Boek uw Paxi overtocht

De veerhaven van Paxi in Ionische Eilanden heeft een aantal ferry routes met overtochten naar Brindisi & Otranto. Met een keuze uit maximaal 5 Afvaarten / Week verbindt de haven van Paxi Ionische Eilanden met Italië.

Vaartijden variëren van 3 uur 45 minuten op de Otranto veerdienst tot 14 uur op de Brindisi veerdienst.

Hoewel u op deze pagina een kort overzicht vindt kunnen afvaarten per seizoen verschillen. Wij raden dan ook aan om actuele vertrektijden en prijzen middels onze Paxi tariefzoeker op te vragen.

Paxi Havenkaart

Klik voor Kaart

Paxi Veerdiensten

  • Red Star Ferries
    • 1 Afvaart / Week 14 uur
    • Prijsaanvraag
  • Liberty Lines
    • 4 Afvaarten / Week 3 uur 45 min
    • Prijsaanvraag

Paxi Gids

Paxi is een Griekse eiland aan de Ionische Zee. Volgens de Griekse Mythologie is Paxi ontstaan door toedoen van Poseidon, de god van zee. Hij wilde een rustige plaats voor hemzelf en zijn geliefde Amphitriti scheppen. Met zijn drietand sloeg hij het onderste deel van Corfu af en zo ontstond Paxi.
Hoewel misschien bewoond sinds de prehistorie, de Feniciërs waren de eerste kolonisten. De naam wordt verondersteld te worden afgeleid van Pax, die leisteen in hun eigen taal betekent.
De Romeinen regeerde het eiland vanaf de 2e eeuw voor Christus, en werden tijdens de Byzantijnse periode en de Middeleeuwen voortdurend aangevallen door piraten. Na de verschillende heersers en kruisvaarders, de Venetianen regeerde het eiland aan het einde van de 14e eeuw.
Tijdens de Napoleontische oorlogen, de Ionische eilanden werden genomen door de Franse, een Russisch- Turkse alliantie, en ten slotte door de Britten, die de Ionische Unie creërde in 1815. In 1864, samen met de rest van de Heptanese, Paxi werd afgestaan aan de Griekse staat.