Savona
Ile Rousse
Veerboten naar Corsica
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Veerboot van Savona naar Ile Rousse

Er zijn ongeveer 2 wekelijkse afvaarten tussen Savona en Ile Rousse. Deze veerboot route wordt uitgevoerd door Corsica Ferries. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Savona Ile Rousse veerboten.

Savona Ile Rousse Veerboot Tijden

Savona Ile Rousse veerboot afvaarten vertrekken meestal vanuit Savona rond 06:00. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 7u 33m.

Savona Ile Rousse Veerboot Prijzen

Savona Ile Rousse veerboot prijzen variëren tussen €147* en €613*. De gemiddelde prijs is €375*. De goedkoopste Savona Ile Rousse veerboot prijzen beginnen vanaf €26*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €149*. De gemiddelde prijs voor een auto is €381*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Savona naar Ile Rousse?

De afstand tussen Savona en Ile Rousse is ongeveer 115,9 mijl (186,6 km) of 100,8 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Savona Ile Rousse veerboot?

Ja, Corsica Veerboten laat auto's toe aan boord van de veerboten tussen Savona en Ile Rousse. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Savona en Ile Rousse.

Kan ik te voet reizen van Savona naar Ile Rousse?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Corsica Veerboten tussen Savona en Ile Rousse.

Savona Ile Rousse Veerdienstregelingen

 • Corsica Ferries - 2 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaart

Alternatieven voor Savona - Ile Rousse

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Italië naar Corsica.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Savona - Ile Rousse Route-overzicht
Land van vertrek Italië
Land van bestemming Frankrijk
Aantal operators 1
Bedieningspersoneel Corsica Ferries
Gemiddelde prijs 432 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 2
Gemiddelde vaartijd 7h 27m
Snelste Zeiltijd 5h 45m
Eerste veerboot 06:00
Laatste veerboot 22:45
Afstand 100 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Savona naar Ile Rousse?

  De reistijd per veerboot van Savona naar Ile Rousse is ongeveer 7h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Savona naar Ile Rousse?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Savona naar Ile Rousse en dat is
  • Corsica Ferries
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Savona naar Ile Rousse?

  Boek overtochten van Savona naar Ile Rousse via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Savona naar Ile Rousse?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Savona naar Ile Rousse reizen met
  • Corsica Ferries
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Savona naar Ile Rousse?

  Ja, je kunt met een voertuig van Savona naar Ile Rousse reizen met
  • Corsica Ferries
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Savona naar Ile Rousse?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Corsica Ferries

Savona Gids

De Italiaanse stad Savona ligt in de Noord-Italiaanse regio Ligurië, in het Riviera de Ponente aan de Middellandse Zee kust. Industriële verleden van de stad wordt gedomineerd door de ijzerindustrie en op een gegeven moment het vele ijzer fabriek en gieterijen, scheepsbouw, spoorwegen workshops, engineering winkels en een koperen gieterij had. Christopher Columbus was een van de beroemdste inwoners van de stad, die naar verluidt landbouwgrond in het gebied, terwijl chroniqueur van zijn avonturen. 'Columbus' House 'is gelegen tussen plantaardige gewassen en fruitbomen, in de Savona heuvels, en is een van de vele woningen in Ligurië in verband met de explorer.

Er valt veel te zien in de stad en haar middeleeuwse centrum is een bezoek waard. De barokke kathedraal di Nostra Signora Assunta in geslaagd om de vernietiging door Genuese krachten overleven in de 16e eeuw en nam ook het opleggen van Fortezza del Priamar. Het fort bewaakt een paar sculptuur musea en het Civico Museo Storico Archeologico, waarin archeologische vondsten weergeeft.

Vanuit de haven van de stad, de voornaamste ferry maatschappij Corsica Ferries biedt diensten naar Corsica, met wekelijkse afvaarten naar Bastia en wekelijkse afvaarten naar Ile Rousse en Clavi. De vaartijd is ongeveer 3 uur voor alle drie bestemmingen.


Ile Rousse Gids

Het stadje L'Ile-Rousse met zijn prachtige witte zandstrand en de rode porfier eilandjes, is gelegen in een prachtige baai in de Balagne, in het noordwestelijke deel van het eiland Corsica, en is een van de meest aangename plaatsen in het gebied. De stad en haar omgeving heeft charmante kustlijnen en stranden, prachtige heuvels en bergen. In de oude stad, kunnen bezoekers een wandeling maken door de naam van Pascal Paoli, Napoleon en Louis Philippe gelegen rond de weelderige centrale plein, Place Paoli, die in de schaduw van oude platanen straten. Het beste uitzicht over L'Ile-Rousse kan worden gevonden door in noordelijke richting naar het Ile de la Pietra, en op naar de vuurtoren. De setting van de stad tegen de rode granieten kan het best worden begrepen uit hier bij zonsondergang, en er is ook een Genuese wachttoren voor bezoekers om te verkennen.

Monticello, een elegant dorp omgeven door een gordel van olijfbomen, met de mooie kleine straatjes, de oude gebouwen, imposante huizen, kapellen, archeologische vindplaatsen en wandelpaden, ligt dicht bij L'Ile-Rousse. Het dorp biedt ook een van de mooiste uitzichtpunten in Corsica.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.