Genua naar Bastia Veerboot

De Genua Bastia veerdienst verbindt Italië met Corsica. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Moby Lines. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 30 minuten.

Genua Bastia vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Genua - Bastia Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Genua Bastia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Genua Bastia boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Genua Bastia Veerboot klantenrecensies

 • "Genua - Bastia"

  Dit was voor ons de eerste keer en we hebben ervan genoten. De kinderen vonden het super om in een kajuit te slapen.

  'Tim' reisde mee op de route Genua Bastia met Moby Lines aan boord de Moby Corse

  Lees meer Lees minder
 • "Genua (Italie) naar Bastia (Corsica)"

  We waren veel te vroeg bij de haven. Boven de "verzamelplaats" is een klein winkelcentrum waar je reisgenoten even de benen kunnen strekken. We hadden nog niet online ingecheckt, dus moest dat daar nog gebeuren. Het was fijn dat ze meteen de retourreis incheckten. Het parkeren op de boot verloopt prima: genoeg personeel die je naar de plek wijzen. Helaas was het weer slecht tijdens de nachtpendel, waardoor de boot flink schommelde en het slapen niet echt wilde lukken. De terugreis ging feitelijk nog beter omdat Bastia een stuk kleinere haven heeft. TIP: wees ruim op tijd! De boot vertrekt onherroepelijk op tijd: in Bastia kwam een auto net te laat. Hek ging dicht en de boot maakte zich klaar voor vertrek. Ondanks de negatieve berichten over behoorlijke kosten als er bv nog een kenteken gewijzigd moet worden. Dat hadden wij ook, omdat we met een andere auto zouden gaan. Dit later via internet wijzigen zou een behoorlijke kostenpost zijn. Een email met daarin de wijziging en het blijkt dat het kenteken wijzigen kostenloos is.

  'Peter' reisde mee op de route Genua Bastia met Moby Lines aan boord de Moby Freedom

  Lees meer Lees minder
 • "Overzet corsica"

  Vlotte en gemakkelijke overzet naar corsica. Eerste keer met nachtboot met 2 kleine kinderen in kajuit slapen maar is heel goed meegevallen. Voor herhaling vatbaar.

  'Tibor' reisde mee op de route Genua Bastia met Moby Lines

  Lees meer Lees minder
 • "Genua Bastia ref 5900895307/5900895303"

  Bij de boeking van de reis met bovenstaande ref nr is het volgende probleem voorgekomen: Ik wou een reis boeken van vrijdag 6-6-2014 tor vrijdag 13-6-2014. Na de keuze van de respectievelijke datums bleek echter geen afvaart te beschikking te zijn op 6-6-201 en bleek de datum automatisch gewijzigd te zijn naar donderdag 5-6-2014, wat voor mij onmogelijk was om op deze datum af ter reizen. Ik was dus genoodzaakt om een wijziging door te voeren naar zaterdag 7-6-2014. Tot mijn verbazing moest ik hiervoor 56 euro wijzigingskosten betalen. Ik ben hiervoor ten zeerste teleurgesteld daar ik bij de eerste boeking geen enkele waarschuwing kreeg dat mijn afreisdatum gewijzigd was. Gelieve dit even grondig ter onderzoeken en ik hoop op een speodig anbtwoord Mvg Van Damme Gerrit

  'Gerrit' reisde mee op de route Genua Bastia met Moby Lines aan boord de Moby Wonder

  Lees meer Lees minder

Genua Gids

Genua is een Italiaanse havenstad en de hoofdstad van de regio Ligurië, gelegen aan de Middellandse Zee. De stad werd in 2006 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en kent een rijke geschiedenis op het gebied van kunst, muziek, architectuur en gastronomie. In 2004 werd Genua uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De stad is bovendien ook de geboorteplaats van Christopher Columbus en Niccolo Paganini.

Het historische centrum van Genua is een doolhof van pleintjes en smalle caruggi (typische Genuese steegjes). De stad doet middeleeuws aan, maar kent ook veel zestiende-eeuwse en barokke invloeden. Nabij de drukbezochte Cattedrale di San Lorenzo zijn de overblijfselen van de zeventiende-eeuwse stadsmuur nog steeds te bezichtigen.

De haven van Genua behoort tot de drukste commerciële en industriële havens van het Middellandse Zeegebied. De terminal bevindt zich in Calata Chiappella, tussen Ponte Assereto en Ponte Colombo. Passagiers kunnen gebruikmaken van moderne voorzieningen zoals wachtkamers en een groot winkelcentrum. De terminal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanuit de haven vertrekken veerboten voornamelijk naar Sardinië, Sicilië, Corsica, Spanje, Tunesië en Marokko.

Bastia Gids

Bastia is gelegen aan de oostkust van het Franse eiland Cosrica. De stad ligt als het ware tegenover Italië en kijkt uit op de Toscaanse Archipel. Ten noorden van Bastia bevindt zich le Cap Corse, een schiereiland dat beschikt over pittoreske dorpjes en een natuurreservaat waar het prachtig wandelen is. Net als veel andere Corsicaanse steden gaat de geschiedenis van Bastia terug tot het bewind van de Genuezen in de veertiende eeuw. In het zuiden van de stad vindt u oude huizen die zijn geclusterd rondom de vissershaven. Dit gedeelte van de stad doet een beetje aan Venetië denken. Vanuit de haven kunt u door de Jardin Romnieu naar de citadel wandelen. De citadel was het oorspronkelijke Genuese stadje dat werd beschermd door vijftiende-eeuwse verdedigingsmuren. U betreedt de citadel door de Porte Louis XVI.

De veerhaven van Bastia verbindt de stad met Frankrijk (Marseille, Nice en Toulon) en Italië (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona en Portoferraio).