Marseille
Propriano
Veerboten naar Corsica
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Marseille - Propriano is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Marseille - Propriano

Nieuwste aanbiedingen voor Marseille - Propriano

Marseille naar Propriano Veerboot

De Marseille Propriano veerdienst verbindt Frankrijk met Corsica. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, La Meridionale. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 12 uur 15 minuten.

Marseille Propriano vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • De reistijd per veerboot van Marseille naar Propriano is ongeveer 12h 15m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • De prijs van de ferry overtocht van Marseille naar Propriano kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Marseille naar Propriano is 190 €.
 • Er is 1 ferrymaatschappij voor Marseille naar Propriano en dat is
  • La Meridionale
 • Boek overtochten van Marseille naar Propriano via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Ja, je kunt als voetpassagier van Marseille naar Propriano reizen met
  • La Meridionale
  : Nee, je kunt niet als voetpassagier reizen, momenteel kun je alleen als je met een voertuig reist op de veerboot meereizen.
 • Ja, je kunt met een voertuig van Marseille naar Propriano reizen met
  • La Meridionale
  : Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.
 • Ja, honden zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig om je hond mee te nemen aan boord. Lees vooraf alle overheidsvoorschriften en reisinformatie met huisdieren. Momenteel kun je honden meenemen op veerboten van
  • La Meridionale
 • De afstand van Marseille naar Propriano is ongeveer 233 zeemijlen.

Marseille Propriano Veerboot klantenrecensies

 • "Directferries"

  Alles in orde!

  'Kalliste' travelled on Kalliste

  Lees meer Lees minder
 • "Relaxte overtocht"

  Wij zijn met de avond/nacht boot van Marseille naar Corsica (Propriano) gevaren en een paar weken later weer terug vanuit Bastia. Wij vonden het een heerlijke manier van reizen, heerlijk relaxed en perfect verzorgd. Je rijdt aan het begin van de avond de boot op, haalt je overnachtingsspullen uit de auto en gaat naar je goed ingerichte hut. Het is leuk om aan dek nog even te kijken hoe je de haven uit vaart. Je frist je op en schuift in het restaurant aan tafel voor een uitstekend diner. Na het eten drink je nog een kopje koffie en/of een drankje in de bar en gaat heerlijk slapen. Uitgerust wordt je wakker en na het ontbijt kom je aan op de plaats van bestemming. Je zet je spullen weer in de auto en rijdt de boot af. Geen wachttijden op de luchthaven, geen gedoe met je bagage, en met je eigen auto kun je meteen op pad. Super de luxe ! La Meridionale bedankt !

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Marseille Gids

Marseille is de tweede grootste stad van Frankrijk en is gelegen aan de Middellandse Zee kust in het zuiden van het land. De haven van de stad is ook de grootste commerciële haven van Frankrijk. De belangrijkste verkeersader van de stad strekt zich uit naar het oosten van de Oude Haven (Vieux Port) naar de Réformés kwartaal. Twee grote forten flankeren de ingang van de oude haven-Fort Saint-Nicolas aan de zuidzijde en het Fort Saint-Jean in het noorden. Verder uit in de baai van Marseille is de Frioul-archipel, liggen vier eilanden, waarvan één de locatie van Château d'If is, beroemd gemaakt door de Dumas roman De graaf van Monte Cristo. Het centrum van Marseille heeft een aantal autovrije zones, met name rue St Ferréol, Cours Julien nabij het Conservatorium, de Cours Honoré-d'Estienne-d'Orves uit de oude haven en het gebied rond het Hôtel de Ville.

Vier veerbootmaatschappijen bieden veerdiensten van Marseille naar Corsica, Sardinië, Algerije en Tunesië. Er zijn vier verschillende terminals, allemaal gelegen in de "gares maritimes sud" (zuidelijke terminals) district. Nationale Terminals een en twee zijn voor passagiers van en naar Corsica en Sardinië, terwijl International Terminals drie en vier zijn voor passagiers van en naar Algerije en Tunesië.


Propriano Gids

De Franse stad Propiano is gelegen op het eiland Corsica, in het zuidwesten van het eiland aan het hoofd van de Valinco Golf en in het noordwesten van Sartène. Het centrum van de stad is een aangename plek om te verkennen met de traditionele huizen nu vaak overgenomen door luxe winkels, cafés en bars. De stad is nu een van de meest populaire resorts in Corsica te wijten aan de vele stranden die in de buurt zijn voor bezoekers om te genieten, met inbegrip van het Plage de Lido waar de prijzen ongeveer 1 km van de stad.

Veel gebouwen in Propriano gaan terug tot het begin van de 19e eeuw, toen de haven werd opgericht. Hoewel dezelfde locatie eerder bezet was door de Romeinen en Grieken, weinig is gebleven van de oude Propriano, die vaak aangevallen werd en grotendeels verwoest door piraten in de 18e eeuw.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Marseille, met een reistijd van ongeveer 12 uur en 30 minute.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking