op voorwaarde dat één van de locaties voor het voetbaltoernooi. Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Heraklion zijn de vesting muren die de "oude stad" af te bakenen. De eerste vestingwerken werden gebouwd door de Arabieren en werd later versterkt door de Venetianen in de 15e eeuw. Van de zeven bastions, alleen de Martinengo bastion overleeft aan deze dag; daar zullen de bezoekers het graf van de beroemde schrijver N. Kazantzakis vinden, met uitzicht op de stad.

In de oude (Venetiaanse) poort, naast de moderne haven, kunnen bezoekers de gewelfde tarsanades waar schepen werden gebouwd zien, terwijl de westelijke kant wordt gedomineerd door de 16e eeuw Koule vesting. Heraklion is een belangrijke haven voor veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten nemen vanuit Heraklion naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.


Syros naar Heraklion Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 18/09/2023 en 24-09-2023


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Cyclades Fast Ferries 11:50 18:00 6 uur 10 minuten Ma, wo, za
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.