Heraklion
Sitia
Veerboten naar Kreta
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Heraklion - Sitia

Heraklion naar Sitia Veerboot

Er zijn ongeveer 1 wekelijkse afvaarten tussen Kreta (Heraklion) en Sitia. 2 maatschappijen bevaren deze route Anek Lines & Blue Star Ferries. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Kreta (Heraklion) Sitia veerboten.

Kreta (Heraklion) Sitia Veerboot Tijden

Kreta (Heraklion) Sitia veerboot afvaarten vertrekken meestal vanuit Kreta (Heraklion) rond 05:25. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 2u30m.

Kreta (Heraklion) Sitia Veerboot Prijzen

Kreta (Heraklion) Sitia veerboot prijzen variëren tussen €15* en €60*. De gemiddelde prijs is meestal €41*. De goedkoopste Kreta (Heraklion) Sitia veerboot prijzen beginnen vanaf €15*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €36*. De gemiddelde prijs voor een auto is €84*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen en zijn voor het laatst bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Kreta (Heraklion) naar Sitia?

De afstand tussen Kreta (Heraklion) en Sitia is ongeveer 67,4 mijl (108,5 km) of 58,6 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Kreta (Heraklion) Sitia veerboot?

Ja, Anek Lines, Blue Star Ferries laten auto's toe aan boord van de veerboten tussen Kreta (Heraklion) en Sitia. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Kreta (Heraklion) en Sitia.

Kan ik te voet reizen van Kreta (Heraklion) naar Sitia?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Lines, Blue Star Ferries tussen Kreta (Heraklion) en Sitia.

Kreta (Heraklion) Sitia Veerdienstregelingen

 • Blue Star Ferries - 1 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaarten

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Crete (Heraklion) - Sitia Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 2
Bedieningspersoneel Anek Lines & Blue Star Ferries
Gemiddelde prijs 49 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 1
Gemiddelde vaartijd 2h 30m
Eerste veerboot 05:25
Afstand 58 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Heraklion naar Sitia?

  De reistijd per veerboot van Heraklion naar Sitia is ongeveer 2h 50m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Heraklion naar Sitia?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Heraklion naar Sitia. Dit zijn
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Heraklion naar Sitia?

  Boek overtochten van Heraklion naar Sitia via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad en hoofdstad van het Griekse eiland Kreta en is één van de grootste steden van Griekenland. Knossos is de belangrijkste archeologische site in Kreta, en bevindt zich ongeveer 5 km ten zuidoosten van de stad, en was het paleis van Koning Minos en volgens de mythologie, de thuisbasis van de Minotaurus. Het paleis werd gebouwd rond 1900 voor Christus, over de resten van een neolithische nederzetting.

De enorme Archeologisch Museum, omgezet van een oude elektriciteitscentrale, op een hoek van het centrale Eleftherias Square, verzamelt samen veel van de vondsten uit Knossos, Archanes, Phaestos, Zakros en vele andere archeologische sites in Kreta. Het museum beslaat een periode vanaf een paar duizend jaar geleden, door de Minoïsche, post-Minoïsche en latere perioden. Populaire hoogtepunten zijn de discus van Phaestos, klassieke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, fresco's, sieraden, muurschilderingen en aardewerk.

Heraklion is een belangrijke haven voor de veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten van Heraklion nemen naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.


Sitia Gids

Sitia, gelegen op het Griekse eiland Kreta, is een van de minst bezochte bestemmingen op het eiland. De stad werd gebouwd in de Venetiaanse tijd en vervolgens vernietigd en later herbouwd door de Turken, maar er zijn slechts een paar tekenen van deze geschiedenis overgebleven. De regio biedt echter nog tal van aanwijzingen en monumenten voor de vroege geschiedenis van het gebied. Vandaag, zijn lange zandstrand biedt bezoekers de mogelijkheid om te ontspannen, te zwemmen of te windsurfen. De rustige omgeving van Sitia is de thuisbasis van kloosters (met name Toplou), archeologische sites, palm-beboste stranden, schitterende baaien en fascinerende tochten over de bergen.

Kreta is het grootste en meest bevolkte van de Griekse eilanden, de vijfde grootste eiland in de Middellandse Zee, en een van de 13 administratieve regio's van Griekenland. De grootste stad van Kreta Heraklion. Het eiland vormt een belangrijk deel van de economie en het culturele erfgoed van Griekenland, terwijl zijn eigen lokale culturele kenmerken behouden, zoals zijn eigen poëzie en muziek.

De haven van Sitia verbindt Sitia en Oost-Kreta met een aantal andere Griekse eilanden, en met Piraeus op het Griekse vasteland. De stad heeft ook een jachthaven die kleinere vissersboten en jachten herbergt.


Heraklion naar Sitia Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 25/09/2023 en 01-10-2023


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Blue Star Ferries 05:25 07:55 2 uur 30 minuten zo

Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.