Karpathos
Sitia
Veerboten naar Kreta
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Karpathos - Sitia

Karpathos naar Sitia Veerboot

Er zijn ongeveer 2 wekelijkse afvaarten tussen Karpathos en Sitia. 3 maatschappijen varen op deze route Anek Lines, Blue Star Ferries & SeaJets. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Karpathos Sitia veerboten.

Karpathos Sitia Vaartijden

Karpathos Sitia veerboot afvaarten vertrekken meestal vanuit Karpathos rond 15:10. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 3u 11m.

Karpathos Sitia Veerboot Prijzen

Karpathos Sitia veerboot prijzen variëren tussen €18* en €105*. De gemiddelde prijs is meestal €60*. De goedkoopste Karpathos Sitia veerboot prijzen beginnen vanaf €18*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €49*. De gemiddelde prijs voor een auto is €161*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen en zijn voor het laatst bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Karpathos naar Sitia?

De afstand tussen Karpathos en Sitia is ongeveer 78,4 mijl (126,2 km) of 68,1 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Karpathos Sitia veerboot?

Ja, Anek Lines, Blue Star Ferries, SeaJets laten auto's toe aan boord van de veerboten tussen Karpathos en Sitia. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Karpathos en Sitia.

Kan ik te voet reizen van Karpathos naar Sitia?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Lines, Blue Star Ferries, SeaJets tussen Karpathos en Sitia.

Karpathos Sitia Veerdienst schema's

  • Blue Star Ferries - 2 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaart

Alternatieven voor Karpathos - Sitia

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Dodekanesos naar Kreta.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Karpathos - Sitia Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 3
Bedieningspersoneel Anek Lines, Blue Star Ferries & SeaJets
Gemiddelde prijs 91 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 3
Gemiddelde vaartijd 3h 7m
Snelste Zeiltijd 2h 15m
Eerste veerboot 15:10
Laatste veerboot 22:15
Afstand 68 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Karpathos naar Sitia?

De reistijd per veerboot van Karpathos naar Sitia is ongeveer 3h 30m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Welke ferry maatschappijen varen van Karpathos naar Sitia?

Er zijn 3 populaire veerbootmaatschappijen voor Karpathos naar Sitia. Dit zijn
  • Anek Lines
  • SeaJets
  • Blue Star Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Karpathos naar Sitia?

Boek overtochten van Karpathos naar Sitia via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Karpathos Gids

Karpathos is een Grieks eiland en behoort tot de Dodekanesos groep eilanden in het zuiden van de oostelijke Egeïsche Zee. Karpathos is de tweede grootste van de Dodekanesos eilanden en de afgelegen ligging heeft geresulteerd in een eiland met behoud van alle gewoonten, traditionele klederdracht en dialect die heel erg op die van het Griekse eiland Kreta en Cyprus lijkt.

Het eiland wordt gekenmerkt door ruige bergen in het noorden, vruchtbare gebieden in het zuiden, en een overvloed aan wilde bloemen in de winter en het voorjaar. Prachtige stranden zonder drukte zijn een handtekening landschap gelegen tussen steile rotsen van het eiland. De stranden van Karpathos kunnen worden onderverdeeld in vier groepen: de stranden aan de oostkust zijn kleiner en grind, maar zonder wind; de stranden van het zuidelijke deel van het eiland, in de buurt van de luchthaven, het gebied met fijn witte zand; het zandstrand aan de westkust zijn het meest blootgesteld aan de Meltemi en ze zijn alleen beschikbaar in weinig wind; de stranden in het noorden van het eiland zijn alleen toegankelijk via de zee en per jeep.

Veerboten van Karpathos vertrekken naar de havens van Piraeus, Rhodos, Heraklion, Milos, Anafi, Sitia, Santorini, Chalki en Kasos.


Sitia Gids

Sitia, gelegen op het Griekse eiland Kreta, is een van de minst bezochte bestemmingen op het eiland. De stad werd gebouwd in de Venetiaanse tijd en vervolgens vernietigd en later herbouwd door de Turken, maar er zijn slechts een paar tekenen van deze geschiedenis overgebleven. De regio biedt echter nog tal van aanwijzingen en monumenten voor de vroege geschiedenis van het gebied. Vandaag, zijn lange zandstrand biedt bezoekers de mogelijkheid om te ontspannen, te zwemmen of te windsurfen. De rustige omgeving van Sitia is de thuisbasis van kloosters (met name Toplou), archeologische sites, palm-beboste stranden, schitterende baaien en fascinerende tochten over de bergen.

Kreta is het grootste en meest bevolkte van de Griekse eilanden, de vijfde grootste eiland in de Middellandse Zee, en een van de 13 administratieve regio's van Griekenland. De grootste stad van Kreta Heraklion. Het eiland vormt een belangrijk deel van de economie en het culturele erfgoed van Griekenland, terwijl zijn eigen lokale culturele kenmerken behouden, zoals zijn eigen poëzie en muziek.

De haven van Sitia verbindt Sitia en Oost-Kreta met een aantal andere Griekse eilanden, en met Piraeus op het Griekse vasteland. De stad heeft ook een jachthaven die kleinere vissersboten en jachten herbergt.


Karpathos naar Sitia Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 15/04/2024 en 21-04-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Blue Star Ferries 04:05 07:25 3 uur 20 minuten za

Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.