Bergen
Kristiansand
Veerboten naar Noorwegen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Bergen naar Kristiansand Veerboot

Er zijn ongeveer 6 wekelijkse afvaarten tussen Bergen en Kristiansand. Deze veerboot route wordt uitgevoerd door Fjord Line. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Bergen Kristiansand veerboten.

Bergen Kristiansand Veerboot Tijden

Bergen Kristiansand vertrekt meestal vanuit Bergen om ongeveer 13:30. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 23u 48m.

Bergen Kristiansand Veerboot Prijzen

Bergen Kristiansand veerboot prijzen variëren tussen €211* en €794*. De gemiddelde prijs is €480*. De goedkoopste Bergen Kristiansand veerboot prijzen beginnen vanaf €104*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €449*. De gemiddelde prijs voor een auto is €538*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen en zijn voor het laatst bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Bergen naar Kristiansand?

De afstand tussen Bergen en Kristiansand is ongeveer 240,2 mijl (386,6 km) of 208,7 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Bergen Kristiansand veerboot?

Ja, Fjord Line laat auto's toe aan boord op veerboten tussen Bergen en Kristiansand. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Bergen en Kristiansand.

Kan ik te voet reizen van Bergen naar Kristiansand?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Fjord Line tussen Bergen en Kristiansand.

Bergen Kristiansand Vaarschema's

 • Fjord Line - 6 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaart

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Bergen - Kristiansand Route-overzicht
Land van vertrek Noorwegen
Land van bestemming Noorwegen
Aantal operators 1
Bedieningspersoneel Fjord Line
Gemiddelde prijs 481 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 6
Gemiddelde vaartijd 23h 48m
Snelste Zeiltijd 22h 55m
Eerste veerboot 13:30
Afstand 208 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Bergen naar Kristiansand?

  De reistijd per veerboot van Bergen naar Kristiansand is ongeveer 22h 55m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Bergen naar Kristiansand?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Bergen naar Kristiansand en dat is
  • Fjord Line
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Bergen naar Kristiansand?

  Boek overtochten van Bergen naar Kristiansand via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Bergen Gids

De stad Bergen is gelegen aan de westkust van Noorwegen, op het schiereiland van Bergenhalvoyen, en is ook wel bekend als de stad van de zeven bergen. Het stadscentrum en de noordelijke wijken bevinden zich aan de kust van Byfjorden. Bergen is een internationaal centrum voor de scheepvaart, aquacultuur, petroleum en een nationaal centrum voor hoger onderwijs. De haven van Bergen is de drukste haven van Noorwegen.
Bergen is omgeven door een van de meest spectaculaire toeristische attracties ter wereld - De Noorse fjorden, die nu opgenomen zijn op de UNESCO World Heritage List. De fjorden zijn diep en smal, omgeven door hoge, steile bergen met besneeuwde toppen. Bezoekers zullen kleine boerderijen zien, sommige van de fjorden en sommige zelfs hoog in de bergen, bewijs van dat mensen hier al eeuwen hebben gewoond en overleefd.
De haven van Bergen is de grootste zeehaven van Noorwegen. In 2011, de haven verwelkomde 264 cruiseschepen met 350.248 bezoekers. De veerbootmaatschappij Fjord Line biedt veerdiensten naar Hirtshals in Denemarken. Bergen is het zuidelijke eindpunt van de Hurtigruten, de Coastal Express, die dagelijkse diensten biedt langs de kust naar Kirkenes. Passagier catamarans vertrekken ook vanuit het zuiden van Bergen richting Haugesund, Stavanger en het noorden van de Sognefjord en Nordfjord.


Kristiansand Gids

De Noorse havenstad Kristiansand ligt aan de zeestraat Skagerrak. Voordat het Kieler Kanaal werd geopend tussen de Noordzee en de Baltische Zee, was Skagerrak een belangrijke militaire route. Hierdoor heeft Kristiansand altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de geschiedenis van Noorwegen. De stad was eerst de koninklijke residentie van Harald Fairhar, deed vervolgens dienst als Deens-Noors fort en werd later een garnizoensstad. Kristiansand is voor veel Noren een belangrijke toegangspoort tot de rest van Europa. Dagelijks vertrekken er tal van veerboten naar Denemarken. De stad vormt tevens het eindstation van een belangrijke treinverbinding langs het zuidelijkste puntje van Zuid-Noorwegen.

Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV die de stad in 1641 stichtte. Het woord 'sand' verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is een populaire toeristische bestemming, vooral in de zomer. Aan de oostkant van de stad bevindt zich Kristiansand Zoo.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Gothenburg in Zweden (vanuit de Britse stad Newcastle) en Hirtshals in Denmarken.


Bergen naar Kristiansand Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 19/02/2024 en 25-02-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Fjord Line 13:30 13:25 23 uur 55 minuten Alledaags
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.