COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Fjord Line

Fjord Line is een Noorse veerbootmaatschappij die veerdiensten aanbiedt vanuit verschillende havens in het zuiden van Noorwegen naar Denemarken en Zweden.

Fjord Line werd opgericht in 1993 en bood in eerste instantie alleen overtochten aan tussen Noorwegen en Denemarken. Niet veel later werd de route tussen het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen overgenomen van Color Line. Hierna volgde een lastige periode die resulteerde in het sluiten van de veerdienst naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk werd dankzij de fusie met Master Ferries in 2007 de weg naar boven weer ingezet. Vandaag de dag is Fjord Line een groot bedrijf met 600 medewerkers op het land en 430 medewerkers op zee.

Flord Line beschikt over moderne schepen met veel capaciteit voor zowel toeristen als commerciële voertuigen. De veerbootmaatschappij biedt dagelijks reguliere overtochten aan naar tal van bestemmingen.

In 2013 en 2014 werden respectievelijk de MS Stavangerfjord en de MS Bergensford in gebruik genomen. Deze milieuvriendelijke veerboten worden aangedreven door vloeibaar aardgas, waardoor er 23% minder broeikasgas en 100% minder sulfaat wordt uitgestoten.

Bekijk Fjord Line dienstregelingen, prijzen en boek Fjord Line ferry tickets met directferries.nl. Op zoek naar een alternatieve route of veerbootmaatschappij? Geen zorgen, we zullen Fjord Line ook vergelijken met alternatieve veerbootmaatschappijen.

Alle Fjord Line routes

Fjord Line klantenrecensies.

 • "Roadtrip Noorwegen 2019"

  Boeking via DirectFerries een paar dagen van te voren voor een redelijke prijs. Overtocht Hirtshals-Langesund , Snel inchecjken en op tijd vertrokken. Mooie ferry van Fjordline. In 4,5 uur naar de overkant. Alleen lang moeten wachten voordat we met de auto van boord konden. Verder alles prima.

  Lees meer Lees minder
 • "Vlekkeloze organisatie zorgt voor een snelle overtocht"

  Vanaf het moment van inchecken tot aan het moment waarop je de boot af rijdt, wordt je op zeer duidelijke wijze begeleid door het personeel, dat zeer efficiënt ervoor zorgt dat ieder voertuig optimaal aan boord past. Eenmaal aan boord vlieg je over de zee en heb je al heel snel weer land in zicht. Ideaal voor mensen die liever niet al te lang op een boot verblijven.

  Lees meer Lees minder
 • "Ontbijt!"

  Prima reis gehad. Voortreffelijk ontbijt gekocht aan boord!

  Lees meer Lees minder
 • "Wijziging reservering slecht"

  Nadat wij voor deze reis een huurauto kregen, moest model en kenteken gewijzigd worden. Online lukte dit wel voor de heenreis 53,00 euro!! Wat aan de prijzige kant.. Voor de terugreis lukte dit niet wegens foutmelding die gedurende weken bleef voortduren. Bericht gestuurd naar DF, er werd beloofd binnen 48 uur contact. Dit gebeurde niet. Tweemaal een uur in de wacht gestaan bij een poging tot telefonisch contact Toen er maar op gewaagd zonder de wijziging op pad te gaan. Wat geen enkel probleem opleverde... wel moesten wij nog 23 euro bijbetalen vanwege de fietsendrager, logisch, maar dat had ik nergens in de online boeking kunnen aangeven. Ook niet gevonden bij veelgestelde vragen. Dit was het reserveringsgedeelte. De overtochten verliepen vlekkenloos, strak geregisseerd aan en van boord, afvaart goed op tijd. Zeer vriendelijk personeel bij Stena en Fjord line met plezier in hun werk

  Lees meer Lees minder