Ithaka
Poros
Veerboten naar Kefalonia
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Ithaka - Poros

Ithaka naar Poros Veerboot

De Ithaka Poros veerdienst verbindt Ionische Eilanden met Kefalonia. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Levante Ferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 50 minuten.

Ithaka Poros vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Ionische Eilanden naar Kefalonia.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Ithaka naar Poros?

De reistijd per veerboot van Ithaka naar Poros is ongeveer 50m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Welke ferry maatschappijen varen van Ithaka naar Poros?

Er is 1 ferrymaatschappij voor Ithaka naar Poros en dat is
  • Levante Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Ithaka naar Poros?

Boek overtochten van Ithaka naar Poros via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Ithaka naar Poros?

Ja, je kunt als voetpassagier van Ithaka naar Poros reizen met
  • Levante Ferries

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Ithaka naar Poros?

Ja, je kunt met een voertuig van Ithaka naar Poros reizen met
  • Levante Ferries

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Ithaka naar Poros?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan aan boord van de veerboten.

Ithaka Gids

Ithaka is een Grieks eiland aan de Ionische Zee en is onderdeel van de Ionische eilanden. Ithaka ligt voor de noordoostkust van Kefalonia en in het zicht van het Griekse vasteland. Het eiland bestaat uit twee delen die verbonden zijn door een smalle strook land dat ongeveer 600 meter breed is. De twee delen omsluiten de grote baai van Molos. De hoofdstad van het eiland, Ithaki, heeft een van 's werelds grootste natuurlijke havens, die bewaakt wordt door Lazaretto Islet. Het eilandje is de thuisbasis van de Kerk van de Verlosser en heeft de overblijfselen van een oude gevangenis terrein. Ithaki is een mooie schikking die erin geslaagd is om zijn traditionele Ionische architectuur te behouden en is gelegen in het zuidelijke deel van het eiland. De stad heeft kamers te huur, restaurants en tavernes, winkels en markten, bars en clubs. De Grot van de Nimfen is een populaire attractie op het eiland en is gelegen in het zuiden Ithaki. Het wordt ook wel marmer grot genoemd en heeft twee ingangen; één voor de Goden en één voor de stervelingen. Het is versierd met prachtige stalactieten en, volgens Homerus, Odysseus verborg de geschenken die Alkinoös, de Koning van Feakes, gaf hem in de grot.

De haven bij Ithaki biedt veerdiensten naar Kefalonia, Lefkas, Patra en Astakos en ook om Patra via Kefalonia.


Poros Gids

De havenstad Poros biedt een significant verband met zijn dagelijkse veerdienst tussen het Griekse eiland Kefalonia en het vasteland van Griekenland. Na de aardbeving van 1953, toen de weinige vissershuisjes in het dorp verwoest werden, werd herbouwd met de hulp van de Britten. De stad ligt temidden van dramatische landschap van de Atros en Pahni bergen en de kustlijn, die de stad te bieden met zijn stranden en een veilige haven. Het ravijn van Poros is een 80 meter diepe afgrond, met steile hellingen, waar je holtes zullen zien in de rotsen - de voetsporen van de mythologische Hercules. De rivier Vohinas voort uit een 'bodemloze' meer, met een droog bed rivier in de zomer maanden, maar in de winter door de stad stroomt.

Volgens de legend, de grote rotsen vlak bij het strand tussen Poros en Skala werden door de Cyclops aan indringers gegooid. De kustlijn aan de andere kant van Poros, met uitzicht op Ithaca, is één van de laatste toevluchtsoorden van de bedreigde mediterrane monniksrob.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.