Toulon
Ajaccio
Veerboten naar Corsica
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Toulon - Ajaccio is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Toulon - Ajaccio

Nieuwste aanbiedingen voor Toulon - Ajaccio

Toulon naar Ajaccio Veerboot

De Toulon Ajaccio veerdienst verbindt Frankrijk met Corsica. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Ferries. De veerdienst gaat maximaal 13 keer per week met een vaartijd van ongeveer 7 uur.

Toulon Ajaccio vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Toulon Ajaccio Veerboot klantenrecensies

 • "Corsica met Corsica ferries en Moby ferries"

  Ik ben in mei naar Corsica gegaan met heen (corsica ferries) nachtboot en terug ( Moby ferries) nachtboot. Mijn ervaring was dat beiden gingen op tijd en waren goed. Echter Corsica ferries heeft het beter georganiseerd. Voorbeeld Bij Corsica Ferries inchecken op de kade krijg je gelijk info-stikker waar hutnummer op staat. Bij Moby moet je in een rij op de boot aan de balie de sleutel halen? Tevens was het was/wc deel in de hut bij Corsica Ferries ruimer Verder nette boel en comfortabel.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Leuke zeereis"

  Wij waren aangenaam verrast door zowel de heenreis naar Ajaccio als de terugreis. Het schip is heel net, het eten top, het personeel vriendelijk, maar kan niet altijd antwoorden op alle vragen (taalbarrière). De drankjes en de maaltijden aan boord zijn eerder goedkoop, en toch van hoge kwaliteit. Wat beter kan is de organisatie van het einde van de reis: een half uur voor het aanmeren is het een chaotische stormloop naar de toegangspunten van de garages, met weinig info voor de reizigers.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Rustige en comfortable overzet."

  De inscheping en de verdeling van de kajuiten verliep heel vlot. In de kajuit was het stil. Het schip beschikt over een winkeltje, een bar en een restaurant. De prijzen zijn schappelijk en het personeel is vriendelijk. Jammer dat sommige personeelsleden alleen Italiaans begrijpen. De sfeer op het schip was rustig en alles was net. De heenreis naar Corsica verliep heel stipt; de terugreis vertrok op tijd maar kwam meer dan één uur te laat aan, waarschijnlijk omdat de militaire diensten in de haven van Toulon voorrang hebben. De mededelingen op het schip zouden wat duidelijker mogen zijn. Mag ik erop wijzen dat de Franse teksten aangebracht op sommige deuren en ruimtes van het schip gebrekkig zijn. Jammer! Er zijn toch mensen genoeg die een Italiaanse zin correct kunnen vertalen!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Perfecte overtocht Toulon Ajaccio"

  Alles helemaal top bij de overtocht van Toulon naar Ajaccio!!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Toulon Gids

Toulon ligt aan de Middellandse Zeekust in het zuiden van Frankrijk. De stad is een grote Franse marinebasis en beschikt over een militaire haven die onder andere de thuisbasis is van het vliegdekschip Charles De Gaulle. Toulon kent een rijke geschiedenis als het gaat om het bouwen van schepen en het produceren van wijnen, wapens, papier, kaarten, schoenen, elektronische apparatuur en zelfs ruimtevaartapparatuur.

Het oude centrum van Toulon bevindt zich in het midden tussen de haven, de Boulevard de Strasbourg en Cours Lafayette. Hier vindt u smalle straatjes, fonteinen en de kathedraal. In Toulon worden iedere ochtend lokale gerechten verkocht en de regio staat bekend om de Provençaalse markt. Helaas raakte het oude centrum in de jaren tachtig en negentig in verval, maar gelukkig zijn veel fonteinen en pleintjes weer gerestaureerd. Ook zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe winkels geopend.

Toulon beschikt over twee terminals met moderne faciliteiten waaronder cafetaria's, verkoopautomaten, een snackbar, toiletten en zowel short stay als long stay parkeerplaatsen. Vanuit Toulon vertrekken veerboten naar Ajaccio, Bastia, Ile Rousse en Civitavecchia.


Ajaccio Gids

Ajaccio is de hoofdstad van het Franse eiland Corsica. De stad ligt aan de zuidwestkust van Corisica, op ongeveer 338 kilometer van Marseille. Ajaccio ligt onderaan een heuvel die uitkijkt over het schiereiland dat de haven beschermt, aan de noordelijke oevers van de Golf van Ajaccio. De bekendste inwoner van Ajaccio was ongetwijfeld Napoleon Bonaparte. Hij werd in 1769 geboren in Maison Bonaparte. Napoleons geboortehuis is nu opengesteld voor het publiek. Ajaccio beschikt over mooie gebouwen, gezellige cafés en een marina. De stad leent zich uitstekend voor het maken van wandeltochten.


Ajaccio is uitgegroeid tot een belangrijke tussenstop voor cruises. Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Marseille, Toulon en Nice op het Franse vasteland. Daarnaast zijn er seizoensgebonden veerdiensten naar Livorno, Sardinië, Calvi en Propriano. De veerdiensten worden aangeboden door de twee grote maatschappijen SNCM en Corsica Ferries.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking