Ancona
Corfu
Veerboten naar Ionische Eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Ancona naar Corfu Veerboot

Er zijn ongeveer 3 wekelijkse afvaarten tussen Ancona en Corfu. 2 operators varen deze route Anek Superfast & Minoan Lines. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Ancona Corfu veerboten.

Ancona Corfu Veerdienst Tijden

Ancona Corfu veerboot afvaarten vertrekken meestal vanuit Ancona rond 13:30. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 17u 11m.

Ancona Corfu Veerboot Prijzen

Ancona Corfu veerboot prijzen variëren tussen €201* en €859*. De gemiddelde prijs is €540*. De goedkoopste Ancona Corfu veerboot prijzen beginnen vanaf €75*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €327*. De gemiddelde prijs voor een auto is €599*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers voertuig type route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Ancona naar Corfu?

De afstand tussen Ancona en Corfu is ongeveer 515,4 mijl (829,5km) of 447,9 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Ancona Corfu veerboot?

Ja, Anek Superfast, Minoan Lines laten auto's toe aan boord van de veerboten tussen Ancona en Corfu. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Ancona en Corfu.

Kan ik te voet reizen van Ancona naar Corfu?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Superfast, Minoan Lines tussen Ancona en Corfu.

Ancona Corfu Veerdienst schema's

 • Minoan Lines - 2 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaart
 • Anek Superfast - 1 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaarten

Alternatieven voor Ancona - Corfu

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Italië naar Ionische Eilanden.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Ancona - Corfu Route-overzicht
Land van vertrek Italië
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 2
Bedieningspersoneel Anek Superfast & Minoan Lines
Gemiddelde prijs 552 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 3
Gemiddelde vaartijd 17h 15m
Snelste Zeiltijd 15h 0m
Eerste veerboot 13:30
Laatste veerboot 19:30
Afstand 447 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Ancona naar Corfu?

  De reistijd per veerboot van Ancona naar Corfu is ongeveer 17h 15m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Ancona naar Corfu?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Ancona naar Corfu. Dit zijn
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Ancona naar Corfu?

  Boek overtochten van Ancona naar Corfu via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Ancona naar Corfu?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Ancona naar Corfu reizen met
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Ancona naar Corfu?

  Ja, je kunt met een voertuig van Ancona naar Corfu reizen met
  • Minoan Lines
  • Anek Superfast
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Ancona naar Corfu?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Minoan Lines

Ancona Gids

De stad Ancona ligt in de regio Marche, Midden-Italië en ongeveer 280 km ten noordoosten van Rome. De stad is gelegen aan de Adriatische Zee tussen de hellingen van de twee uiteinden van de kaap van Monte Conero, Monte Astagno en Monte Guasco. De haven is een van de belangrijkste van de Adriatische Zee gebied, met name voor het passagiersvervoer. Eén van de belangrijkste plaatsen in de stad is de kathedraal van Ancona, die gewijd is aan Cyriacus van Jeruzalem. De kathedraal werd ingewijd in het begin van de 11e eeuw en compleet in 1189. De kathedraal heeft een twaalfhoekige koepel over het centrum enigszins veranderd door Margaritone d'Arezzo in 1270. De voorgevel heeft een gotische portaal, toegeschreven aan Giorgio da Como (1228), en was bedoeld om een laterale boog aan elke kant te kunnen hebben.
De haven van Ancona is verbonden met verschillende landen in de Adriatische gebied waaronder Griekenland, Turkije, Kroatië, Albanië en Montenegro. De haven ziet een jaarlijkse doorzet van meer dan een miljoen passagiers. De beschikbare bestemmingen zijn onder andere Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras en Igoumenitsa. De haven heeft veel faciliteiten zoals een café en een convenience markt en toiletfaciliteiten. Er zijn parkeergelegenheid beschikbaar voor zowel korte als lange verblijven. Speciale parkeerplaatsen voor gehandicapte passagiers zijn ook beschikbaar.


Corfu Gids

Het Griekse eiland Corfu ligt vlak bij de westkust van Griekenland. Het eiland heeft een mild mediterraan klimaat, en samen met een uitstekende stranden het maakt het een populaire bestemming voor vakantiegangers. Corfu is erg groen in vergelijking met andere Griekse eilanden met warme en droge zomers, met de winter regens die helpen om de weelderige vegetatie die wordt gedomineerd door meer dan 2 miljoen olijfbomen te creëren. Corfu, in tegenstelling tot de rest van Griekenland, nooit viel onder het Ottomaanse onderdrukking. Als gevolg van de opeenvolgende overheersingen van de Venetianen, de Fransen en de Britten door de eeuwen heen, heeft het eiland in de eerste plaats een deel van de westerse eerder de Levantijnse wereld te worden. Hun culturen liet een sterke invloed op de stad.

In de prachtig bewaard gebleven oude binnenstad van Corfu, een UNESCO World Heritage Site, Renaissance, Barok en Klassiek "repertoire" kwam met succes worden toegepast op lokale artistieke tradities. Paleizen, forten, sobere openbare gebouwen van de Venetiaanse overheersing unieke mix met lijnen van het drogen van wasgoed in kleine steegjes en kleine afgelegen pleinen. Slenteren door een complex van smalle geplaveide straatjes met trappen en gewelfde passages, de zogenaamde "kantoúnia", zal je het gevoel alsof je hebt gereisd naar Genua of Napels.

Veerdiensten naar het eiland vertrekken naar bestemmingen op het Griekse vasteland en op andere, in de buurt, de Griekse eilanden.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.