Meganisi
Paxi
Veerboten naar Ionische Eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Meganisi - Paxi

Meganisi naar Paxi Veerboot

De Meganisi Paxi veerdienst verbindt Ionische Eilanden met Ionische Eilanden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Lefkada Palace. De veerdienst gaat maximaal 3 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 15 minuten.

Meganisi Paxi vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Meganisi naar Paxi?

  De reistijd per veerboot van Meganisi naar Paxi is ongeveer 4h 15m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Meganisi naar Paxi?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Meganisi naar Paxi en dat is
  • Lefkada Palace
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Meganisi naar Paxi?

  Boek overtochten van Meganisi naar Paxi via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Paxi Gids

Paxi is een Griekse eiland aan de Ionische Zee. Volgens de Griekse Mythologie is Paxi ontstaan door toedoen van Poseidon, de god van zee. Hij wilde een rustige plaats voor hemzelf en zijn geliefde Amphitriti scheppen. Met zijn drietand sloeg hij het onderste deel van Corfu af en zo ontstond Paxi.
Hoewel misschien bewoond sinds de prehistorie, de Feniciërs waren de eerste kolonisten. De naam wordt verondersteld te worden afgeleid van Pax, die leisteen in hun eigen taal betekent.
De Romeinen regeerde het eiland vanaf de 2e eeuw voor Christus, en werden tijdens de Byzantijnse periode en de Middeleeuwen voortdurend aangevallen door piraten. Na de verschillende heersers en kruisvaarders, de Venetianen regeerde het eiland aan het einde van de 14e eeuw.
Tijdens de Napoleontische oorlogen, de Ionische eilanden werden genomen door de Franse, een Russisch- Turkse alliantie, en ten slotte door de Britten, die de Ionische Unie creërde in 1815. In 1864, samen met de rest van de Heptanese, Paxi werd afgestaan aan de Griekse staat.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.