Kristiansand
Bergen
Veerboten naar Noorwegen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Kristiansand naar Bergen Veerboot

Er zijn ongeveer 6 wekelijkse afvaarten tussen Kristiansand en Bergen. Deze veerboot route wordt uitgevoerd door Fjord Line. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Kristiansand Bergen veerboten.

Kristiansand Bergen Vaartijden

Kristiansand Bergen vertrekt meestal om ongeveer 13:10 vanuit Kristiansand. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 21u 41m.

Kristiansand Bergen Veerboot Prijzen

Kristiansand Bergen veerboot prijzen variëren tussen €139* en €879*. De gemiddelde prijs is meestal €455*. De goedkoopste Kristiansand Bergen veerboot prijzen beginnen vanaf €78*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €356*. De gemiddelde prijs voor een auto is €541*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Kristiansand naar Bergen?

De afstand tussen Kristiansand en Bergen is ongeveer 240,2 mijl (386,6 km) of 208,7 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Kristiansand Bergen veerboot?

Ja, Fjord Line staat auto's aan boord toe op veerboten tussen Kristiansand en Bergen. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Kristiansand en Bergen.

Kan ik te voet reizen van Kristiansand naar Bergen?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Fjord Line tussen Kristiansand en Bergen.

Kristiansand Bergen Vaarschema's

 • Fjord Line - 6 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaart

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Kristiansand - Bergen Route-overzicht
Land van vertrek Noorwegen
Land van bestemming Noorwegen
Aantal operators 1
Bedieningspersoneel Fjord Line
Gemiddelde prijs 418 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 6
Gemiddelde vaartijd 21h 38m
Snelste Zeiltijd 21h 30m
Eerste veerboot 13:10
Laatste veerboot 15:00
Afstand 208 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Kristiansand naar Bergen?

  De reistijd per veerboot van Kristiansand naar Bergen is ongeveer 22h 30m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Kristiansand naar Bergen?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Kristiansand naar Bergen en dat is
  • Fjord Line
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Kristiansand naar Bergen?

  Boek overtochten van Kristiansand naar Bergen via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kristiansand Gids

Kristiansand ligt in het graafschap Vest-Agder, in het zuiden van Noorwegen. Het is de vijfde stad van het land. Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV, die de stad in 1641 stichtte. Het 'sand' gedeelte van de naam verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is met name tijdens de zomermaanden zeer populair onder toeristen. Een belangrijke bezienswaardigheid is Kristiansand Zoo, na Holmenkollen de meest bezochte toeristische attractie van Noorwegen. Kristiansand is de geboorteplaats van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, die in 2001 trouwde met kroonprins Haakon.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. De veerroute tussen Kristiansand en de stad Gotenburg in Zweden vertrekt en eindigt in het Britse Newcastle. Daarnaast is er een populaire veerdienst tussen Kristiansand en Hirtshals in Denemarken.

De veerbootterminal is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over voorzieningen zoals toiletten en een supermarkt.


Bergen Gids

Bergen is "De poort naar de fjorden van Noorwegen" en een gevestigde cruisehaven. De stad ligt aan de westkust van Noorwegen, op het schiereiland van Bergenhalvoyen, en wordt soms aangeduid als de stad van de zeven bergen. Bergen is een internationale stad vol historie en traditie, een grote stad met kleine stad charme en sfeer. De stad wordt omringd door een van de meest spectaculaire toeristische attracties in de wereld - De Noorse fjorden, die nu zijn uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site.

Sommige van de culturele instellingen van de stad zijn onder andere theaters, zoals Den Nationale Scene, de concertzaal Grieg Hall, orkesten als het Bergen Philharmonic Orchestra, opgericht in 1765, ensembles waaronder de Bergen Woodwind Quintet en dansgezelschappen zoals Carte Blanche. Festivals gehouden in de stad zijn de Bergen International Festival en het Bergen International Film Festival.

De haven is de grootste zeehaven van Noorwegen met veerdiensten naar Hirtshals in Denemarken. Bergen is het zuidelijke eindpunt van de Hurtigruten, de Coastal Express, die dagelijks diensten verzorgt langs de kust naar Kirkenes. Passagier catamarans worden ook gebruikt voor diensten van Bergen naar Haugesund en Stavanger en het noorden aan Sognefjord en Nordfjord.


Kristiansand naar Bergen Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 04/12/2023 en 10-12-2023


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Fjord Line 15:00 12:30 21 uur 30 minuten Alledaags
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.