Bergen
Hirtshals
Veerboten naar Denemarken
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Bergen - Hirtshals is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Bergen - Hirtshals

Nieuwste aanbiedingen voor Bergen - Hirtshals

Bergen naar Hirtshals Veerboot

De Bergen Hirtshals veerdienst verbindt Noorwegen met Denemarken. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Fjord Line. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur.

Bergen Hirtshals vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • De reistijd per veerboot van Bergen naar Hirtshals is ongeveer 18h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • De prijs van de ferry overtocht van Bergen naar Hirtshals kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Bergen naar Hirtshals is 478 €.
 • Er is 1 ferrymaatschappij voor Bergen naar Hirtshals en dat is
  • Fjord Line
 • Boek overtochten van Bergen naar Hirtshals via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Ja, je kunt als voetpassagier van Bergen naar Hirtshals reizen met
  • Fjord Line
 • Ja, je kunt met een voertuig van Bergen naar Hirtshals reizen met
  • Fjord Line
 • Ja, honden zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig om je hond mee te nemen aan boord. Lees vooraf alle overheidsvoorschriften en reisinformatie met huisdieren. Momenteel kun je honden meenemen op veerboten van
  • Fjord Line
 • De afstand van Bergen naar Hirtshals is ongeveer 325 zeemijlen.

Bergen Hirtshals Veerboot klantenrecensies

 • "Fijne overtocht"

  We hadden het gevoel dat deze ferry bijna een cruise was. Alles fijn, behalve dat we vrijwel de hele overtocht regen hadden. Daar kan Fjordline niets aan dien !

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "25-8-3019 Bergen-Hirtshals"

  Prima hut en faciliteiten. Miste wel ( itt stena line) vertier/ horeca op het zonnedek. Het was schitterend weer namelijk.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prima en aangename overtocht Bergen - Hirtshals"

  Met Fjordline overtocht Bergen - Hirtshals gemaakt. Prima verblijf op Bergenfjord. Zeer schone en nette buitenhut. Goede voorzieningen aan boord. Vriendelijke en behulpzame medewerker bij incheck. Tijdens de reis werd er veel gepoetst door medewerkers👍

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Nice trip from bergen to hirtshals Dk"

  De overtocht van Bergen naar Hirtshals was zeer plezierig. Dit kwam mede doordat het een zeer mooie heldere dag was. De zon scheen en je kon lekker op het achterdek zitten. Je vaart de hele middag langs de kust en door fjorden. In Stavanger een tussenstop met bijtanken. Voor de rest was het schip schoon. Onze cabine was schoon en voorzien van douche, toilet, goed bed met bed linnengoed en handdoeken.  

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Bergen Gids

De stad Bergen is gelegen aan de westkust van Noorwegen, op het schiereiland van Bergenhalvoyen, en is ook wel bekend als de stad van de zeven bergen. Het stadscentrum en de noordelijke wijken bevinden zich aan de kust van Byfjorden. Bergen is een internationaal centrum voor de scheepvaart, aquacultuur, petroleum en een nationaal centrum voor hoger onderwijs. De haven van Bergen is de drukste haven van Noorwegen.
Bergen is omgeven door een van de meest spectaculaire toeristische attracties ter wereld - De Noorse fjorden, die nu opgenomen zijn op de UNESCO World Heritage List. De fjorden zijn diep en smal, omgeven door hoge, steile bergen met besneeuwde toppen. Bezoekers zullen kleine boerderijen zien, sommige van de fjorden en sommige zelfs hoog in de bergen, bewijs van dat mensen hier al eeuwen hebben gewoond en overleefd.
De haven van Bergen is de grootste zeehaven van Noorwegen. In 2011, de haven verwelkomde 264 cruiseschepen met 350.248 bezoekers. De veerbootmaatschappij Fjord Line biedt veerdiensten naar Hirtshals in Denemarken. Bergen is het zuidelijke eindpunt van de Hurtigruten, de Coastal Express, die dagelijkse diensten biedt langs de kust naar Kirkenes. Passagier catamarans vertrekken ook vanuit het zuiden van Bergen richting Haugesund, Stavanger en het noorden van de Sognefjord en Nordfjord.


Hirtshals Gids

Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy, onderdeel van het schiereiland Jutland in het noorden van Denemarken. Het stadje is geconcentreerd rondom de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925 werd de spoorlijn tussen Hjørring en Hirtshals geopend om de haven van Hirtshals te verbinden met de rest van Denemarken. Nadat de haven in 1966 verder werd uitgebreid, groeide de vissersvloot van Hirtshals uit tot een van de grootste van het land.

De winkels in Hirtshals worden drukbezocht door de vele toeristen die door de veerboten naar het stadje worden gebracht. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig uit Noorwegen. De Noren bezoeken Hirtshals vooral om inkopen te doen. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het Nordsoen Oceanarium, waar maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen zijn.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking