Marseille naar Bastia Veerboot

De Marseille Bastia veerdienst verbindt Frankrijk met Corsica en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Corsica Linea veerdienst gaat tot 5 keer per week met een vaartijd van ongeveer 11 uur 1 minuut Terwijl de La Meridionale veerdienst loopt tot 3 keer per week met een duur van 12 uur.

Dus dat is een totaal van 8 overtochten per week op de Marseille Bastia route tussen Frankrijk en Corsica. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Marseille naar Bastia Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Corsica pagina.

Marseille - Bastia Veerbootmaatschappij

  • Corsica Linea
    • 5 Afvaarten / Week 11 uur 1 minuut
    • Prijsaanvraag
  • La Meridionale
    • 3 Afvaarten / Week 12 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Marseille Bastia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Marseille Bastia boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Marseille Gids

Marseille is de tweede grootste stad van Frankrijk en is gelegen aan de Middellandse Zee kust in het zuiden van het land. De haven van de stad is ook de grootste commerciële haven van Frankrijk. De belangrijkste verkeersader van de stad strekt zich uit naar het oosten van de Oude Haven (Vieux Port) naar de Réformés kwartaal. Twee grote forten flankeren de ingang van de oude haven-Fort Saint-Nicolas aan de zuidzijde en het Fort Saint-Jean in het noorden. Verder uit in de baai van Marseille is de Frioul-archipel, liggen vier eilanden, waarvan één de locatie van Château d'If is, beroemd gemaakt door de Dumas roman De graaf van Monte Cristo. Het centrum van Marseille heeft een aantal autovrije zones, met name rue St Ferréol, Cours Julien nabij het Conservatorium, de Cours Honoré-d'Estienne-d'Orves uit de oude haven en het gebied rond het Hôtel de Ville.

Vier veerbootmaatschappijen bieden veerdiensten van Marseille naar Corsica, Sardinië, Algerije en Tunesië. Er zijn vier verschillende terminals, allemaal gelegen in de "gares maritimes sud" (zuidelijke terminals) district. Nationale Terminals een en twee zijn voor passagiers van en naar Corsica en Sardinië, terwijl International Terminals drie en vier zijn voor passagiers van en naar Algerije en Tunesië.

Bastia Gids

Bastia is de tweede grootste stad van Corsica en is gelegen aan de oostkust van Corsica, tegenover Italië met uitzicht op de Toscaanse archipel. Direct naar het noorden, en bereikbaar per auto of bus is le Cap Corse, een wild schiereiland bezaaid met Genuese torens en een uitgestrekt natuurreservaat, dat is uitgegroeid tot een paradijs voor wandelaars. Net als veel andere steden van Corsica de geschiedenis van Bastia begint met de Genuezen, die het eiland uit de 14e eeuw beheerst, hoewel latere eeuwen hebben ook hun sporen nagelaten - in het bijzonder uit de barok tot de 19e eeuw. De Oude Haven (Vieux Port) in het zuiden van de stad is een geweldige plek om een wandeling rond de haven naar het sleets gebouwen (bijna denken aan die we kunnen zien in Venetië) geclusterd rond de vissershaven en de jachthaven te zien. Vanuit de haven dwalen door de Romieu tuin naar de citadel boven de haven dat het origineel is Genuese stad die wordt beschermd door verdedigingsmuren toegevoegd in de 15e eeuw, met inbegrip van de Porte Lodewijk XVI via welke u de citadel voeren bereiken.

De ferry haven van Bastia verbindt de stad naar Frankrijk (Marseille, Nice en Toulon) en Italië (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona, Portoferraio).