Stavanger
Kristiansand
Veerboten naar Noorwegen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Stavanger naar Kristiansand Veerboot

Er zijn ongeveer 6 wekelijkse afvaarten tussen Stavanger en Kristiansand. Deze veerboot route wordt uitgevoerd door Fjord Line. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Stavanger Kristiansand veerboten.

Stavanger Kristiansand Veerboot Tijden

Stavanger Kristiansand veerboot afvaarten vertrekken meestal vanuit Stavanger rond 20:00. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 17u 17m.

Stavanger Kristiansand Veerboot Prijzen

Stavanger Kristiansand veerboot prijzen variëren tussen €202* en €724*. De gemiddelde prijs is €464*. De goedkoopste Stavanger Kristiansand veerboot prijzen beginnen vanaf €119*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €378*. De gemiddelde prijs voor een auto is €514*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Stavanger naar Kristiansand?

De afstand tussen Stavanger en Kristiansand is ongeveer 174,4 mijl (280,6 km) of 151,5 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Stavanger Kristiansand veerboot?

Ja, Fjord Line laat auto's toe aan boord van de veerboten tussen Stavanger en Kristiansand. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Stavanger en Kristiansand.

Kan ik te voet reizen van Stavanger naar Kristiansand?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Fjord Line tussen Stavanger en Kristiansand.

Stavanger Kristiansand Vaarschema's

 • Fjord Line - 6 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaart

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Stavanger - Kristiansand Route-overzicht
Land van vertrek Noorwegen
Land van bestemming Noorwegen
Aantal operators 1
Bedieningspersoneel Fjord Line
Gemiddelde prijs 498 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 6
Gemiddelde vaartijd 17h 17m
Snelste Zeiltijd 16h 25m
Eerste veerboot 20:00
Afstand 151 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Stavanger naar Kristiansand?

  De reistijd per veerboot van Stavanger naar Kristiansand is ongeveer 16h 25m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Stavanger naar Kristiansand?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Stavanger naar Kristiansand en dat is
  • Fjord Line
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Stavanger naar Kristiansand?

  Boek overtochten van Stavanger naar Kristiansand via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Stavanger Gids

De Noorse stad Stavanger is gelegen aan de Stavanger schiereiland, in het zuidwesten van het land. Daterend uit de 12e eeuw het centrum van de stad is grotendeels van 18e en 19e eeuwse constructie met houten huizen, die beschermd zijn als gevolg van hun historische betekenis. Kathedraal van de stad dateert ook uit de 12e eeuw en is een populaire toeristische attractie. De stad, die heel goed is geslaagd om zijn dorpse sfeer behouden heeft een aantal musea die items die zijn van zowel lokale en nationale belang bevat. Het Noorse Petroleum Museum in de stad werd geopend in 1998 en is de stad de meest bezochte museum en de enige aardolie museum in Europa. Opgericht in 1864 is de Missjonmuseet dat is de stad de oudste museum en is gelegen op de begane grond van het faculteitsgebouw bij MHS en bevat ongeveer 5.000 exposities. De stad is ook populair bij bezoekers die het gebruiken als uitvalsbasis om de Noorse fjorden te bezoeken. Als de poort naar de fjorden van de meest populaire attractie is Preekstoel die trekt elk jaar ongeveer 200.000.

Gelegen buiten Stavanger, de haven heeft diensten naar Hirtshals in Denemarken. Lokale verboten zijn ook beschikbaar met veerdiensten naar Tau en Kvitsøy, terwijl snelle passagiersboten verboten hebben naar vele dorpen en eilanden op de belangrijkste routes - naar Haugesund en Sauda.


Kristiansand Gids

De Noorse havenstad Kristiansand ligt aan de zeestraat Skagerrak. Voordat het Kieler Kanaal werd geopend tussen de Noordzee en de Baltische Zee, was Skagerrak een belangrijke militaire route. Hierdoor heeft Kristiansand altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de geschiedenis van Noorwegen. De stad was eerst de koninklijke residentie van Harald Fairhar, deed vervolgens dienst als Deens-Noors fort en werd later een garnizoensstad. Kristiansand is voor veel Noren een belangrijke toegangspoort tot de rest van Europa. Dagelijks vertrekken er tal van veerboten naar Denemarken. De stad vormt tevens het eindstation van een belangrijke treinverbinding langs het zuidelijkste puntje van Zuid-Noorwegen.

Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV die de stad in 1641 stichtte. Het woord 'sand' verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is een populaire toeristische bestemming, vooral in de zomer. Aan de oostkant van de stad bevindt zich Kristiansand Zoo.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Gothenburg in Zweden (vanuit de Britse stad Newcastle) en Hirtshals in Denmarken.


Stavanger naar Kristiansand Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 04/12/2023 en 10-12-2023


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Fjord Line 20:00 13:55 17 uur 55 minuten Alledaags
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.