Kristiansand
Hirtshals
Veerboten naar Denemarken
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Kristiansand - Hirtshals is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Kristiansand - Hirtshals

Nieuwste aanbiedingen voor Kristiansand - Hirtshals

Veerboot Kristiansand - Hirtshals

De veerdienst Kristiansand-Hirtshals verbindt Noorwegen met Denemarken en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De veerdienst van Color Line gaat tot 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 15 minuten, terwijl de veerdienst van Fjord Line tot 3 keer per week vertrekt en 2 uur 15 minuten duurt.

Dat komt in totaal neer op 17 overtochten per week op de route Kristiansand-Hirtshals tussen Noorwegen en Denemarken. Vergelijk nu en vind de beste tarieven voor het moment waarop u wilt reizen.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kristiansand Hirtshals Veerboot klantenrecensies

 • "Perfecte ervaring!!!"

  Zeer goed op alle fronten!!!!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "super snelle boot"

  dat is pas overvaren in 2.15 uur van noorwegen naar denemarken

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prima"

  Goede overtocht gehad. Superspeed 1 is een veel stabielere boot dan de catamaran van fjord line. Nu niet zeeziek geweest terrwijl er best een pittige wind stond. Aan boord was alles prima geregeld.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "bootreis"

  super de luxe boot met veel voorzieningen

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Gids voor Kristiansand

Kristiansand ligt in het graafschap Vest-Agder, in het zuiden van Noorwegen. Het is de vijfde stad van het land. Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV, die de stad in 1641 stichtte. Het 'sand' gedeelte van de naam verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is met name tijdens de zomermaanden zeer populair onder toeristen. Een belangrijke bezienswaardigheid is Kristiansand Zoo, na Holmenkollen de meest bezochte toeristische attractie van Noorwegen. Kristiansand is de geboorteplaats van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, die in 2001 trouwde met kroonprins Haakon.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. De veerroute tussen Kristiansand en de stad Gotenburg in Zweden vertrekt en eindigt in het Britse Newcastle. Daarnaast is er een populaire veerdienst tussen Kristiansand en Hirtshals in Denemarken.

De veerbootterminal is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over voorzieningen zoals toiletten en een supermarkt.


Gids voor Hirtshals

Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy, onderdeel van het schiereiland Jutland in het noorden van Denemarken. Het stadje is geconcentreerd rondom de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925 werd de spoorlijn tussen Hjørring en Hirtshals geopend om de haven van Hirtshals te verbinden met de rest van Denemarken. Nadat de haven in 1966 verder werd uitgebreid, groeide de vissersvloot van Hirtshals uit tot een van de grootste van het land.

De winkels in Hirtshals worden drukbezocht door de vele toeristen die door de veerboten naar het stadje worden gebracht. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig uit Noorwegen. De Noren bezoeken Hirtshals vooral om inkopen te doen. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het Nordsoen Oceanarium, waar maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen zijn.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking