Fjord Line

Fjord Line is een Noorse veerbootmaatschappij die veerdiensten aanbiedt vanuit verschillende havens in het zuiden van Noorwegen naar Denemarken en Zweden.

Fjord Line werd opgericht in 1993 en bood in eerste instantie alleen overtochten aan tussen Noorwegen en Denemarken. Niet veel later werd de route tussen het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen overgenomen van Color Line. Hierna volgde een lastige periode die resulteerde in het sluiten van de veerdienst naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk werd dankzij de fusie met Master Ferries in 2007 de weg naar boven weer ingezet. Vandaag de dag is Fjord Line een groot bedrijf met 600 medewerkers op het land en 430 medewerkers op zee.

Flord Line beschikt over moderne schepen met veel capaciteit voor zowel toeristen als commerciële voertuigen. De veerbootmaatschappij biedt dagelijks reguliere overtochten aan naar tal van bestemmingen.

In 2013 en 2014 werden respectievelijk de MS Stavangerfjord en de MS Bergensford in gebruik genomen. Deze milieuvriendelijke veerboten worden aangedreven door vloeibaar aardgas, waardoor er 23% minder broeikasgas en 100% minder sulfaat wordt uitgestoten.

Bekijk Fjord Line dienstregelingen, prijzen en boek Fjord Line ferry tickets met directferries.nl. Op zoek naar een alternatieve route of veerbootmaatschappij? Geen zorgen, we zullen Fjord Line ook vergelijken met alternatieve veerbootmaatschappijen.

Lees meer Lees minder

Alle Fjord Line routes

Fjord Line klantenrecensies.

 • "Wijziging reservering slecht"

  Nadat wij voor deze reis een huurauto kregen, moest model en kenteken gewijzigd worden. Online lukte dit wel voor de heenreis 53,00 euro!! Wat aan de prijzige kant.. Voor de terugreis lukte dit niet wegens foutmelding die gedurende weken bleef voortduren. Bericht gestuurd naar DF, er werd beloofd binnen 48 uur contact. Dit gebeurde niet. Tweemaal een uur in de wacht gestaan bij een poging tot telefonisch contact Toen er maar op gewaagd zonder de wijziging op pad te gaan. Wat geen enkel probleem opleverde... wel moesten wij nog 23 euro bijbetalen vanwege de fietsendrager, logisch, maar dat had ik nergens in de online boeking kunnen aangeven. Ook niet gevonden bij veelgestelde vragen. Dit was het reserveringsgedeelte. De overtochten verliepen vlekkenloos, strak geregisseerd aan en van boord, afvaart goed op tijd. Zeer vriendelijk personeel bij Stena en Fjord line met plezier in hun werk

  'Marcel' reiste met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "ferry langesund naar hirtshals"

  De reis van Langesund naar Hirtshals is aan te bevelen. Makkelijk te boeken via internet, niet duur. Logistiek verliep alles heel snel met de auto. We hadden geen zitplaatsen geboekt. Is voor een trip van 4½ uur overdag niet nodig. Op het dek voldoende plaatsen. Maar als het koud is kun je ook ergens binnen gaan zitten. Er is een speeltoestel voor de kinderen op het dek aanwezig en er was animatie voor de kinderen. Enige minpuntje: De friet die we bestelden was niet vers, dat was wel jammer.

  'Sandor' reiste met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "nalatigheid van Direct Ferries geod opgelost door Fjordline"

  Over Fjordline niets dan lof, zeker na hoe zij de nalatigheid van Direct Ferries hebben opgelost. Anderhalve maand voor afvaart heb ik mijn kenteken telefonisch laten wijzigen. Volgens de medewerker aan de telefoon was alles geregeld en zou ik geen problemen ervaren. Toen ik een week van te voren echter alle reispapieren ging printen en klaarleggen, bleek er nog niets geregeld. Na ruim anderhalf uur aan de telefoon te hebben gewacht en een mail wacht ik nog steeds op een oplossing, want tot op heden nog steeds geen reactie gehad. Gelukkig kreeg ik van Fjordline binnen twee werkdagen een antwoord dat als het niet zou lukken via Direct Ferries zij de verantwoordelijkheid zouden nemen voor het wijzigen van het kenteken. In februari kocht ik de overtocht inclusief diner. Aan boord werd ons echter verteld dat deze tickets niet meer worden verkocht en dat het diner aan boord moet worden besteld. Dit zou doorgegeven zijn aan Direct Ferries en die zouden dat deel van het bedrag hebben teruggestort op de rekening of credit card. Ook dit is tot op heden nog niet gebeurd. Omdat ik daar stond met een jong gezin, wat toch echt moest eten was Fjordline zo vriendelijk om ons iets aan te bieden. Het lijkt me duidelijk dat wij graag nog eens varen met Fjordline, maar dat zal dan zeker niet via Direct Ferries zijn!

  'PCA Meijer' reiste met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "Zeer tevreden"

  We zijn zeer tevreden over de overtocht met de fjordline. Het inchecken gaat ordelijk en de reis gaat zeer punctueel. Perfect.

  'Ine' reiste met Fjord Line

  Lees meer Lees minder